Herselt

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
16° / 23°

morgen

 
14° / 23°

Hooikoorts weersverwachting

Minder klachten door buien

Later in de week is het wisselvallig weer en zal de pollendruk op veel plaatsen lager liggen dan aan het begin van de week. Vooral woensdag valt op veel plaatsen regen en is de kans op een klachtenvrije dag groot. Daarna zullen verschillen in hooikoortsklachten ontstaan door het regionale karakter van de buien.

Zonnige perioden zullen onvermijdelijk leiden tot een toename van de graspollendruk. De kans op hooikoortsklachten is dan ook aanzienlijk. De komende tijd schakelen we over op een veel wisselvalliger weertype. Vooral woensdag kan flink wat regen vallen en naar verwachting is de lucht dan schoon. De dagen daarna blijft het buiig, maar regionaal kan tijdens droge perioden toch pollen in de lucht komen.

Grassen kunnen tijdens droge perioden makkelijk pollen verspreiden en bij veel mensen hooikoortsklachten veroorzaken. Zeker zonnige perioden na een periode met wat regen kan leiden tot een hoge pollendruk. Behalve grassen is er ook kans op pollen van kruiden, maar deze veroorzaken minder sterke klachten.

Verberg

De hooikoorts voor Herselt de komende 7 dagen

  ma 26 di 27 wo 28 do 29 vr 30 za 01 zo 02
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  ma 26 di 27 wo 28 do 29 vr 30 za 01 zo 02
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Herselt

Gezondheidsweer Herselt

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.