Weekendverwachting: zaterdagmiddag zonnig

14 maart 2024, 13:00

Weekendverwachting
Heerlijk fietsweer. Foto: Jos Hebben

Het wordt een wisselvallig weekend met op beide dagen regen, maar vooral zaterdag ook een tijd zon. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze namiddag is het zalig lenteweer. Morgen trekt een aantal buien over het land. In de namiddag is hierbij kans op onweer en rukwinden. Lees meer over het weer tot het weekend in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: zonnige namiddag

De eerste dag van het weekend start met veel wolken en vooral in het oosten van het land komt tijdens de voormiddag nog een aantal buien voor. In de namiddag is het overal droog en in Vlaanderen ook behoorlijk zonnig. Hiermee is het goed weer voor een wandeling of fietstocht. In de Ardennen houdt bewolking tot ver in de namiddag de overhand.

Het wordt op veel plaatsen circa 11 graden. In Hoog-België wordt het maximaal een graad of 7. De wind is matig van kracht en waait uit het noordwesten tot westen.

In de nacht naar zondag koelt het af naar een graad of 4. In West-Vlaanderen wordt het niet kouder dan 7 graden.

Zondag: vanaf het westen regen

Heb je op de tweede dag van het weekend buitenplannen dan doe je er verstandig aan met regen rekening te houden. Op veel plaatsen start zondag droog en vooral in het oosten kan in de voormiddag de zon nog tijdelijk te zien zijn. Geleidelijk raakt het ook daar geheel bewolkt en in het westen valt voor het middaguur op veel plaatsen al regen.

In de namiddag breidt de regen oostwaarts uit over het hele land. Het wordt 12 tot 14 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Op de Ardense toppen blijft het kwik steken rond 9 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht