vrijdag 24 jan.

Weerbericht België

Veel bewolking, Ardennen zon
24 jan. 2020, 11:40 uur
In Vlaanderen blijft het veelal grijs met soms een streepje zon. In de Ardennen schijnt de zon geregeld volop. Het wordt 5 graden. In het weekend wordt het zachter en zondag stijgt vanaf het westen de kans op regen. De temperatuur gaat duidelijk omhoog met zondag 7-10 graden.

Deze namiddag is het in de Ardennen regionaal vrij zonnig. In het noorden en westen is het grijs met nevel en lage bewolking. Af en toe breekt de zon door. Het wordt circa 5 graden. De wind is zwak en waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Vanavond is het op veel plaatsen bewolkt. Vooral in het zuidoosten klaart het op en daar kan mist ontstaan. Komende nacht ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. In de Ardennen zakt het kwik lokaal naar -4 graden.

Morgen is er weinig of geen ruimte voor de zon. De kans op wat zonneschijn is het grootst in Limburg en de Ardennen. De dag begint op veel plaatsen mistig. Geleidelijk gaat de mist over in bewolking. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al is vooral later op de dag een spatje motregen niet uitgesloten. Het wordt circa 6 graden bij een zwakke zuidenwind.

Zondag komt de temperatuur met 7-10 graden hoger uit. Er is veel bewolking en mogelijk in de ochtend ook af en toe zon. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de kans op regen toe, maar met een beetje geluk valt de eerste regen van betekenis pas in de avond. De zuidenwind is overwegend matig. In de loop van de namiddag en avond wordt de wind meer zuidwest en neemt aan zee toe tot vrij krachtig.

Op maandag wordt het circa 10 graden. Aangenaam weer is het niet, want het weerbeeld staat in het teken van regen en wind. De zuidwestenwind is veelal matig tot vrij krachtig. Aan zee waait het krachtig (6 Bft.). Maandagavond of in de nacht naar dinsdag kan de wind nog verder toenemen.

De dagen daarna verlopen wisselvallig en zacht met maxima rond 9 graden. Eind volgende week kan de temperatuur regionaal zelfs oplopen naar 12 graden. Naast veel bewolking en regelmatig regen kan het ook soms flink waaien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.