Weerbericht België

Toenemende bewolking, later buien

19 okt. 2017, 17:15 uur

Het is droog, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en later vanavond en komende nacht kunnen buien over het land trekken. Morgen gaat het stevig waaien. Na een buiige ochtend breekt de zon door. Met 12 tot 16 graden is het een stuk frisser.

Vanavond neemt de bewolking vanaf het westen verder toe en in het westen stijgt de kans op een beetje regen. Komende nacht is het geheel bewolkt en trekt een buiengebied over het land. De wind draait naar het zuiden en gaat aantrekken. Het wordt niet kouder dan 10 graden in de Ardennen en 15 in Limburg. Normaal zijn dit middagtemperaturen!

Morgen trekken de buien naar het oosten weg. In de loop van de ochtend breekt vanuit het westen de zon flink door. In de middag is het wisselend bewolkt en op een enkel buitje na is het droog. De wind is matig tot vrij krachtig in het binnenland, (zeer) krachtig aan zee en waait uit het zuidwesten. Er stroomt frissere lucht het land binnen, daardoor wordt het nauwelijks warmer. De middagtemperatuur ligt tussen 12 graden in de Ardennen en 16 graden in Laag-België.

In de nacht naar zaterdag is het droog met opklaringen. In de tweede helft van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de vroege ochtend trekt een regengebied over het land. Het wordt niet kouder dan 6 graden in de Hoge Venen en circa 12 graden in Laag-België.

Zaterdag wordt een zachte herfstdag. In de ochtend is het bewolkt en regenachtig. In de middag trekt de regen weg en breekt vanuit het westen de zon door. Verspreid over het land, vooral aan zee, komen dan nog enkele buien voor. Het wordt dan 12 graden in de Ardennen en 17 elders. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en (zeer) krachtig aan zee, windkracht 4 tot 7. Op de stranden is kans op rukwinden tot 80 km/u.

Zondag is het gevoelig kouder. De middagtemperatuur komt uit op 7 graden in de Ardennen en 12 in de rest van het land. Het is daarbij bewolkt en er trekken flink wat buien over het land. Het is nog steeds onstuimig met een matige tot krachtige zuidwestenwind.

Na het weekend is het over het algemeen saai herfstweer. Er is veel bewolking, er trekken regelmatig buien over het land en er staat een straffe zuidwestenwind. Maandag is het nog een graad of 13, maar in de loop van de week wordt het opnieuw zachter dan normaal met maxima rond 17 graden in Laag-België. Door de bewolking blijven de nachten opmerkelijk zacht met minima meestal niet lager dan 15-11 graden. Nachtvorst zit ook op de lange termijn nog steeds niet in de verwachting. In de tweede helft van de week wordt het droger en komt de zon iets vaker tevoorschijn.

Wil je op de hoogte blijven van de laatsteWil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.