Français / Nederlands

Weerbericht België

Ook tijdens Pasen zonnig en warm

20 apr. 2019, 17:28 uur

Vanavond is het zonnig tot zonsondergang. Daarna blijft het onbewolkt en de temperatuur zakt vannacht naar 3-10 graden. Morgen is het volop zonnig en wordt het 21-25 graden. Paasmaandag trekken wolkensluiers over het land, maar het blijft droog en met 22-26 graden is het nog steeds warm. Daarna neemt de bewolking toe en stijgt de kans op (onweers)bui.

Vanavond schijnt de zon nog een tijdje. Het blijft nog lang aangenaam en om 20:00 uur is het met 18-23 graden goed toeven op het terras. Na zonsondergang koelt het snel af. Aan het eind van de avond is het 11-17 graden.

Vannacht blijft het helder. Onder het felle licht van de volle maan komen de minima uit op 7-10 graden. In de Oostkantons kan het regionaal afkoelen tot een graad of 3.

Morgenochtend is het opnieuw volop zonnig. De zon warmt het aardoppervlak snel op en aan het eind van de ochtend is het 17-21 graden.

In de namiddag blijft het zalig lenteweer met uitbundige zonneschijn. Het wordt 21-24 graden en daarmee is het iets minder warm dan vandaag. Op de Kempen kan het lokaal 25 graden worden. Er waait een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten. Het is heerlijk weer om van een paasbrunch in de tuin te genieten, of een lekkere wandel- of fietstocht te maken. Aan de kust kan een zeewind opsteken, waardoor het daar flink kan afkoelen.

Morgenavond en in de nacht naar maandag is het overwegend helder. De minimumtemperaturen liggen rond 9 graden. In de steden blijft het een paar graden zachter. In de Hoge Venen kan de temperatuur lokaal dalen tot een graad of 3.

Paasmaandag wordt het weer iets warmer dan morgen. De middagtemperatuur komt uit op 22-23 graden in de Ardennen, 23-25 graden in Vlaanderen en 26 graden in de Kempen. De zon schijnt de hele dag, maar moet wel regelmatig door dunne, hoge bewolking heen schijnen. Er waait een matige oostenwind.

Dinsdag is er opnieuw veel ruimte voor de zon. In de middag ontstaan wat stapelwolkjes, maar tot een bui komt het niet. Het is opnieuw aangenaam warm met maxima van 19-21 graden in de Ardennen en 22-24 in Laag- en Midden-België. Er waait een matige wind uit het oosten.

De dagen daarna raak het meer bewolkt en neemt de buienkans toe. Woensdag is het nog behoorlijk warm met maxima van 19 graden aan zee tot 22 in Limburg. Richting het volgende weekend daalt de middagtemperatuur naar een graad of 16.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.