dinsdag 20 aug.

Weerbericht België

Helder nacht, overdag veel zon
20 aug. 2019, 0:00 uur
Het is deze nacht vrij helder met temperaturen tussen 6 en 12 graden. Overdag schijnt de zon flink, in de middag is lokaal een bui mogelijk. De temperatuur stijgt naar 17-22 graden. De komende dagen is het prachtig zomerweer met veel zon. Het blijft droog en het wordt geleidelijk warmer. Woensdag is het 19-24 graden, vanaf vrijdag liggen de maxima tussen 23 en 29 graden.

Het is deze nacht op veruit de meeste plaatsen droog met flinke opklaringen. Toch is een enkele bui aan zee niet geheel uitgesloten. In de hogere delen is kans op nevel of een mistbank. De wind neemt in kracht af en het wordt fris met in de Ardennen en Hoge Venen temperaturen van 6-9 graden. Elders daalt de temperatuur naar 10-12 graden.

In de voormiddag schijnt de zon flink. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft droog. De zwakke zuidwestenwind draait naar west en neemt aan zee toe naar matig.

In de namiddag verschijnen vooral landinwaarts stapelwolken en is hier en daar een bui mogelijk. Veruit de meeste plaatsen houden het droog. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in de hogere delen en naar 19-20 graden aan zee. In de rest van het land wordt het 21-22 graden.

In de avond en nacht naar woensdag is het rustig en helder weer met nagenoeg geen wind. De temperatuur kan dan ook flink dalen met in de Ardennen en Hoge Venen temperaturen van 4-6 graden met kans op vorst aan de grond. Elders koelt het af naar 8-11 graden.

Woensdag is het prachtig zomerweer met veel zon. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. Waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in de Oostkantons en naar 21 graden aan zee. Elders wordt het 22-23, lokaal 24 graden.

Donderdag zijn er flinke perioden met zon, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. Het blijft droog en met 21-24, in de Kempen 25-26 graden is de temperatuur normaal voor de tijd van het jaar.

Vrijdag en ook in het weekend is het zomers met veel zonneschijn. Het blijft over het algemeen droog al neemt zondag wel de kans op een bui toe. De temperatuur stijgt naar 23-25 graden aan zee en naar 26-29 graden elders met de hoogste temperaturen in Limburg.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.