Français / Nederlands

Weerbericht België

Vanuit het westen zon, enkele buien

25 apr. 2018, 9:16 uur

De regen van vanochtend trekt naar het zuidoosten weg en vanuit het westen breekt de zon door. Landinwaarts ontstaan enkele buien. Het wordt 12-16 graden en er staat een stevige westenwind. Morgen schijnt vooral in het westen de zon, in het binnenland ontstaan opnieuw enkele buien. Het wordt dan nog een graadje frisser. Vrijdag en zaterdag wordt het iets warmer.

Vanochtend is het eerst bewolkt. Ten zuiden van Samber en Maas valt van tijd tot tijd (mot)regen. In het westen en centrum is het droog en vanuit het westen breekt de zon door. De temperatuur ligt daarbij rond 12 graden en er staat een straffe westenwind. 

Vanmiddag trekt de regen naar het zuidoosten weg en schijnt de zon van tijd tot tijd. In het binnenland ontstaan veel stapelwolken en ontstaan in de loop van de middag enkele buien.

De westenwind is matig tot vrij krachtig, 3-5 Bft. Aan zee kan het krachtig waaien. De temperatuur ligt rond 15 of 16 graden. Op de stranden is het 14 graden en in de Ardennen 12 of 13.

Vanavond trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en klaart het breed op. Op veel plaatsen breekt de zon nog even goed door. Vannacht is langs de Nederlandse grens nog een bui mogelijk. Het koelt dan af naar 3 graden in de Ardennen en 7 in Vlaanderen.

Morgen heeft het westen prima lenteweer. Het is droog en zon en stapelwolken wisselen elkaar af. In het binnenland worden de stapelwolken groter en ontstaan enkele buien. Zeer lokaal komt het tot een klap onweer. Bij een matige tot vrij krachtige westenwind wordt het hooguit 10 graden op de Ardense hoogten en 13-15 in Laag-België. Normaal is het 13-17 graden. Door de stevige wind voelt het fris aan.

Morgenavond kan in het binnenland nog een enkele bui voorkomen, maar de meeste buien verdwijnen later in de avond. Op veel plaatsen breekt de zon nog even goed door. Het is 's nachts helder en koud met minima van een graad of 5. In de Ardennen kan het een graadje vriezen.

Vrijdag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en zon. In het binnenland kan een bui ontstaan. Later op de dag neemt in het westen de bewolking toe en kan het gaan regenen. De temperatuur ligt rond normaal met 14 graden in de Hoge Venen, 15 op de stranden, 16-17 in Laag-België en lokaal 18 in de Kempen en de Gaumestreek.

In het weekend draait de wind naar een (zuid)oostelijke richting. Zaterdag is het op de meeste plaatsen droog met geregeld de zon erbij. Zondag stijgt de kans op buien. De temperatuur ligt tussen 14 graden in de Ardennen en op de stranden tot 15-18 graden elders.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op Twitter en Facebook.