woensdag 20 nov.

Weerbericht België

Veel zon en droog
20 nov. 2019, 11:32 uur
De zon schijnt volop en het is droog. In het oosten komt laaghangende bewolking voor. De temperatuur stijgt in de namiddag naar 2-6 graden. Komende dagen is het rustig en droog weer met wolkenvelden en soms zonneschijn. De temperatuur stijgt donderdag naar 4-7 graden en vrijdag naar 6-10 graden. Na het weekend neemt de wisselvalligheid toe en gaat het kwik verder omhoog.

Deze namiddag blijft de zon in grote delen van het land flink schijnen. In het oosten komt laaghangende bewolking voor en lokaal ook nog mist. De temperatuur wordt niet hoger dan 5-6 graden, maar in de hogere delen wordt het niet warmer dan een graad of 2.

Vanavond en vannacht is het vrij helder in grote delen van het land gaat weer licht vriezen. In het oosten komt laaghangende bewolking en lokaal mist voor. De temperatuur daalt naar 1-2 graden onder nul. In de Ardennen en Hoge Venen kan het lokaal kouder zijn.

Morgen komt in de voormiddag vrij veel hoge bewolking voor. De zon schijnt daar eerst nog, enigszins wazig, doorheen. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig.

In de namiddag wordt de bewolking geleidelijk dikker, maar het blijft droog. De wind wordt zuidoost en is meest matig en de temperatuur stijgt naar 4-5 graden in de hogere delen en naar 6-7 graden elders.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is het bewolkt en geleidelijk neemt vanuit het zuiden de kans op wat lichte regen toe. De temperatuur daalt naar 3-4 graden, maar in de Oostkantons koelt het af naar 1-2 graden boven nul.

Vrijdag is er een mix van zon, wolken en in het oosten vooral in de voormiddag enkele buien. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 6 graden in de Oostkantons en naar 9 of 10 elders.

In het weekend neemt zaterdag de kans op wat lichte regen toe. De temperatuur stijgt naar 8-10 graden. Zondag blijft het droog en zijn er perioden met zon. De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 10, lokaal 11 graden. Alleen in de hogere delen blijft het kwik nog onder de 10 graden.

Volgende week neemt de wisselvalligheid toe en valt dagelijks regen. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 7-9 graden in de Ardennen en Hoge Venen en naar 10-12 graden in de rest van het land. Temperaturen van 9 graden zijn in Vlaanderen gebruikelijk.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.