Meteovista
Meteovista

  Weerbericht België

  Zacht, regenachtig en veel wind
  31 okt 2020, 23:01 uur

  Komende dagen is het regenachtig en vaak waait het flink. Daarbij is het behoorlijk zacht met op maandag lokaal 20 graden. Vanaf woensdag wordt het droog en rustig weer. Wolken en zon wisselen elkaar dan af en soms is kans op mist. Het wordt 8-13 graden. In de nachten is kans op lokaal een graadje vorst. Het droge weertype lijkt voorlopig aan te houden.

  Deze nacht is het bewolkt en valt vooral in Wallonië wat regen. In de loop van de nacht kan in de rest van het land ook af en toe regen vallen. Het is zacht met 10-12 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot matig van kracht.

  Vanochtend is het grijs en zijn er in heel het land perioden met lichte regen of motregen. De zon is daarbij nauwelijks te zien. De wind trekt aan en eind van de ochtend waait het op de meeste plaatsen matig tot vrij krachtig. Aan de kust is een krachtige wind mogelijk (6 Bft).

  Vanmiddag blijft het soms licht regenen, maar in het westen wordt het steeds vaker droog. Het blijft daarbij stevig doorwaaien. Het is zacht met 14-15 graden in Hoog-België en 16-17 graden in de rest van het land.

  Vanavond blijven regen en droge momenten elkaar afwisselen. Wel neemt de wind tijdelijk af naar matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. De nacht naar maandag verloopt bijzonder zacht met minima van 13-15 graden en lokaal 16 graden in Vlaanderen. Daarmee is het nauwelijks kouder dan vanmiddag.

  Morgenochtend is het vaak droog, maar valt soms ook wat regen. Af en toe is ook de zon te zien. Wel staat er een flinke zuidwestenwind. Deze is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan de kust.  

  Morgenmiddag blijft de kans op regen aanwezig. Ook de wind waait stevig door en kan in het kustgebied tijdelijk hard zijn (7 Bft). In heel het land is kans op windstoten tot 70 kilometer per uur. Op de meeste plaatsen wordt het 16-19 graden. In de Kempen kan het maar liefst 20 graden worden.

  Morgenavond en in de nacht naar dinsdag neemt vanuit het westen de kans op regen af.  Ook de wind neemt af en wordt deze zwak tot matig in het binnenland. Aan de kust blijft het vrij krachtig waaien. Het koelt duidelijk sterker af dan voorgaande nacht met temperaturen van 5-6 graden in de Ardennen en 7-8 graden elders.

  Dinsdag is kans op enkele buien, vooral in het westen van het land. Toch is het ook vaak droog en schijnt af en toe de zon. De wind is minder aanwezig dan op maandag en is zwak tot matig van kracht. Daarnaast is het met 8-13 graden een pak koeler.

  Woensdag lijkt een nagenoeg droge dag te worden met een afwisseling van wolken en zon. Het wordt ongeveer even warm als dinsdag met 8-12 graden. Daarbij waait het nauwelijks.

  Donderdag en vrijdag komt het in de ochtenden regionaal tot mistbanken, met name in Wallonië. In de middagen is de mist meestal opgelost en is het vrij zonnig. Overdag wordt het 10-12 graden, maar de nachten worden koud met 0-4 graden. In de Oostkantons is zelfs kans op een graadje vorst.

  In het weekend blijft het droog met een afwisseling wolken, zon en soms nevel of mist. De temperaturen blijven uitkomen op normale waarden van 10-13 graden. Volgende week lijkt het droge en rustige weer aan te houden. Mogelijk daalt de temperatuur enkele graden.

  zondag 1 nov.