Meteovista
Meteovista
  maandag 25 mei

  Weerbericht België

  Zon en stapelwolken
  25 mei 2020, 12:30 uur
  Er is en mix van zon en stapelwolken. De meeste zon is voor de kust. In het oosten komen veel stapelwolken voor en is een buitje niet uitgesloten. Elders blijft het droog en de temperatuur stijgt naar 16-23 graden. De rest van de week schijnt de zon flink en is het droog. Met maxima van 18-25 graden is het aangenaam lenteweer.

  Vanmiddag is er mix van zon en stapelwolken. Aan de kust is het stralend zonnig, de meeste stapelwolken zijn voor het oosten en daar is een buitje niet uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden in Laag- en Midden-België en 17-20 graden in Hoog-België. In de Kempen kan het lokaal 23 graden worden. De wind is zwak tot matig en waait uit het noordwesten.

  Vanavond en vannacht is het helder. Het koelt af naar 6-9 graden. In de verstedelijkte gebieden ligt de minimumtemperatuur een paar graden hoger. In de Oostkantons komen de minima rond 2 graden uit kan kan het aan de grond licht vriezen.

  Morgenochtend is het stralend zonnig. Er trekken dunne wolkensluiers over het land en aan het eind van de ochtend kunnen een paar stapelwolken ontstaan. De temperatuur loopt rap op. Tegen het middaguur is het op veel plaatsen al 20-22 graden.

  In de namiddag blijft het vrij zonnig met dunne wolkensluiers en enkele stapelwolken. De gehele dag verloopt droog. De temperatuur stijgt in Laag- en Midden-België naar ruim 24 graden. Plaatselijk kan het 25 en in de Kempen zelfs 26 graden worden. In Hoog-België is het met 19-23 graden iets koeler. Ook aan de kust ligt de maximumtemperatuur met 20 graden wat lager en dat komt door wind van zee. De wind is zwak tot matig en aanvankelijk veranderlijk van richting. In de namiddag draait de wind naar het noordwesten tot noorden.

  Morgenavond schijnt de zon nog een tijd. De aanwezige wolkensluiers geven de zonsondergang een mooie rood-oranje gloed. In de nacht naar woensdag is het overwegend helder. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden. In de hoge Ardense dalen is het beduidend kouder met circa 2 graden en wat vorst aan de grond.

  Woensdag wordt wederom een prachtig zonnige dag. Er kunnen enkele stapelwolken ontstaan en dunne wolkensluiers overtrekken, maar dat verhindert niet dat de zon het overgrote deel van de dag te zien is. Met 20 graden in de Ardennen tot 25 in de Kempen is het opnieuw een warme dag. In Gent wordt het circa 23 graden. Middagtemperaturen van 17-20 graden zijn eind mei gebruikelijk. De wind is noordelijk en matig van kracht. Aan de kust wordt het daardoor niet warmer dan 17 graden en kan het frisjes aanvoelen.

  Woensdagavond is het nog tot zonsondergang zonnig en warm met in de verstedelijkte gebieden temperaturen van 20 graden. Na het ondergaan van de zon koelt het rap af. In de nacht naar donderdag komen de minima uit op 4-10 graden.

  Donderdag maakt de zon overuren en blijft het droog. De wind zoekt de noord- tot noordoosthoek op en daardoor is het tijdelijk iets minder warm dan de voorgaande dagen. Het wordt 17-23 graden.

  Vrijdag blijft het weer onveranderd zonnig en droog. Er waait een matige noordoostenwind en de temperatuur loopt op naar 19-24 graden.

  Komend weekend blijft het zalig weer voor wie van zon en warmte houdt. Er is veel zonneschijn, maar er zijn ook enkele wolken. Regionaal kan het zomers warm worden met maxima van 25 graden. Na het weekend houdt het zomerse, droge en vrij zonnige weer aan.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.