Meteovista
Meteovista

  Weerbericht België

  Helder en fris vannacht
  21 sep. 2020, 16:50 uur
  Vanavond en vannacht is het helder en fris. Morgenmiddag is het opnieuw warm nazomerweer. De zon schijnt flink en het wordt 21-27 graden. Daarna wordt het wisselvalliger, frisser en komt er meer wind. Op vrijdag en in het weekend wordt het behoorlijk fris met slechts 10-15 graden. De dagen daarna lijkt de temperatuur weer wat te klimmen naar 15-19 graden.

  Vanavond blijft de zon schijnen tot zonsondergang. Het koelt vrij snel af. Om 20:00 uur is het nog aangenaam buiten met 16 graden aan de kust tot 20 graden in de steden. Twee uur later is het afgekoeld naar 13-17 graden.

  Vannacht is er nog steeds nauwelijks bewolking aanwezig en staat er bijna geen wind. Later in de nacht kunnen vooral in het westen mistbanken ontstaan. De minima komen op de meeste plaatsen uit op 8-12 graden. In de Oostkantons kan het lokaal afkoelen naar 4 à 5 graden.

  Morgenochtend is het op de meeste plaatsen opnieuw zonnig. Wel komen vooral in het westen enkele mistbanken voor, maar deze lossen in de loop van de ochtend op. Wind is er nauwelijks, waardoor het niet koud aanvoelt. De zon warmt de lucht op en tegen het middaguur is het op veel plaatsen 19-21 graden.

  Morgenmiddag blijft het overal zonnig met vooral in het westen ook velden hoge bewolking. Er steekt een zwakke (zuid)westenwind op en het wordt 22 aan zee, 23-24 graden in de Ardennen en 24-26 graden in het centrum en de Kempen. In de Gaume kan het 27 graden worden.

  Morgenavond zijn er brede opklaringen. Om 20:00 uur is het 17-20 graden, om 22:00 uur 14-17 graden. In de nacht naar woensdag neemt de bewolking vanuit het westen wat toe, maar het blijft droog. De minima komen uit tussen 11 en 14 graden. In de Oostkantons kan het lokaal afkoelen tot 6 graden.

  Woensdag start droog en wisselend bewolkt met in het oosten meer zon dan in het westen. Vanuit het westen neemt de bewolking verder toe en stijgt ook de kans op enkele buien. Hierbij is ook een klap onweer mogelijk. Ondanks het meer bewolkte weerbeeld wordt het nog behoorlijk warm voor de tijd van het jaar met 20 graden aan zee tot 24 graden in Limburg. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind.

  Donderdag begint de dag waarschijnlijk regenachtig. Later op de dag wisselen droge momenten met wat zon en enkele buien elkaar af. Er waait een stevige zuidwestenwind en het wordt 15-16 graden in de Ardennen en 18-19 graden in Vlaanderen.

  De dagen daarna is het wisselvallig en vrij fris septemberweer met maxima rond 15 graden. In de Ardennen wordt het dit weekend slechts een graad of 10. De wind waait uit het westen tot noordwesten en kan vooral aan de kust soms stevig zijn. Dit maakt het herfstgevoel compleet. Na het weekend blijft het wisselvallig. Wel lijkt het vanaf dinsdag weer enkele graden warmer te worden met maxima van 15-19 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  maandag 21 sep.