dinsdag 22 okt.

Weerbericht België

Bewolkt, overdag geleidelijk zon
22 okt. 2019, 7:50 uur
In een groot deel van het land is het grijs en overdag weet slechts heel langzaam de zon door te breken. Het wordt 13-16 graden. Morgen is het prima najaarsweer met vooral in de namiddag veel zon. Het wordt 17-20 graden. Donderdag kan het lokaal zelfs 21 graden worden en ook dan is de zon geregeld te zien. In de loop van het weekend wordt het waarschijnlijk koeler.

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt en lokaal valt wat motregen. In de loop van de ochtend kan het in het zuiden en westen wat opklaren.

Vanmiddag wordt het overal droog. Geleidelijk is de zon op steeds meer plaatsen te zien, maar regionaal kan het tot ver in de namiddag duren vooraleer het wolkendek openbreekt. In de zonnige gebieden wordt het 16 graden. In de Ardennen wordt het circa 13 graden. Het waait nauwelijks en de wind is veranderlijk van richting. 

Vanavond zijn er eerst opklaringen, maar vanaf het zuiden neemt later in de avond de bewolking toe. Ook wordt het nevelig met vooral in het oosten kans op mist.

Vannacht is het bewolkt en maakt vooral de westelijke helft van het land kans op lichte (mot)regen. De minima liggen rond 9 graden. In de Oostkantons kan het lokaal afkoelen tot een graad of 4. 

Morgenochtend trekken wolkenvelden over het land, maar zijn er ook zonnige perioden. De meeste zon is voor het oosten. In de loop van de voormiddag wordt het van het zuiden uit zonniger en in de namiddag is er een mix van zon en wolkensluiers. Het is zalig najaarsweer met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. In Laag- en Midden-België komen de maxima uit op 17-19 graden. In de Kempen kan het lokaal zelfs 20 graden worden. Ook in Hoog-België is het zeer aangenaam met circa 17 graden. Normaal is het eind oktober 10-14 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag draait de wind naar het zuiden. Het is wisselend bewolkt en vrij zacht met minima van 9-13 graden.

Donderdag wordt de warmste dag van de week. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden en in Limburg kan het lokaal 21 graden worden. Flinke zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af. In het westen komen de meeste wolkenvelden voor en is ook een kleine kans op een bui. Elders blijft het droog.

Vrijdag blijft de wind uit het zuidwesten waaien. Er trekken wolkenvelden over het land, maar er zijn ook zonnige perioden. Waarschijnlijk blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit op 14-17 graden.

Zaterdag neemt de bewolking vanaf het westen toe en volgt regen. Met 14-17 graden is het relatief zacht. Op zondag wordt het 12-15 graden. Er is een mix van zon, wolken en een enkele bui.

Na het weekend lijkt het nog wat kouder te worden met maxima veelal tussen 8 en 12 graden. De kans op vorst in de nachten neemt toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.