Weerbericht België

Zonnig, vanmiddag 12-16 graden

23 april 2021, 05:51

Er is veel ruimte voor de zon. Het wordt 12 graden aan zee en in de Ardennen tot 16 graden in de Gaume. In het weekend en begin volgende week blijven de maxima uitkomen tussen 12 en 16 graden. De wind blijft in de noordoosthoek en het droge weer met geregeld zon houdt aan.

Vanochtend is het zonnig en koud. Om 9:00 uur is het 2 tot 5 graden. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Vanmiddag blijft het zonnig met regionaal onschuldige stapelwolkjes. De maximumtemperatuur komt iets hoger uit dan vandaag. Het wordt 12 graden in de kustregio en in de Ardennen en 14-15 graden elders. In het zuiden van de provincie Luxemburg kan het 16 graden worden. De wind is zwak of matig en waait uit het noorden tot noordoosten.

Vanavond en komende nacht is het op de meeste plaatsen helder. De minima komen uit tussen 0 en 3 graden. In de Ardense dalen en in de Oostkantons komt het tot lichte vorst.

Zaterdag blijft het droog en is grote delen van de dag zonnig. In het noorden en boven Hoog-België komt wat meer bewolking voor dan langs de grens met Frankrijk. Er waait een matige wind uit het noordoosten en de maxima komen uit tussen 12 en 16 graden. De laagste temperaturen zijn voor de Hoge Venen en de kuststrook. In de Gaume kan het lokaal 17 graden worden.

Ook zondag is het droog met een paar wolken en veel zon. Een matige noordoostenwind voert nog altijd koude lucht aan en het wordt maximaal 11 graden in Knokke en 14 graden in Brussel. In het zuiden van Luxemburg kan het 16 graden worden.

Ook volgende week houdt het droge, maar behoorlijk koude, weerbeeld aan. Maandag en dinsdag beloven zonnige dagen te worden. Daarna is het weer wisselend bewolkt. Een enkele bui tegen het einde van volgende week is niet uitgesloten, maar op nat weer hoeven we deze maand niet meer te rekenen.

De maxima komen dagelijks op de meeste plaatsen uit tussen 12 en 15 graden. Vlak aan zee blijft het kwik vaak steken rond 11 graden en in de Kempen en de Gaume kan het soms 16 graden worden.