Weerbericht België

Bewolkte zaterdag

28 januari 2022, 16:57

Morgen wordt het 6 graden in Hoog-België tot lokaal 12 in Vlaanderen. Wel is het bewolkt met kans op wat lichte regen en motregen. Zondag is het droog met af en toe zon. Het wordt 1 tot 8 graden. Na het weekend is het onstuimig met (winterse) neerslag. Het wordt 1 tot 7 graden.

Vanavond is het droog en over het algemeen bewolkt. Vannacht valt uit dikkere bewolking wat lichte regen of motregen. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt in Hoog-België tot 6 graden aan zee. De westen- tot zuidwestenwind is meest matig, aan de kust nu en dan vrij krachtig.

Morgenochtend is het grijs en bewolkt. Het is over het algemeen droog, maar vooral in Hoog-België valt wat lichte regen en motregen. Aan het eind van de ochtend klaart het in het westen wat op. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6.

Morgenmiddag schijnt af en toe de zon, maar over het algemeen blijft bewolking overheersen. Uit dikkere bewolking kan het in Hoog-België af en toe licht regenen of motregenen, elders blijft het droog. De westenwind neemt verder in kracht toe en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan de kust. De temperatuur is hoog voor eind januari en loopt op naar 11, lokaal 12 graden. In de hogere delen van het land is het maximaal een graad of 6.

Morgenavond en in de nacht naar zondag neemt de naar noordwest draaiende wind weer in kracht af. Het weerbeeld laat flinke opklaringen zien en het blijft droog. De temperatuur daalt naar 0 tot 5 graden.

Zondag beginnen we met geregeld zonneschijn. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar het blijft overwegend droog. Aan zee schijnt ook in de middag de zon flink. Het wordt maximaal 1 tot 4 graden in de Ardennen en Hoge Venen en tussen 5 en 8 graden elders. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind, maar later op de dag draait de wind naar het zuidwesten.

Maandag trekt een neerslaggebied oostwaarts over het land en valt in de nacht en ochtend regen en in Hoog-België ook sneeuw. Geleidelijk wisselen zon en wolken elkaar af en komt het tot buien. Dit kunnen winterse buien zijn die vergezeld gaan met hagel en in de Ardennen ook met (smeltende) sneeuw. Het wordt maximaal 1 graad in Hoog-België tot 7 in het westen. Er waait een vrij krachtige tot krachtige westen- tot noordwestenwind (5-6 Bft) met windstoten tot 70 km/uur. Aan zee waait het hard, windkracht 7 met zware windstoten tot 90 km/uur.

Ook dinsdag is het bewolkt met op veel plaatsen regen. In Hoog-België valt winterse neerslag. De temperatuur loopt op naar maximaal 1 graad in de Hoge Venen tot 8 in het westen. De westen- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee zo nu en dan krachtig, windkracht 4 tot 6.

De rest van de week blijft het wisselvallig met dagelijks regen of enkele buien. Ook de wind is duidelijk aanwezig. Het is zacht voor begin februari, want de temperatuur loopt op naar 2 graden in Hoog-België tot 9 in het westen. Vanaf volgende week vrijdag lijkt het wat kouder te worden en tegen die tijd stijgt ook de kans op vorst in de nacht en ochtend.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws.