vrijdag 10 apr.

Weerbericht België

Droog en lenteachtig
10 apr. 2020, 7:48 uur
Het is weer lenteachtig met veel zon. De temperatuur stijgt naar 19 tot 22 graden. Morgen en Paaszondag blijft het zonnig en warm. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 20 tot 25 graden. Paasmaandag is kans op regen en wordt het gevoelig kouder. Het wordt maximaal 10 tot 14 graden en er waait een stevige wind. Vanaf woensdag keert het warme en zonnige lenteweer terug.

Deze Goede Vrijdag is het opnieuw lenteachtig. De zon schijnt flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar.

Ook vanmiddag is het vrij zonnig met hooguit wat dunne wolkensluiers. De temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden, in de hogere delen blijft het kwik net onder de 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

Vanavond en vannacht is het opnieuw vrij helder. De temperatuur daalt naar 5 tot 8 graden. In Hoog-België kan het licht vriezen.

Morgen is opnieuw een droge dag met flink wat zon. Wederom is alleen wat sluierbewolking zichtbaar. De zwakke tot matige wind waait uit het oosten tot zuidoosten en neemt verder in kracht af. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24 graden. In de hogere delen wordt het maximaal 20-21 graden. Aan zee is later kans op wind van zee. De temperatuur daalt in het westen tot ruim onder de 20 graden.

Zondag, Eerste Paasdag, schijnt de zon wederom flink. In de middag komen vooral landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en deze kunnen uitgroeien tot een enkele bui. Mocht het tot een bui komen, dan is ook kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 20 tot 25 graden met de hoogste waarden in Limburg. De wind draait naar het westen tot noordwesten en in de loop van de middag gaat de temperatuur flink omlaag. Aan het eind van de middag is het 14 graden aan zee en lokaal nog 20 in de Kempen.

Paasmaandag is er een mix van wolkenvelden en zon en trekken enkele buien over het land. De wind waait uit het noorden en is vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. Met die stevige wind wordt duidelijk koudere lucht aangevoerd waarin de temperatuur niet veel hoger uitkomt dan 10 tot 14 graden. Door de stevige wind voelt het ook kouder aan. Overigens is dit een vrij normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Na Pasen blijft het weer droog en schijnt de zon flink. De temperatuur gaat weer omhoog van 12 tot 15 graden op dinsdag naar 17 tot 20 graden op donderdag. Mogelijk wordt het volgend weekend lokaal zelfs 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.