Français / Nederlands

Weerbericht België

Af en toe regen

10 dec. 2017, 18:00 uur

Vanavond is het overwegend bewolkt en van tijd tot tijd valt er wat regen. Het is onstuimig en in de eerste helft van de avond is er kans op zware windstoten van 75-80 km per uur. Met 4-8 graden is het veel zachter dan eerder vandaag. Morgen is het opnieuw bewolkt met regen of smeltende sneeuw.

Vanavond valt nog af en toe regen. De temperatuur gaat nog verder omhoog naar 4 tot 8 graden. In de eerste helft van de avond is er kans op zware windstoten van 75-80 km per uur. De zuidwestenwind neemt later vanavond in kracht af. De temperatuur daalt vannacht naar 1 graad in de Hoge Venen en 4 graden in Laag-België.

Morgen komt een nieuw neerslaggebied op België af. Vanuit het zuiden gaat het regenen, maar mogelijk is het een tijd koud genoeg voor smeltende sneeuw. Het is daarbij waterkoud met 3-5 graden als middagtemperatuur.

De dagen daarna is het vrij normaal decemberweer met temperaturen van 7 graden in Laag-België en 3 in de Ardennen. Het is wisselvallig met regelmatig (winterse) buien, tussendoor is er ruimte voor de zon. 's Nachts ligt de temperatuur rond of enkele graden boven het vriespunt. In de Ardennen vriest het soms licht. Koud winterweer wordt voorlopig niet verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.