Français / Nederlands

Weerbericht België

Lenteachtig weekend met veel zon

16 feb. 2019, 11:40 uur

Het is vrij zonnig weer, al trekken ook enkele wolkensluiers over het land. Vanmiddag wordt het 11-15 graden. Morgen wordt het nog wat zachter met 13 tot lokaal 16 graden. Na het weekend neemt de bewolking toe en dinsdag is er kans op een paar buien. Later in de week wordt het droog en breekt de zon flink door.

Deze namiddag zijn er flinke zonnige perioden met wat lichte wolkensluiers en in het midden en vooral het westen een paar stapelwolken. Het wordt 11 tot 13 graden. In de Kempen kan het plaatselijk 15 graden worden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Vanavond en komende nacht is het overwegend helder. Het koelt af naar 1-4 graden. In de Ardense dalen kan het lokaal een graadje vriezen. Op de toppen blijft ht een paar graden boven nul.

Morgen blijft het vrij zonnig met enkele wolkensluiers. De zwakke tot matige zuidenwind is nog iets zachter en daardoor wordt het in Limburg lokaal 15-16 graden. Op veel andere plaatsen stijgt de temperatuur naar 13-14 graden. Aan de kust liggen de maxima rond 12 graden en in de hoogste delen van het land is het een graad of 10.

Maandag blijft het zachter dan normaal met 9 tot 14 graden. In het oosten is het flink zonnig. In het westen zijn flinke zonnige perioden met ook wat sluierbewolking en enkele stapelwolken. De zuidwestenwind is matig van kracht. In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking in de westelijke helft toe. Daarbij is een kleine kans op een beetje regen.

Dinsdag zijn er wolkenvelden met zo nu en dan wat zon. Verspreid over het land kunnen een paar buien ontstaan. Het wordt daarbij 9-10 graden. In Hoog-België liggen de maxima tussen 6 en 8 graden.

Woensdag hebben we opnieuw te maken met vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan wat zon. Er is kans op een enkele bui, maar een groot deel van de tijd is het droog. Het wordt ongeveer even warm als op dinsdag.

De dagen daarna breekt de zon weer wat vaker door. Het blijft droog en de middagtemperatuur stijgt naar 9 tot 13 graden. De minima liggen tussen 1 en 5 graden en in het oosten kan het tijdens de nachtelijke uren een beetje vriezen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.