Meteovista
Meteovista

  Weerbericht België

  Zon en wolkenvelden, lokaal onweer
  11 aug. 2020, 11:45 uur
  De zon schijnt, maar er zijn ook wolkenvelden. De kans op een bui neemt toe en vooral in het oosten is kans op onweer. Ook morgen en donderdag is het zonnig en zeer warm, maar geleidelijk stijgt de kans op onweer. De temperatuur stijgt naar tropische waarden. Vanaf vrijdag stijgt de kans op buien en wordt het minder heet. Wel blijft de hittegolf voorlopig voortduren.

  In de namiddag is er een mix van zon en wolkenvelden. Vooral in het oosten is kans op enkele regen- en onweersbuien, maar ook in het midden is kans op een lokale bui. Het kunnen stevige buien zijn met kans op hagel, windstoten en lokaal veel regenwater in korte tijd.

  Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt overal weer tropisch. Door een zwakke wind van zee wordt het in het westen 29-31 graden. In de hogere delen van het land is het ook een graad of 30, elders stijgt het kwik naar 32 tot lokaal 35 graden.

  Vanavond is in het oosten en noorden kans op enkele regen- en onweersbuien. Elders is het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar 19-22 graden. In de Oostkantons kan het lokaal afkoelen naar een graad of 16.

  Morgen schijnt in de voormiddag de zon volop. Geleidelijk neemt de sluierbewolking toe en het is weer snel warm. Om 11 uur is het al 26-28 graden.

  In de namiddag komen enkele stapelwolken tot ontwikkeling en geleidelijk kunnen deze uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. De grootste kans daarop is in de oostelijke helft van het land, maar ook elders is een lokale bui niet uitgesloten. De buien kunnen lokaal stevig zijn en gepaard gaan met hagel, windstoten en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur stijgt naar 30 tot 35 graden met de hoogste waarden in Limburg en langs de grens met Frankrijk.

  Morgenavond schijnt op veel plaatsen de zon. Er zijn ook wolkenvelden en lokaal is nog een onweersbui mogelijk. Het koelt langzaam af en om 20 uur is het 25-31 graden. In de nacht naar donderdag is er een mix van wolken en opklaringen. Het koelt uiteindelijk verder af naar 19-22 graden. 

  Donderdag is er een mix van zon en wolken. Al in de voormiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. De buien breiden zich in de namiddag verder over het land uit. De buien kunnen lokaal stevig uitpakken en gepaard gaan met hagel, windstoten en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur stijgt naar 27-29 graden aan zee en naar 30-32 graden elders. In de hogere delen wordt het 28-29 graden. 

  Vrijdag schijnt in de voormiddag geregeld de zon. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en vooral in de namiddag komt het tot enkele regen- en onweersbuien en lokaal kunnen deze weer stevig uitpakken. De temperatuur is wat lager met 24-26 graden in het westen en in de Oostkantons. Elders is het zomers warm met 27-28 graden.

  In het weekend is het wisselvallig zomerweer met een mix van zon, stapelwolken en enkele regen- en onweersbuien. Met maxima van 25 tot lokaal 30 graden blijft de hittegolf op veruit de meeste plaatsen voortduren. Alleen in de hogere delen en ook aan zee blijft het kwik onder 25 graden. Door een hoge luchtvochtigheid zal het drukkend warm en benauwd aanvoelen.

  Volgende week is op steeds meer plaatsen de hittegolf voorbij. Dagelijks wordt het minder warm met maandag nog 24-27 graden en woensdag 22-24 graden. Het weerbeeld laat na het weekend een mix zien van zon, wolken en enkele buien.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  dinsdag 11 aug.