Weerbericht België

Vanavond op sommige plaatsen mist

17 okt. 2017, 17:22 uur

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen. Het koelt af naar circa 12 graden. In de Oostkantons wordt het met circa 8 graden nog wat koeler. Op veel plaatsen kan mist vormen. Morgen start lokaal mistig, maar gedurende de dag is er voldoende ruimte voor de zon. Het wordt dan 17-20 graden. Na morgen wordt het wisselvallig. Vooral zaterdag kan het flink waaien.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen. Het koelt af naar circa 12 graden. In de Oostkantons wordt het met circa 8 graden nog wat koeler. Lokaal kan mist vormen.

Morgenochtend start de dag in Vlaanderen regionaal grijs en mistig. In de Ardennen is vrij veel zon. In de loop van de ochtend breekt ook in Laag- en Midden-België de zon steeds vaker door.

Morgenmiddag is het in een groot deel van het land vrij zonnig. Wel kan de zon soms wat waterig zijn door enkele wolkensluiers. In het westen is de bewolking dikker en is kans op een spat regen. In de rest van het land blijft het droog.

Het kwik stijgt naar 17 graden aan de kust en op de Hoge Venen tot lokaal 20 in de Kempen. Daarmee is het voor het gevoel erg aangenaam. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Morgenavond trekken enkele wolkenvelden over het land en daarbij is in het westen kans op een spatje regen. In de nacht naar donderdag trekken de meeste wolken weg en wordt het droog. Het klaart breed op en de sterrenhemel is goed te zien. Het koelt af naar 8 graden in de hoge landsdelen tot 14 in de Westhoek.

Donderdag is het opnieuw prima najaarsweer. In de ochtend valt in het westen lokaal wat regen, in de middag zijn er waarschijnlijk vooral droge perioden. Daarbij is een afwisseling van zonnige momenten en wolkenvelden. Donderdagavond trekt een uitgestrekt buiengebied over het land en is het op veel plaatsen nat. Het wordt 17-19 graden in de Ardennen, circa 20 in het centrum en 21 in de Kempen. Daarbij staat een matige, in het westen soms vrij krachtige, zuidenwind.

Vrijdag wordt een onstuimige herfstdag met veel wolkenvelden, buien en een (vrij) krachtige (zuid)westenwind. Het wordt niet warmer dan 14 tot 16 graden. In de Ardennen wordt het slechts 11-12 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met regelmatig enkele buien en tussendoor wat zon. Vooral op zaterdag kan het flink waaien. De middagtemperatuur ligt tussen 13 en 16 graden en in de nachten wordt het in Vlaanderen niet veel kouder dan een graad of 10.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.