donderdag 27 jun.

Weerbericht België

Veel zon, 20-32 graden
27 juni 2019, 0:00 uur
In het westen komt aanvankelijk bewolking voor, maar in de loop van de dag wordt het ook daar zonnig. Het wordt in de namiddag 20 graden vlak aan zee tot 28 in Limburg. In de Gaume kan het 32 graden worden. Komende dagen blijft het overwegend zonnig. Zaterdag kan het in het hele land 30-34 graden worden. Daarna wordt het geleidelijk koeler.

Deze nacht is het in het westen wisselend bewolkt en landinwaarts op veel plaatsen helder. Het koelt af naar een graad of 15. In het zuiden van de provincie Luxemburg wordt het niet kouder dan 19 graden.

In de ochtend is het op veel plaatsen zonnig. In het westen komt aanvankelijk nog bewolking voor, maar ook daar breekt de zon door.

In de namiddag is het volop zonnig. Pas wel op met de zon, want in de middag is de zonkracht met UV-index 8 bijzonder hoog. De onbeschermde huid kan binnen 15 minuten verbranden. Aan zee wordt het 20-22 graden. Landinwaarts wordt het op veel plaatsen 25-28 graden. In het zuiden van de provincie Luxemburg kan het zelfs 32 graden worden. De wind is matig en waait uit het noordoosten. Aan zee kan de wind soms vrij krachtig zijn, 5 Bft.

Tijdens de avond en in de nacht naar vrijdag is het helder of licht bewolkt. Rond 20:00 uur is het 17 graden aan zee tot 25 in het oosten. In de nacht koelt het af naar 10-14 graden.

Ook vrijdag wordt een zonnige dag. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het wordt 23-24 graden vlak aan zee tot lokaal 30 graden in het zuiden. In Brussel, Gent en Antwerpen wordt het circa 27 graden.

Zaterdag draait de wind naar het zuidoosten en voert weer hele warme lucht aan. Het wordt tropisch warm met 30-34 graden. Ook aan zee wordt het 30-31 graden. De hoogste maxima zijn voor Limburg. Het weerbeeld: volop zonnig.

Zondag draait de wind naar het westen en dit levert weer wat lagere temperaturen op. In de kustregio wordt het 22-24 graden. In het binnenland 25-32 graden met de hoogste maxima in het zuidoosten. Het wordt een zonnige dag met enkele stapelwolken. De kans op een bui is heel klein.

Begin volgende week is de kans op enkele buien groter, maar nat wordt het weerbeeld voorlopig niet. De wind blijft een aantal dagen vanaf zee waaien, uit richtingen tussen west en noord. De temperatuur gaat daardoor omlaag. Maandag wordt het nog 20 graden aan zee tot lokaal 25 in het zuidoosten en de Kempen. Dinsdag wordt het 18-23 graden.

Daarna lijkt de temperatuur weer enkele graden op te lopen met maxima rond 24 graden. De kans op overwegend droog en vrij zonnig weer is dan behoorlijk groot.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.