Français / Nederlands

Weerbericht België

Zonnig en zeer koud winterweer

25 feb. 2018, 11:30 uur

Het is zonnig en de temperatuur stijgt naar 1-2 graden. In de Ardennen vriest het licht. Een stevige (noord)oostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen ruim onder het vriespunt. Komende week blijft het zeer koud winterweer. Dinsdag kan lokaal een beetje sneeuw vallen en ook aan het einde van de week staat winterse neerslag op het programma.

Vandaag is het zonnig winterweer. Het is nog wat kouder dan gisteren met maxima van 1-2 graden in het noorden en westen, 0 in het centrum en -3 in de Oostkantons. Er waait een matige tot vrij krachtige (noord)oostenwind, waardoor de gevoelstemperatuur in de middag uitkomt tussen -10 in de Ardennen en -5 in het westen.

Vanavond en komende nacht is het helder of licht bewolkt. Het wordt een koude nacht met minima van -5 in de kustregio, -7 in de Kempen en het centrum en -13 in de Oostkantons.

Morgen wordt een koude winterdag met maxima van -5 in de Ardennen tot +1 graad in het westen. Er waait een schrale noordoostenwind, waardoor de gevoelstemperatuur in Vlaanderen varieert van -11 in de vroege ochtend tot -6 in de middag.

In de ochtend is het zonnig. In de middag bestaat het weerbeeld uit een mix van zon en wolken en mogelijk valt in de Ardennen lokaal een vlokje sneeuw.

Dinsdag en woensdag worden zeer koude dagen. Op de meeste plaatsen blijft de temperatuur de hele dag onder het vriespunt. Woensdag lijkt de koudste dag te worden met maxima van -1 of -2 graden. In de Hoge Venen wordt het niet warmer dan -5. In de nachten komt de temperatuur uit rond -8 in het westen, -10 in het centrum en lokaal -15 in de Ardennen. De oosten- tot noordoostenwind veroorzaakt hierbij bijzonder lage gevoelstemperaturen. Het weerbeeld is deze dagen wisselend bewolkt met ruimte voor de zon en dinsdag lokaal een klein beetje sneeuw.

Donderdag begint de dag zonnig. Later neemt de bewolking vanaf het zuiden toe en vooral in het zuiden en oosten is kans op een beetje sneeuw. Het is nog zeer koud met maxima rond het vriespunt een ijzige (noord)oostenwind.

Vanaf vrijdag wordt het hoogstwaarschijnlijk geleidelijk minder koud. Daarbij is tot en met het volgende weekend kans op (natte) sneeuw of ijzel. En dus is er ook grote kans op gladheid.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Meteovista dan op twitter en facebook.