Meteovista
Meteovista
  woensdag 3 jun.

  Weerbericht België

  Mix van wolken en opklaringen
  3 juni 2020, 0:00 uur
  Vannacht is er een mix van wolken en opklaringen. Lokaal is een bui mogelijk. Overdag schijnt op veel plaatsen de zon door de aanwezige sluierwolken. In het oosten is kans op een regen- of onweersbui. Het wordt 17 tot 25 graden. Vanaf morgen is het heel ander weer. Het is bewolkt, er valt dagelijks regen en het is koel met geen hogere temperaturen dan 11 tot 15 graden.

  Vannacht is er een mix van wolken en opklaringen. In de loop van de nacht stijgt de kans op een bui in het oosten van het land. Het koelt af naar 11-14 graden. In de hogere delen is het een graad of 8. 

  Vanochtend schijnt in het westen en noorden de zon door de aanwezige sluierwolken. In het oosten en zuiden komen stapelwolken tot ontwikkeling en lokaal is een enkele regen- of onweersbui mogelijk.

  Vanmiddag schijnt de zon flink, maar er zijn ook sluierwolken. In het oosten stijgt later op de middag de kans op een regen- of onweersbui. De zwakke westenwind draait geleidelijk naar noordwest en neemt toe naar matig. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden aan zee en naar 22 tot 25 graden elders met de hoogste temperaturen in de Kempen. In de loop van de dag koelt het vanuit het westen geleidelijk af.

  Vanavond en vannacht is er een mix van wolken en opklaringen. In het overgrote deel van het land blijft het droog, maar in het oosten en zuidoosten is kans op enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur daalt naar 10 tot 13 graden met de hoogste temperaturen aan zee.

  Morgen overheerst in de ochtend de bewolking en in het oosten is kans op buien. Later op de ochtend neemt ook in het westen de kans op buien toe. In het Centrum is het in de ochtend nog droog.

  In de middag is het bewolkt en overal is kans op buien. De noordwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur is fors lager dan voorgaande dagen en stijgt naar 14 tot 17 graden met de hoogste waarden in de Kempen. In de Oostkantons wordt het niet warmer dan 12-13 graden.

  In de avond en nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt met enkele buien. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden. In de Oostkantons kan het afkoelen naar een graad of 4.

  Ook vrijdag is het bewolkt met enkele buien. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en vanuit het westen breekt de zon nog even door. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur wordt niet hoger dan 11-15 graden. Normaal is het begin juni 18 tot 21 graden.

  In het weekend blijft het koel en wisselvallig met maxima van 11-15 graden. Zaterdag trekt in de ochtend een gebied met regen over het land en in de middag komt het nog tot enkele buien, afgewisseld door geregeld zonneschijn. Ook zondag blijft het niet droog met enkele buien, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon.

  Volgende week blijft het wisselvallig en de eerste dagen is het nog vrij koel met maandag maxima van 13-17 graden. In de loop van de week wordt het warmer en aan het eind van de week komen de maxima weer boven 20 graden uit.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.