Weerbericht België

Vrij zonnig, zuidoosten wolkenvelden

5 mrt. 2021 08:03 uur

In het noorden en westen is het zonnig. In het zuidoosten is het bewolkt en breekt later de zon door. Het wordt 2-7 graden en er waait een koud windje. In het weekend is er veel zonneschijn. Overdag wordt het 5-8 graden en met weinig wind is het aangenaam buiten. In de nachten vriest het licht, in de Ardennen matig. In de loop van volgende week wordt het weerbeeld nat en winderig. De temperatuur loopt daarbij een beetje op.

In de ochtend schijnt in grote delen van het land de zon. In het zuiden en zuidoosten is het bewolkt.

In de namiddag is het prima voorjaarsweer met een mix van flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. In het zuidoosten komt vooral aan het begin van de middag nog veel bewolking voor, maar ook daar breekt de zon geleidelijk door.

De temperatuur stijgt naar 2-4 graden in de Ardennen en tot 6-7 graden in Laag- en Midden-België. De wind is matig en komt uit het noorden tot noordoosten. Door de stevige bries voelt het aan als 0 tot 3 graden.

Tijden de avond en in de nacht naar zaterdag neemt de wind geleidelijk af. Er zijn brede opklaringen en het gaat in het hele land vriezen met minima die in Laag- en Midden-België uitkomen tussen -2 en -5 graden. In de Ardense dalen kan het 5 tot 9 graden vriezen.

Zaterdagochtend kan met wat mist beginnen, maar gedurende de dag is er veel zonneschijn. Vooral in het noorden en westen komen ook wat wolken voor. Het wordt 5 graden in de Ardennen en circa 7 graden in het centrum en de Kempen. De wind is zwak en waait uit het noorden of noordoosten.

Zondagochtend vriest het de eerste uren licht en opnieuw kunnen aan het begin van de ochtend mistbanken voorkomen. Later op de dag is er een mix van wolken en zon met in het zuiden volop zonneschijn. Het wordt 5-6 graden in de Ardennen en 6-8 graden in de rest van het land.

Maandag is er opnieuw regelmatig ruimte voor de zon. In de loop van de dag neemt de bewolking vanaf het noordwesten wel wat toe. Het blijft overal droog. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt circa 8 graden in Vlaanderen en het centrum.

De dagen daarna is het wisselvallig weer met regelmatig veel wind. Vooral volgende week woensdag en donderdag zouden wel eens kletsnatte en winderige dagen kunnen worden. De temperatuur gaat iets omhoog en komt uit rond 10 graden. In de nachten is geen sprake meer van vorst.