Weerbericht België

Vandaag enkele buien en 16-21 graden

09 mei 2021, 00:01

Vannacht is vooral in de westelijke helft kans op lokaal felle (onweers)buien. Komende dagen hebben we met een wisselvallig weertype te maken met de grootste kans op regen in het oosten. Vooral in het westen is ook regelmatig de zon te zien. Vandaag wordt het 16-21 graden en morgen 13-19 graden. De rest van de week blijft de afwisseling van wolken en zon met dagelijks kans op een bui. De temperatuur is met 13-17 graden iets lager dan gebruikelijk.

Deze nacht zijn er vooral in de westelijke helft van het land onweersbuien. Soms kan het stevig plenzen, ook is kans op windstoten. De nacht verloopt erg zacht met minima van 12 graden aan zee tot 16 graden in Limburg.

Vanochtend trekt het buiengebied naar het noorden weg. Halverwege de ochtend komt vanaf het zuidwesten de zon steeds vaker tevoorschijn. Wel is verspreid over het land kans op enkele buien. Het waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Vanmiddag neemt de kans op buien af en vooral in het westen zijn zonnige perioden. In de loop van de namiddag neemt in het oosten de bewolking toe en is daar een bui mogelijk. Op de meeste plaatsen wordt het 19 of 20 graden. In de Ardennen wordt het 16-18 graden iets minder warm. In de Kempen kan het 21 graden worden.

Vanavond raakt het overal bewolkt en in het oosten is kans op regen. Vannacht koelt het af naar 7 graden in de Oostkantons tot 10 graden in het midden.

Morgenochtend is het bewolkt met een enkele opklaring in het westen. In het oosten valt soms een beetje regen, maar in de rest van het land blijft het zo goed als droog. Het waait nauwelijks.

Morgenmiddag is de zon een tijdje niet te zien en zijn er in het oosten perioden van regen. In het midden en westen is het eerst nog een tijdje droog, maar halverwege de namiddag stijgt daar de kans op enkele stevige buien, mogelijk met onweer. In Hoog-België wordt het 13 of 14 graden. In de rest van het land loopt de temperatuur op naar 16-19 graden met de hoogste waarden in het noordwesten.

Morgenavond komen verspreid over het land nog enkele buien voor, maar deze trekken naar het noordoosten weg. In de nacht naar woensdag klaart het vanaf het zuidwesten op. Het kwik daalt naar 5 graden in het zuidoosten tot 9 graden aan de Nederlandse grens.

Woensdag is er een mix van wolken en zon met de meeste zon in het westen. In de namiddag stijgt de kans op een lokale bui. Het waait zwak tot matig uit het zuidwesten. De maxima komen uit op 15-17 graden. In de hogere delen blijft de temperatuur met 12-14 graden wat achter.

Donderdag wisselen wolken, zon en een enkele bui elkaar af en daarbij staat er niet veel wind. Met 13 graden in de Ardennen tot 17 graden in Limburg zijn de temperaturen vergelijkbaar met die van woensdag.

De dagen daarna blijven we een licht wisselvallig weertype houden met dagelijks kans op een bui, maar de zon laat zich ook regelmatig zien. Aan de temperatuur lijkt voorlopig niet veel te veranderen. Het wordt 13-17 graden met de laagste maxima in de Ardennen en vlak aan zee. Hiermee is het iets aan de koude kant voor de tijd van het jaar.