Meteovista
Meteovista
  donderdag 2 jul.

  Weerbericht België

  Geregeld zon, lokaal een bui
  2 juli 2020, 11:23 uur
  De zon schijnt vanmiddag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en verspreid over het is een bui mogelijk. Het wordt 17-22 graden. De komende dagen blijft het licht wisselvallig en gematigd zomerweer met zon, wolken en enkele buien. Vooral in het weekend waait het daarbij flink. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden. Volgende week nemen de neerslagkansen af.

  Deze namiddag schijnt vanaf het westen steeds vaker de zon, maar vooral landinwaarts komt het nog tot buien. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in de Oostkantons en naar 19 aan zee. Elders liggen de maxima tussen 20 en 22 graden met de hoogste temperaturen in de Kempen.

  Vanavond en vannacht is het vrij helder en droog. De temperatuur daalt naar 8 tot 12 graden.

  Morgen is het in de ochtend bewolkt, maar vooral in de middag schijnt ook geregeld de zon. Lokaal is een lichte bui mogelijk, maar over het algemeen is het droog. De zuidwestenwind is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in de hogere delen en ook aan zee. Elders stijgt het kwik naar 20-22 graden en in de Kempen kan het lokaal 23 graden worden.

  Zaterdag is het bewolkt en in de loop van de namiddag gaat het vanuit het westen enige tijd regenen. De temperatuur stijgt naar 20 graden aan zee en in de hogere delen van het land. Elders liggen de maxima tussen 21 en 23 graden met de hoogste temperaturen in de Kempen. De wind waait uit het zuidwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee en krachtig tot soms hard, windkracht 6 tot 7.

  Ook zondag waait er een onstuimige zuidwestenwind. Boven land waait het vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 6 met kans op windstoten. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien en er valt af en toe wat lichte regen. In de middag breekt vanuit het westen de zon geregeld door, afgewisseld door een bui. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden. Aan de Ardense toppen wordt het maximaal 19 graden.

  Maandag en dinsdag schijnt geregeld de zon en blijft het over het algemeen droog. Het waait nog altijd stevig en het wordt niet veel warmer dan 17-20 graden.

  Vanaf woensdag is het meest droog en schijnt vaker de zon. De temperatuur wordt ook wat hoger met maxima tussen 20 en 25 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.