Meteovista
Meteovista

  Weerbericht Nederland

  Zonnig, weinig wind en 20-26 graden
  21 sep. 2020, 11:46 uur
  Het blijft vanmiddag zonnig, het wordt 20-26 graden en er is weinig wind. Ook morgen schijnt de zon, maar in het noorden en westen start de dag mogelijk regionaal met mist of lage bewolking. Het wordt opnieuw 20-26 graden. Vanaf woensdag neemt de buienkans toe. Woensdag wordt het nog 20-24 graden, maar eind van de week is het nog slechts een graad of 15.

  Vanmiddag blijft het zonovergoten en is het warm nazomerweer met maxima van 20 graden op de Wadden tot 26 graden in Limburg. In de Randstad, Flevoland en Drenthe wordt het circa 23 graden. De wind blijft op de meeste plaatsen zwak en noordoostelijk.

  Vanavond is het helder en koelt het vrij snel af. Om 22:00 uur is het 12-15 graden. Vannacht daalt de temperatuur naar 5-9 graden. Op de Wadden en langs de Zeeuwse wateren wordt het niet kouder dan een graad of 11. Er kan regionaal mist ontstaan, vooral in het noorden, midden en westen van het land.

  Morgenochtend is het na oplossen van eventueel aanwezige mist op de meeste plaatsen weer zonnig. In het noordwesten is kans op laaghangende bewolking dat vanaf zee over het land trekt. Vooral delen van Noord-Holland en Friesland kunnen hier mee te maken krijgen. Als dit gebeurt blijft de temperatuur daar in de ochtend steken rond een graad of 14. In het zuiden, midden en oosten van het land is aan het einde van de ochtend al 17-20 graden. Er staat nauwelijks wind.

  Morgenmiddag zal de eventuele aangevoerde bewolking breken en is het (vrijwel) overal zonnig. Er steekt een zwakke (zuid)westenwind op en het wordt 20 graden op de Wadden, 22-23 graden in de Randstad en 24-26 graden in Brabant, Limburg, Gelderland en Twente.

  Morgenavond zijn er brede opklaringen. Om 20:00 uur is het 15-18 graden, om 22:00 uur 13-16 graden. In de nacht naar woensdag neemt de bewolking vanuit het westen wat toe, maar het blijft droog. De minima komen uit tussen 9 graden in het oosten en 14 graden in het westen.

  Woensdag start droog en wisselend bewolkt met in het oosten meer zon dan in het westen. Vanuit het westen neemt de bewolking verder toe en stijgt ook de kans op enkele buien. Ondanks het meer bewolkte weerbeeld wordt het nog behoorlijk warm voor de tijd van het jaar met 20 graden in het noordwesten tot 24 graden in Limburg. Gemiddeld wordt het eind september 17-19 graden. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind.

  Donderdag begint de dag waarschijnlijk regenachtig. Later op de dag wisselen droge momenten met wat zon en enkele buien elkaar af. Er waait een stevige zuidwestenwind en het wordt 17 graden aan zee tot 20 graden langs de oostgrens.

  De dagen daarna is het wisselvallig en vrij fris septemberweer met maxima rond 15 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en kan vooral aan de kust soms stevig zijn. Dit maakt het herfstgevoel compleet. Na het weekend blijft het wisselvallig. Wel lijkt het vanaf dinsdag weer enkele graden warmer te worden met maxima van 16-19 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  maandag 21 sep.