dinsdag 16 jul.

Weerbericht Nederland

Wolkenvelden, in de middag weer zon
16 juli 2019, 00:00 uur
Het is bewolkt, maar in het zuiden komen ook opklaringen voor. Het koelt af naar 10-14 graden. Overdag breiden de opklaringen zich vanuit het zuiden uit en schijnt vooral in het westen en zuiden de zon. Het wordt 18-23 graden. De rest van de week schijnt de zon, maar er is ook kans op een enkele regen- of onweersbui. Het wordt 22-26 graden en in het weekend 23-28 graden.

Vannacht overheerst de bewolking. In het zuiden komen enkele opklaringen voor en het blijft overal droog. De temperatuur daalt naar 10-12 graden in het zuiden en naar 13-14 graden in het noorden en westen.

In de ochtend is het bewolkt en in het noorden en noordoosten is lokaal weer wat gespetter mogelijk. In het zuiden komen opklaringen voor en schijnt af en toe de zon.

De opklaringen breiden zich in de middag geleidelijk uit en in het zuiden en westen gaat op veel plaatsen de zon flink schijnen. Aan het eind van de middag komt ook in het midden de zon goed tevoorschijn. In de noordoostelijke helft van het land blijft het over het algemeen bewolkt. De zon warmt de lucht goed op en de temperaturen worden dan ook hoger dan vandaag. Het wordt morgen maximaal 18-19 graden in de Kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen en 20-22 graden elders. In oostelijk Brabant en in Limburg kan het 23 graden worden.

In de avond en in de nacht naar woensdag is het vrij helder met hooguit wat velden sluierwolken. Het blijft droog en het koelt af naar 10-13 graden.

Woensdag schijnt de zon, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. Landinwaarts komen stapelwolken tot ontwikkeling en heel lokaal is kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 23-24 graden in het noorden, midden en westen van het land en naar 25-26 graden in het oosten en zuiden. Op de Wadden wordt het maximaal 22 graden.

Donderdag en vrijdag is er een mix van wolken, zon en in de middag enkele buien. Bij die buien is een kleine kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 22 graden in het noordwesten en naar 26 graden in het zuidoosten. In het midden van het land is het zo'n 24-25 graden.

In het weekend schijnt geregeld de zon, maar op beide dagen komt het ook tot buien. Vooral zaterdag is de kans op onweer groot. De temperatuur stijgt zowel op zaterdag als op zondag naar 23-25 graden in het westen en noordwesten en naar 26-28 graden in het midden, zuiden en oosten.

Begin volgende week lijkt het zomers warm te blijven met zon, wolken en soms een bui. De temperatuur ligt de eerste dagen tussen de 25 en lokaal 30 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.