Weerbericht Nederland

Aangename avond

03 juni 2023, 17:01

Vanavond daalt de temperatuur geleidelijk. Vannacht is het op de meeste plaatsen helder bij minima van 7 tot 10 graden. Ook morgen is er veel zon. De kustgebieden in het noorden en noordwesten maken kans op wolkenvelden van zee. Het is dan 15 graden op de Wadden, 21 graden in het midden van het land en 24 graden in het zuidoosten. Komende week blijft het droog met zonnige perioden en aan het eind van de week is kans op hogere temperaturen.

Vanavond: nog een tijd heel lekker

We kunnen vanavond nog een tijd van de zon genieten. De temperatuur daalt langzaam en halverwege de avond is het op veel plaatsen nog 16 tot 19 graden. Alleen in het noorden wordt het met 12 tot 15 graden wat sneller fris. Komende nacht daalt de temperatuur naar 7 tot 10 graden. Op de meeste plaatsen is het helder weer met daarbij een volle maan. In het noorden kunnen wolkenvelden van zee het land op drijven.

Morgen: veel zon, regionaal ook wolken

In de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon uitbundig. Alleen in het noorden en noordwesten komen wolkenvelden voor. De zon zal hierdoor af en toe verdwijnen, maar aan zee zijn de wolkenvelden wat uitgestrekter en dan is het mogelijk een tijd grijs.

In de middag is het in grote delen van het land vrij zonnig en ontstaan in de oostelijke provincies hooguit een paar stapelwolken. Het noorden en noordwesten blijven gevoelig voor enkele wolkenvelden van zee en dan vooral het kustgebied. Dit heeft ook gevolgen voor de temperatuur. In het Waddengebied wordt het bij een matige noorden- tot noordoostenwind zo’n 15 graden. Iets verder van de noordkust en in het uiterste westen wordt het 17 tot 19 graden. In het binnenland wordt het opnieuw 21 tot 24 graden. Aan de westkust steekt een vrij krachtige tot krachtige noordenwind op.

In de avond verdwijnen de stapelwolken in het binnenland en is het in het midden en zuiden overwegend helder. Over het noorden trekken enkele wolkenvelden. De minima komen uit tussen 6 en 10 graden.

Na het weekend: zon en wolkenvelden

Het is een aantal dagen droog weer met vrij veel zon en enkele stapelwolken. Vooral in het zuiden en zuidoosten van het land kan de zon langdurig schijnen en daar wordt het 21 tot 24 graden. Mogelijk kan het met lokaal 25 graden nog een keer zomers warm worden. In het westen is het 18 tot 21 graden. In het noorden kan de zon wat vaker verdwijnen door wolkenvelden die vanaf de Noordzee over het land trekken. De wind blijft noord- tot noordoostelijk en is overwegend matig van kracht. Aan zee is de wind matig tot (vrij) krachtig.

Later in de week mogelijk warmer

Richting het eind van de week wordt de verwachting qua temperatuur wat onzekerder. Blijft de wind voornamelijk uit het noorden- tot noordoosten waaien dan verandert er niet veel. Maar draait de wind iets meer richting het oosten, dan kan de middagtemperatuur enkele graden stijgen. In beide gevallen blijft het droog met zon en enkele wolkenvelden.

Lees ook onze verwachting voor de hele maand juni.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.