zondag 17 nov.

Weerbericht Nederland

Koude nacht, overdag zonneschijn
17 nov. 2019, 0:00 uur
Het is vannacht koud met op veel plaatsen lichte vorst. Overdag schijnt de zon en stijgt de temperatuur naar 6-8 graden. Later neemt vanuit het oosten de bewolking toe en in de avond en nacht volgt regen. Maandag is het bewolkt en regenachtig en aan zee staat veel wind. De temperatuur stijgt naar 6-9 graden. Dinsdag is ook kans op regen, daarna blijft het meest droog.

Vannacht klaart het vanuit het zuidoosten breed op en lokaal ontstaat mist. Het wordt een koude nacht met in opklaringsgebieden lichte vorst met minima tot -3 graden. In het westen en noorden blijft het bewolkt en koelt het af naar 1-3 graden boven nul.

Overdag lost de eventuele mist snel op en volgt een droge ochtend met flink wat zonneschijn. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 3-5 graden aan het eind van de ochtend en er waait niet meer dan een zwakke zuidenwind.

In de middag schijnt de zon flink door de aanwezige hoge sluierwolken. Later op de middag neemt vanuit het oosten de bewolking toe, maar het blijft droog. De zwakke zuidenwind draait naar het noorden tot noordoosten. De maximumtemperatuur komt uit op 6-7 graden. In het westen kan het 8 graden worden. Gebruikelijk is het 9-10 graden halverwege november.

In de avond wordt de bewolking dikker en in de loop van de avond gaat het vanuit het zuidoosten regenen. De regen trekt in de nacht naar maandag verder over het land westwaarts. De temperatuur daalt naar 2-4 graden. De zwakke noorden- tot noordoostenwind neemt in de nacht toe naar matig tot vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied en op de Wadden naar krachtig, windkracht 6.

Maandag neemt in de ochtend de noorden- tot noordoostenwind verder in kracht toe. In het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en op de Wadden wordt de wind hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Boven land waait het matig tot vrij krachtig. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en er zijn perioden met regen. Mogelijk wordt het in de middag in het oosten wat droger. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden in het oosten en naar 8-9 graden in het westen.

Ook dinsdag is kans op regen, maar de wind is duidelijk in kracht afgenomen. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden. Woensdag en donderdag lijkt het droog te blijven met geregeld zonneschijn. Het kwik stijgt naar 6-8 graden.

Vanaf vrijdag wordt het wat zachter met temperaturen van 8-10 graden, in het zuiden kan het lokaal 11 graden worden. Daarmee komt het kwik weer boven de norm die gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. Aan het eind van november is 7-8 graden normaal. Het weerbeeld is licht wisselvallig met naast zon ook kans op een enkele bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.