Français / Nederlands

Weerbericht Nederland

Zonnige perioden, later bewolking

21 jan. 2018, 2:00 uur

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Het kan glad zijn door bevriezing. Vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en vanavond volgt regen en natte sneeuw. Het wordt 4-6 graden. Morgen valt wat (mot)regen en is het met 4 tot 10 graden een stuk zachter! De dagen daarna is het grijs met soms wat regen. Woensdag verloopt recordwarm met lokaal 14 graden!

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon nog even. In het zuidoosten is het overwegend bewolkt en in de loop van de ochtend neemt in de zuidelijke provincies de bewolking toe. De temperatuur ligt rond het vriespunt en plaatselijk is het glad door bevriezing!

Vanmiddag neemt ook in het midden de bewolking toe. Het noorden heeft prima weer want daar laat ook 's middags de zon zich regelmatig zien. Op een lokaal winters buitje na in het uiterste noorden blijft het droog. De temperatuur ligt precies rond normaal met 4 graden in het noordoosten en 6 in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig en draait in de middag van west naar zuid.

Vanavond trekt de zuidenwind aan en neemt in Zeeland de kans op regen toe. In de tweede helft van de avond kan ook in het zuiden en westen neerslag vallen. In het binnenland valt naast regen ook natte sneeuw.

Vannacht bereik de neerslag ook het oosten en noorden. Op de Veluwe en in de noordoostelijke regio's in ons land kan het even wit worden. Lang duurt dat niet want de sneeuw gaat snel over in regen. De minima van 0 graden in het noorden, 2 in het midden en 4 in Zeeland worden zondagavond al bereikt. In de nacht naar maandag stijgt de temperatuur een paar graden.

Morgen draait de wind naar een westelijke richting en wordt vanaf de relatief warme Noordzee weer zachte lucht aangevoerd. Het wordt 4 graden in Delfzijl, 9 in Utrecht en 10 in Terneuzen, Tilburg en Maastricht. In de ochtend valt nog wat (mot)regen. 's Middags wordt het op de meeste plaatsen droog, maar blijft het wel grijs.

De dagen daarna is het meestal grijs en soms valt wat lichte (mot)regen. Op donderdag kan meer regen vallen. Er staat een stevige zuidwestenwind en daarmee wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd. Dinsdag wordt het 8-11 graden en woensdag maar liefst 10 tot 14 graden. De kans is groot dat we daarmee alweer een warmterecord gaan verbreken! Normaal is het een graad of 5.

Vanaf vrijdag kan af en toe de zon doorbreken en wordt de kans op vorst in de nachten iets groter. Toch blijft het in grote lijnen zeer zacht en licht wisselvallig met middagtemperaturen die in de buurt van 10 graden blijven schommelen. Winterweer wordt in januari niet meer verwacht, op dit moment laten de weerkaarten voor begin februari zelfs geen winter zien in onze omgeving!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.