donderdag 9 apr.

Weerbericht Nederland

Koude nacht voor noorden en oosten
9 apr. 2020, 16:58 uur
Het is op de meeste plaatsen zonnig tot zonsondergang (rond 20:30 uur). Vannacht is het helder en het koelt af naar 1-6 graden. In het noordoosten is kans op lichte vorst. Tot en met Eerste Paasdag blijft het zonnig en vrij warm. Paasmaandag is het duidelijk frisser en is kans op buien. Na Pasen gaat het kwik weer omhoog.

Het is op de meeste plaatsen zonnig. Boven de Wadden komt wat bewolking voor en in Oost-Nederland enkele stapelwolken. Op de Wadden en aan de noordkust is het door een stevige noordoostenwind slechts 9-13 graden. In het zuiden, midden en oosten van het land is het 18-22 graden.

Vanavond en vannacht is het vrij helder met hooguit wat sluierbewolking. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het koelt flink af. In het noordoosten kan het licht vriezen, elders in het noorden en oosten daalt de temperatuur naar 0 tot 3 graden. In het westen en zuiden wordt het niet kouder dan 4-6 graden.

Morgen, Goede Vrijdag, verandert er niet veel. De zon schijnt in de ochtend weer flink, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Ook in de middag is het vrij zonnig met hooguit wat sluierwolken. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden op de Wadden en naar 13 tot 15 graden elders ten noorden van de lijn Alkmaar - Emmen. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 19 tot 22 graden. In het westen, midden en oosten stijgt het kwik op veel plaatsen naar 16 tot 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is het opnieuw vrij helder. De temperatuur daalt weer flink en vooral in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel kan het licht vriezen. Elders koelt het af naar 2 tot 4 graden, allen in Zeeland wordt het niet kouder dan 7-8 graden.

Zaterdag is opnieuw een droge dag met flink wat zon. Wederom is alleen wat sluierbewolking zichtbaar. De zwakke tot matige wind waait uit het oosten tot zuidoosten en neemt verder in kracht af. Aan zee is later kans op wind van zee. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden in het noorden, naar 20-21 in het midden en naar 22-23 graden in het zuiden. Op de Wadden wordt het niet warmer dan 16 graden. In de loop van de middag gaat het kwik in de kustgebieden duidelijk omlaag naar een graad of 13.

Zondag, Eerste Paasdag, schijnt de zon wederom flink. In de middag komen vooral landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en deze kunnen uitgroeien tot een enkele bui. Mocht het tot een bui komen, dan is ook kans op onweer. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 20 tot 24 graden. Lokaal kan het in het zuidoosten weer 25 graden worden. In het noorden en noordwesten wordt het 17-19 graden. In de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten. De temperatuur gaat dan ook geleidelijk omlaag en aan het eind van de middag is het 13-15 graden in de kustprovincies en 16 tot 19 landinwaarts.

Paasmaandag trekt in de ochtend een gebied met buien van noordwest naar zuidoost over het land. De wind waait uit het noorden en is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee en bij de Wadden, windkracht 5 tot 7. Met die stevige wind wordt duidelijk koudere lucht aangevoerd waarin de temperatuur niet veel hoger uitkomt dan 11 tot 15 graden. Door de stevige wind voelt het ook kouder aan. Overigens is dit een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Na Pasen blijft het weer droog en schijnt de zon flink. De temperatuur gaat weer omhoog van 12 tot 15 graden op dinsdag naar 15 tot lokaal 20 graden op donderdag.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.