maandag 27 mei

Weerbericht Nederland

Regen, overdag wolken en zon
27 mei 2019, 0:00 uur
Vannacht trekt een regengebied over het land. Overdag is het overwegend droog met een mix van wolken en zon en maxima van 16-20 graden. Dinsdag wordt een buiige dag met kans op onweer en slechts 12-16 graden. Het hemelvaartsweekend start met een natte Hemelvaartsdag. Daarna wordt het droger, zonniger en warmer met zondag regionaal kans op een zomerse 25 graden.

Deze nacht is het bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen. Vooral in de noordelijke helft kan het soms flink doorplenzen. In de loop van de nacht trekt de meeste regen naar het oosten weg en volgen vanuit het westen opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden.

De ochtend start in het zuiden en oosten met bewolking en in Limburg kan in de vroege ochtend nog een beetje regen vallen. In het noorden westen en midden is het vrij zonnig en de opklaringen breiden uit naar het zuiden en oosten. De temperatuur ligt om 8:00 uur rond 13 graden en er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten.

In de middag is het wisselend bewolkt met soms mooie zonnige perioden. De wind draait van noordwest naar zuidwest en is op de meeste plaatsen matig. Aan de westkust is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft. Het wordt 16 graden op de Wadden tot 20 in Limburg.

Tijdens de avond is het wisselend bewolkt en op veel plaatsen droog. In de kustprovincies neemt tijdens de avond de kans op een bui van zee toe. Komende nacht zijn, vooral in de westelijke helft van het land, enkele buien mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden.

Dinsdag wordt een buiige dag. Bij de buien is, vooral landinwaarts, ook onweer mogelijk. De wind draait van west naar noord en is matig, aan zee vrij krachtig. Het is fris voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur komt uit tussen 13 graden in het noordwesten en 16 in Limburg. Middagtemperaturen van 16-20 graden zijn gebruikelijk eind mei. In de loop van de middag en in de avond komt er vanuit het westen meer ruimte voor de zon.

Ook woensdag is het relatief koud met 13 graden op Terschelling tot 16-17 in het zuiden. Op een enkel buitje in het binnenland na is het wel droog en zeker in de kustprovincies verloopt de dag grotendeels vrij zonnig.

Tijdens Hemelvaartsdag passeert een storing ons land. Waarschijnlijk valt vooral in de middag en avond van tijd tot tijd regen. De temperatuur komt uit op 14-18 graden.

Vrijdag is nog een aantal buien mogelijk en wordt het 16-20 graden. Daarna wordt het droog, zonniger en warmer. Zaterdag belooft het aangenaam weer te worden met veel zon en 18-23 graden. Zondag is zelfs kans op zomerse temperaturen met in de zuidoostelijke helft van het land maxima van 25-26 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.