Weerbericht Nederland

Westen enkele (onweers)buien

09 mei 2021, 00:01

Vannacht is vooral in het westen kans op enkele regen- en onweersbuien. Overdag zijn er enkele buien, maar is er ook ruimte voor de zon. Het wordt het 16-21 graden. Daarna laat het weerbeeld een mix van zon, wolken en enkele buien zien. Met maxima van 15-19 graden is de temperatuur dinsdag normaal voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het enkele graden kouder dan gebruikelijk.

Vannacht trekt eerst een aantal buien over Noord-Holland en de westelijke Waddeneilanden. Later in de nacht is het op een lokale bui in het westen na droog. Het is een zachte nacht. In de kustgebieden liggen de minima rond 13 graden. In het oosten wordt het niet kouder dan 15 graden.

Vanochtend start in het oosten en noorden vrij zonnig. In het zuiden en westen is het meer bewolkt en neemt al snel de buienkans toe. In de tweede helft van de ochtend wordt het ook in het oosten en noorden bewolkt en buiig. De buien zijn niet zo fel als vandaag, maar een klap onweer is wel mogelijk. 

Vanmiddag komt er vanuit het westen steeds meer ruimte voor de zon. Wel blijft een lokale bui mogelijk. Het wordt 16 graden op de Wadden, 18 graden in Amsterdam en Rotterdam en nog 20-21 graden in het oosten van Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan zee soms vrij krachtig (5 Bft).

Vanavond is het op de meeste plaatsen droog met in het oosten meer wolken dan in het westen. In de nacht naar dinsdag kan vooral in het oosten en noorden een beetje regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden. 

Dinsdag is er vrij veel bewolking en er komt een aantal buien voor. Desondanks is de middagtemperatuur met 15-19 graden heel normaal voor de tijd van het jaar. Er waait een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en oost.

Op woensdag blijft het op een enkel buitje na droog. Er is iets meer ruimte voor de zon dan dinsdag, maar er zijn toch ook vaak veel wolken. De wind is matig en waait uit het zuidwesten. Met 13 graden op Terschelling tot 17 in Eindhoven is het een paar graden kouder dan dinsdag.

De dagen daarna zien we wat vaker de zon en is het overwegend droog al is er wel elke dag een kleine buienkans. De wind houdt zich rustig en met maxima van circa 15 graden op Texel tot 18 graden in het zuidoosten zijn de temperaturen vrij normaal voor half mei.