Weerbericht Nederland

Veel zon en enkele wolkenvelden

5 mrt. 2021 07:21 uur

Het is zonnig met in het noorden en westen ook wat bewolking. Het wordt 6 graden. Komende nacht gaat het op grote schaal vriezen. Morgen schijnt in het zuiden de zon en trekken over de noordelijke helft wolkenvelden. In het noorden is kans op een beetje regen. Het wordt 6-7 graden. Zondag is het droog met wolkenvelden en wat zon. Na het weekend is in het noorden kans op een bui. Vanaf woensdag is het enkele graden zachter met meer wind en perioden met regen.

Vanochtend is het in grote delen van het land stralend weer. In het uiterste zuiden van Limburg komen wolkenvelden voor en wordt het daarna zonnig. In het noorden en noordwesten verschijnen in de loop van de ochtend enkele wolkenvelden vanaf zee. De ochtend begint koud met op veel plaatsen een beetje vorst, maar al snel stijgt de temperatuur boven nul en later in de ochtend is het 3-5 graden.

Vanmiddag blijft het rustig weer met flink wat zon. In het noorden is er een mix van wolkenvelden en zon. In het noorden en westen van de Randstad kunnen stapelwolken verschijnen, maar zal de zon niet verdwijnen. In het midden, oosten en zuiden is het stralend weer. Het wordt zo’n 6 graden. Een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind maakt het vooral in de schaduw wat kouder.

Vanavond lossen de wolkenvelden voor een deel op en zijn er heldere perioden. De temperatuur daalt vrij snel naar 1 à 2 graden. Daarna gaat het op steeds meer plaatsen licht vriezen. Er volgt een koude nacht met 1 tot 4 graden vorst. In het zuiden en oosten kan het plaatselijk matig vriezen en wordt het kouder dan -5 graden. Lokaal kan een beetje mist voorkomen. Het noorden maakt kans op wolkenvelden van zee.

Morgen schijnt in het zuiden de zon. In het midden van het land is er een mix van zon en hoge bewolking. In het noorden komen wolkenvelden voor en kan de zon een tijd verdwijnen. Daarbij is kans op een klein beetje regen.

In de middag trekken over de noordelijke helft wolkenvelden en schijnt af en toe de zon. In de noordelijke provincies kan lokaal een beetje regen vallen. In de zuidelijke helft blijft het vrij zonnig. Het wordt 6-7 graden. De wind is zwak tot matig en is noordoostelijk in het zuiden en noordwestelijk in het noorden.

In de avond blijft het droog met heldere perioden en regionale wolkenvelden. Het gaat 1-4 graden vriezen en in de nacht naar zondag kan mist ontstaan. Op de Wadden en in Zeeland blijft het op sommige plaatsen net boven nul.

Zondag begint de dag regionaal grijs met wolkenvelden en daarbij kan het ook mistig zijn. Lokaal schijnt de zon. In de middag blijven we te maken houden met wolkenvelden en kan de zon af en toe doorbreken. In Limburg is het waarschijnlijk wat zonniger. In het zuiden staat een zwakke noordenwind. In het midden en noorden is de wind noordwestelijk. Het wordt 5-6 graden.

Maandag en dinsdag is het rustig weer met wolkenvelden en zo nu en dan wat zon. In het noorden en noordoosten is vooral op maandag kans op een enkele lichte bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Het wordt 6 graden in het noorden en ruim 7 graden in het zuiden. Dinsdag wordt het mogelijk een graadje warmer.

De dagen daarna wordt het heel ander weer. Het gaat flink waaien en we kunnen perioden met regen verwachten. Woensdag wordt de wind aan de kust hard tot mogelijk stormachtig met zware windstoten. Het is dan 7-9 graden. Later in de week kan het in het zuiden 10 graden worden en ook dan is er kans op buien. ’s Nachts blijft de temperatuur ruim boven nul.