Weerbericht Nederland

Vanaf morgen regelmatig buien

19 okt. 2017, 17:15 uur

Vanavond neemt de bewolking geleidelijk toe en later kan in het westen een beetje regen vallen. Morgen waait het hard en heeft vooral het noorden met buien te maken. Verder schijnt ook de zon en wordt het 14-17 graden. In het weekend kunnen we vooral op zondag buien verwachten en dan is het met 11 tot 13 graden een stuk frisser.

Vanavond raakt het vanuit het westen bewolkt. In het zuidoosten komen eerst nog enkele opklaringen voor.  In het westen stijgt vanavond de kans op een klein beetje regen. Vannacht trekt een actiever buiengebied over het land. Het wordt niet kouder dan 14 graden en dat is uitzonderlijk zacht. Normaal zijn dit maximumtemperaturen! De wind draait naar het zuiden en neemt toe. Langs de westkust gaat het krachtig waaien.

Morgen hebben we een buiige start. In de tweede helft van de ochtend trekken de meeste buien naar Duitsland weg en breekt de zon flink door. Morgenmiddag heeft het noorden nog te maken met enkele buien. In het zuiden is het meestal droog en schijnt de zon geregeld.

Er stroomt frissere lucht het land binnen, waardoor de temperatuur nauwelijks stijgt. Het is 14 graden op de Wadden en 17 in Noord-Limburg en de Liemers. Door de stevige zuidwestenwind voelt het nog wat frisser aan. In het binnenland waait het matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden hard tot mogelijk stormachtig, windkracht 4 tot 8. Aan zee is kans op zware windstoten tot circa 80 km/u.

In de nacht naar zaterdag heeft het noordwesten nog te maken met enkele buien. In de rest van het land is het droog met opklaringen. In de tweede helft van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de vroege ochtend trekt een regengebied over het land. Het koelt dan af naar 10 graden in het binnenland en 12 aan zee.

Zaterdag wordt een zachte herfstdag. In de ochtend is het bewolkt en regenachtig. In de middag trekt de regen weg en breekt vanuit het westen de zon door. Vooral in de kustprovincies komen dan nog enkele buien voor. Het wordt dan 15 graden in het noorden en 17 in het zuiden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland. Aan zee waait het hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8 en is eventjes stormkracht mogelijk, ook komen zware windstoten van 75 tot 90 km/u voor. 

Zondag is het gevoelig kouder. De middagtemperatuur komt uit op 11-13 graden. Het is daarbij bewolkt en er trekken flink wat buien over het land. Het is nog steeds onstuimig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind in het binnenland. Aan zee waait het hard tot stormachtig, windkracht 7 of 8 met zware windstoten tot circa 80 km/u.

Na het weekend is het over het algemeen saai herfstweer. Er is veel bewolking, er trekken regelmatig buien over het land en er staat een straffe zuidwestenwind. Maandag is het nog een graad of 13, maar in de loop van de week wordt het opnieuw zachter dan normaal met maxima van 14-17 graden. Door de bewolking blijven de nachten opmerkelijk zacht met minima meestal niet lager dan 15-11 graden. Nachtvorst zit ook op de lange termijn nog steeds niet in de verwachting. In de tweede helft van de week wordt het droger en komt de zon iets vaker tevoorschijn.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.