Meteovista
Meteovista
  donderdag 2 jul.

  Weerbericht Nederland

  Geregeld zon, landinwaarts buien
  2 juli 2020, 11:28 uur
  De zon schijnt vanmiddag geregeld, maar vooral landinwaarts komt het tot buien en in het noorden kunnen deze buien fel zijn met onweer en lokaal veel regenwater. Het wordt 18-22 graden. Morgen komt het opnieuw tot buien, maar geregeld schijnt ook de zon. Het weekend is onstuimig met veel wind en van tijd tot tijd regen. De temperatuur stijgt naar 19-23 graden.

  Vanmiddag schijnt geregeld de zon, maar vooral in het noorden en oosten komt het tot buien en deze buien kunnen in het noordoosten stevig zijn met kans op onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. In de rest van het land is lokaal een lichte bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog.

  De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het westen tot zuidwesten, maar in het noorden waait de wind uit het noorden tot noordwesten. Later vandaag wordt de wind overal westelijk. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden op de Wadden, langs de noordkust en in het noordwesten. Elders liggen de maxima tussen 20 en 22 graden met de hoogste waarden in het oosten en zuidoosten.

  Vanavond is er een mix van zon, wolken en hier en daar nog een lichte bui. Komende nacht raakt het wat meer bewolkt, maar het blijft wel overwegend droog. In het noorden is kans op een mistbank. De temperatuur daalt naar 11 graden in het noordoosten en naar 14 in het zuidwesten.

  Morgen schijnt in de ochtend geregeld de zon en lokaal komt een lichte bui voor. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig.

  In de middag trekken meerdere buien van west naar oost over het land, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De zuidwestenwind neemt in het westen en noorden toe naar vrij krachtig en aan zee naar krachtig, windkracht 5 tot 6. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in het noorden en westen en naar 21-22 graden in het binnenland. In het oosten van Brabant en Limburg kan het 23 graden worden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale temperaturen.

  Morgenavond is het droog met een mix van wolken en zon. In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking toe en later in het westen en noorden ook de kans op regen. Het koelt af naar 14 tot 16 graden.

  Zaterdag is het in de ochtend bewolkt en valt af en toe regen. In het zuiden en zuidoosten zijn de neerslagkansen kleiner dan in het westen en noorden. In de middag blijft het bewolkt en valt vooral in het noorden en westen wat lichte regen. Elders nemen de neerslagkansen tijdelijk af. Aan het eind van de middag en zaterdagavond volgt vanuit het westen opnieuw een gebied met regen.

  De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden en noordwesten en naar 23 in het zuidoosten. Lokaal kan het in Limburg 24 graden worden. De wind waait uit het zuidwesten en is duidelijk aanwezig. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee en rondom het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

  Ook zondag waait er een onstuimige zuidwestenwind. Boven land waait het vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7 met kans op zware windstoten tot 80-85 km/uur. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien en er valt af en toe wat lichte regen. In de middag breekt vanuit het westen de zon geregeld door, afgewisseld door een bui. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden.

  Maandag en dinsdag schijnt geregeld de zon, maar vooral in het noorden komen ook enkele buien voor. Het waait nog altijd stevig en het wordt niet veel warmer dan 17-19 graden. Alleen in het zuiden en zuidoosten kan het 20 graden worden.

  Vanaf woensdag nemen de neerslagkansen geleidelijk wat af en schijnt vaker de zon. De temperatuur wordt ook wat hoger met maxima tussen 20 en 25 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.