Noordoosten regen, zuiden wat zon

23 okt. 2017, 11:55 uur - In het noordoosten valt soms (mot)regen. Elders is het droog en breekt de zon soms door. Vanavond neemt vanuit het zuidwesten de bewolking en de kans op regen toe. Met 13-15 graden is het aan de zachte kant. Morgen is het grijs en regenachtig bij maxima rond 16 graden. Woensdag en donderdag breekt vooral in het zuiden de zon door. Met 15-18 graden wordt het zeer zacht...Uitgebreide weersverwachting Nederland

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Het klimaat in Nederland

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat, met koele zomers en milde winters. Onder invloed van een zuidwestelijke stroming wordt het hele jaar door vochtige zeelucht naar het land gevoerd. Regen valt er dus in elk jaargetijde, extreem nat is het land niet. Gemiddeld loopt de temperatuur in de zomer op tot 22°C. In het zuiden is het iets warmer dan in het noorden. Aan de kust schijnt de zon het meest. In het zuidoosten is de minste zon te vinden. Strenge vorstperiodes komen niet vaak voor in Nederland. In de winter is het overdag 5°C en is het vaak mistig of bewolkt. De gemiddelde nachttemperatuur ligt in het noordoosten net onder nul. Tijdens vorstperiodes kan hier doorgaans het eerste worden geschaatst.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.