Weer Frankrijk

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Frankrijk

Weerbericht Frankrijk

Het is vrij zonnig met in het noordwesten en westen ook velden hoge bewolking en regionaal stapelwolken. Het wordt zo'n 21 graden in Bretagene, 24 graden in Parijs en in het zuiden liggen de maxima tussen 25 en lokaal 30 graden.

Halverwege de week kan de temperatuur in het zuiden nog een graadje hoger uitvallen. In het noordwesten neemt de bewolking toe en daarna is er kans op een lokale bui. Vooral vrijdag kunnen in het noordwesten tijdelijk buien ontstaan en die kunnen ook Parijs aandoen. Ook volgende week is in de lichtstad kans op buien, maar veel vaker blijft het droog. Het wordt met 20 graden wel iets minder warm.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Frankrijk

Door de invloed van de Atlantische Oceaan heeft het grootste gedeelte van Frankrijk een zeeklimaat. De minste zon en laagste temperaturen zijn te vinden in het noorden en in Bretagne. De gemiddelde temperatuur ligt daar 's zomers rond 22°C. Richting het zuiden en landinwaarts is het in de zomermaanden een paar graden warmer. Vooral in het midden van Frankrijk is het droog. Aan de Zuid-Atlantische kust, bij Bordeaux, schijnt de zon het meest: 2000 uur per jaar. Het zuidoosten van Frankrijk heeft een mediterraan klimaat. In Toulouse en Nice wordt het in de zomer gemiddeld 29°C. Ook in de Elzas en het Rhônedal wordt het dikwijls meer dan 25°C. De Pyreneeën, Alpen en Centraal-Massief hebben een semi-landklimaat: warm in de zomer, koud in de winter. In de winter levert dit volop wintersportmogelijkheden op.