Brussel - 21 november 2017 - In Zuid-Frankrijk en op Corsica is het uitstekend herfstweer. De zon schijnt regelmatig en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 16 tot 20 graden en in Frans Baskenland wordt het maar liefst 22 graden! Ook in het noorden wordt het zeer zacht met in Parijs 16 graden. Wel is daar kans op mist in de nacht en ochtend. Vanaf vrijdag wordt het koeler en neemt de kans op neerslag toe.

Activiteitenweer Frankrijk

Gezondheidsweer Frankrijk

Het klimaat in Frankrijk

Door de invloed van de Atlantische Oceaan heeft het grootste gedeelte van Frankrijk een zeeklimaat. De minste zon en laagste temperaturen zijn te vinden in het noorden en in Bretagne. De gemiddelde temperatuur ligt daar 's zomers rond 22°C. Richting het zuiden en landinwaarts is het in de zomermaanden een paar graden warmer. Vooral in het midden van Frankrijk is het droog. Aan de Zuid-Atlantische kust, bij Bordeaux, schijnt de zon het meest: 2000 uur per jaar. Het zuidoosten van Frankrijk heeft een mediterraan klimaat. In Toulouse en Nice wordt het in de zomer gemiddeld 29°C. Ook in de Elzas en het Rhônedal wordt het dikwijls meer dan 25°C. De Pyreneeën, Alpen en Centraal-Massief hebben een semi-landklimaat: warm in de zomer, koud in de winter. In de winter levert dit volop wintersportmogelijkheden op.

Het wintersport klimaat in Frankrijk

Het grootste deel van Frankrijk heeft een zeeklimaat met gematigde temperaturen. De Franse Alpen hebben, als hoogste deel van het land een uitgebreid winterseizoen door een semilandklimaat. Een vrij koude winter wordt gecombineerd met vocht van de Atlantische Oceaan en levert veel wintersportmogelijkheden op. Op de hogere delen van de Alpenpistes valt als eerste sneeuw, maar het duurt vaak tot halverwege december voordat ook de laagste delen goed bruikbaar zijn met 10 tot 20 cm sneeuw. Tot eind februari neemt over het algemeen de hoeveelheid sneeuw toe naar gemiddeld 1,5 m om de maanden daarna vanuit het dal langzaam weer af te nemen. De meeste gebieden bevinden zich in het hogere oostelijke deel, maar ook op het westelijker gelegen Mt. Ventoux kan geskied worden. Naast de Alpen zijn ook de Pyreneeën, Jura, Vogezen en het Centraal massief hoog genoeg voor een wintersportseizoen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.