Weer Spanje

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Spanje

Weerbericht Spanje

Vooral aan de noordkust komen dagelijks buien voor en daar stijgt het kwik naar 10 tot 12 graden. Ook op Ibiza en Mallorca is het dit weekend niet droog en trekken buien over. De temperatuur ligt rond 11 graden. Na het weekend is het op veruit de meeste plaatsen droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur loopt op naar 12 tot 15 graden.

Op de Canarische Eilanden is er een mix van wolken en zonneschijn. Regionaal is een bui mogelijk, maar met temperaturen van een graad of 20 is het zeker niet koud. Wel waait er een stevige noordoostenwind.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Spanje

Waar ligt de meeste sneeuw in Spanje? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Spanje

Spanje is zeer divers wat betreft klimaat. Het noorden en noordwesten hebben een zeeklimaat. De beste tijd om deze regio te bezoeken is in juli en augustus. Dan is het niet verschroeiend heet, maar eerder aangenaam warm. Pas wel op voor plensbuien. Van de Costa Brava in het noorden tot aan de Costa del Sol in het zuiden heerst een mediterraan klimaat. Ook de Balearen zijn hiermee gezegend. Het vakantieseizoen loopt in deze regio van april tot en met oktober. Mei is de natste maand. Juni de zonnigste. In het binnenland heerst een landklimaat. Bezoek dit gebied in de lente, wanneer het aangenaam zacht is en de natuur op haar best. In de zomer is het heet (40°C). In de winter kan er in de berggebieden geskied worden. Een van de populairste regio's in Spanje zijn de Canarische Eilanden met populaire bestemmingen zoals Lanzarote en Fuerteventura.