Weer Duitsland

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Duitsland

Weerbericht Duitsland

Het is vrijwel overal droog met afwisselend wolkenvelden en zonnige perioden. Regionaal kan 's nachts en in de ochtend ook mist voorkomen. De temperatuur ligt tussen 8 en 11 graden. In het Sauerland is het een graad of 5, maar het vriest in de nachten niet of nauwelijks. Dit is niet koud genoeg om kunstsneeuw te produceren. Het wintersportseizoen lijkt daarmee ten einde in plaatsen zoals Winterberg. Vanaf donderdag wordt het overdag nog wat zachter en kan regionaal soms weer wat regen vallen. In Berlijn blijft de kans op regen voorlopig klein en kan het het lenteachtig aandoen met later deze week maxima van 13 à 14 graden.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Duitsland

Waar ligt de meeste sneeuw in Duitsland? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Duitsland

Duitsland heeft in het westen een gematigd zeeklimaat. Dat betekent redelijk koele zomers (22°C) en zachte winters. Door de vochtige zeelucht is een bui nooit ver weg. De meeste neerslag valt in de zomer, maar daar staat tegenover dat de zon dan ook het vaakst schijnt. Ten oosten van de lijn Hamburg-Stuttgart heerst een overgangsklimaat. De zomers zijn daar iets warmer, in Berlijn wordt het in augustus 24°C. 's Winters kan het in het oosten streng vriezen. Ook in het dal van de Rijn is het 's zomers aangenaam warm. Karlsruhe is één van de warmste plekken van het land. De meeste neerslag valt op de heuvels en bergen van het Zwarte Woud, de Duitse Alpen, de Eifel en in het Sauerland. In de winter ligt er op ongeveer 90 dagen sneeuw. Er zijn volop wintersportmogelijkheden.