Weer Duitsland

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Duitsland

Legenda:chevron-down
snowdrip
miezer
lichte bui
bui
fikse bui
stortbui
Bezig met laden

Weerbericht Duitsland

Het is wisselvallig en vaak bewolkt. Het is een stuk zachter met in het weekend temperaturen rond 10 graden. Volgende week blijft het wisselvallig met vooral in de noordelijke helft van het land ook vaak veel wind.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Duitsland

Waar ligt de meeste sneeuw in Duitsland? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatienext-arrow-blue

Klimaat Duitsland

Duitsland heeft in het westen een gematigd zeeklimaat. Dat betekent redelijk koele zomers (22°C) en zachte winters. Door de vochtige zeelucht is een bui nooit ver weg. De meeste neerslag valt in de zomer, maar daar staat tegenover dat de zon dan ook het vaakst schijnt. Ten oosten van de lijn Hamburg-Stuttgart heerst een overgangsklimaat. De zomers zijn daar iets warmer, in Berlijn wordt het in augustus 24°C. 's Winters kan het in het oosten streng vriezen. Ook in het dal van de Rijn is het 's zomers aangenaam warm. Karlsruhe is één van de warmste plekken van het land. De meeste neerslag valt op de heuvels en bergen van het Zwarte Woud, de Duitse Alpen, de Eifel en in het Sauerland. In de winter ligt er op ongeveer 90 dagen sneeuw. Er zijn volop wintersportmogelijkheden.