Weer Duitsland

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Duitsland

Weerbericht Duitsland

Het is dit weekend nog licht winters. Vooral in de zuidelijke helft van het land kan af en toe wat lichte sneeuw vallen. Elders in het land is het veelal droog en regionaal breekt de zon door. De temperatuur ligt tussen 0 en 4 graden en in de nachten vriest het veelal licht tot lokaal matig. Na het weekend neemt de wisselvalligheid flink toe en vooral in het zuiden valt vaak sneeuw. In het noorden komt het regelmatig tot regen. De temperatuur loopt op naar 1-2 graden in het zuiden en 7 in het westen en noorden.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Duitsland

Waar ligt de meeste sneeuw in Duitsland? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Duitsland

Duitsland heeft in het westen een gematigd zeeklimaat. Dat betekent redelijk koele zomers (22°C) en zachte winters. Door de vochtige zeelucht is een bui nooit ver weg. De meeste neerslag valt in de zomer, maar daar staat tegenover dat de zon dan ook het vaakst schijnt. Ten oosten van de lijn Hamburg-Stuttgart heerst een overgangsklimaat. De zomers zijn daar iets warmer, in Berlijn wordt het in augustus 24°C. 's Winters kan het in het oosten streng vriezen. Ook in het dal van de Rijn is het 's zomers aangenaam warm. Karlsruhe is één van de warmste plekken van het land. De meeste neerslag valt op de heuvels en bergen van het Zwarte Woud, de Duitse Alpen, de Eifel en in het Sauerland. In de winter ligt er op ongeveer 90 dagen sneeuw. Er zijn volop wintersportmogelijkheden.