Brussel - 11 december 2017 - Het is wisselvallig winterweer met in het zuiden en oosten regen en in het noordwesten en in de middelgebergten sneeuw. In Berlijn is het 6 graden, in München 8. Komende dagen blijft het wisselvallig met regen en (smeltende) sneeuw. Later in de week neemt de neerslag iets af en gaat de temperatuur omlaag. In het weekend en volgende week kan het af en toe een beetje sneeuwen en wordt het 1-5 graden.

Activiteitenweer Duitsland

Gezondheidsweer Duitsland

Het klimaat in Duitsland

Duitsland heeft in het westen een gematigd zeeklimaat. Dat betekent redelijk koele zomers (22°C) en zachte winters. Door de vochtige zeelucht is een bui nooit ver weg. De meeste neerslag valt in de zomer, maar daar staat tegenover dat de zon dan ook het vaakst schijnt. Ten oosten van de lijn Hamburg-Stuttgart heerst een overgangsklimaat. De zomers zijn daar iets warmer, in Berlijn wordt het in augustus 24°C. 's Winters kan het in het oosten streng vriezen. Ook in het dal van de Rijn is het 's zomers aangenaam warm. Karlsruhe is één van de warmste plekken van het land. De meeste neerslag valt op de heuvels en bergen van het Zwarte Woud, de Duitse Alpen, de Eifel en in het Sauerland. In de winter ligt er op ongeveer 90 dagen sneeuw. Er zijn volop wintersportmogelijkheden.

Het wintersport klimaat in Duitsland

De skigebieden in Duitsland liggen verspreid over het midden en zuiden van het land. Het meest noordelijke gebied ligt in het Harzgebergte met pistes tussen 500 en 1000 meter. Iets dichter bij Nederland is het Rothaargebergte in het Sauerland hoog genoeg voor een wintersportseizoen. De bekendste plaatsen zijn Winterberg en Willingen. In het zuiden komen in de Beierse Alpen verschillende skigebieden voor. De meeste pistes bevinden zich tussen een hoogte van 700 en 1800 meter, Grainau is met ongeveer 2800 meter een stuk hoger. Ook in het oosten van Beieren kan in het Bohemer Wouden en in het Beierse Woud geskied worden. Andere gebieden voor de wintersport liggen in het Schwarzwald, de Schwäbische Alpen en in Thüringen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.