Activiteitenweer Kroatië

Gezondheidsweer Kroatië

Het klimaat in Kroatië

Kroatië is een zonnig land met verschillende klimaten. Het gebied aan de Adriatische Zee, met de plaatsen Dubrovnik en Split en het populaire vakantiegebied Istrië, heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn daar zonnig, droog en warm (26°C). De winters zijn zacht, maar wel nat. Landinwaarts wordt het al snel bergachtig. In augustus is het op de berg aangenaam fris (18°C). 's Winters vriest het licht en sneeuwt het. Er wordt op bescheiden schaal geskied. Het binnenland heeft een landklimaat. De zomers zijn droog en warm (24°C). In de winter is het koud en nat.

Het wintersport klimaat in Kroatië

Kroatië heeft aan de kust een mediterraan klimaat en in het binnenland een landklimaat. De winters zijn hier in het algemeen vrij koud en nat. De gemiddelde nachttemperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, maar overdag ligt de temperatuur meerdere graden boven nul. In de bergen ligt de gemiddelde temperatuur onder het vriespunt en er valt regelmatig sneeuw. Toch is het land niet sneeuwzeker te noemen. De grootste kans op aanwezigheid van sneeuw is in januari en februari. Tot nog toe is Kroatië een onbekend skiland. De meeste skioorden liggen in het bergachtige binnenland, in de omgeving van de stad Karlovac. De grootste skioorden liggen bij Bjelolasica (619-1392m) en Platak (1111-1363m).
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.