Brussel - 19 mei 2019 - De zon schijnt vaak, maar in het noorden kan een regen- of onweersbui ontstaan. In het zuiden blijft het langs de kust droog. Temperaturen liggen rond de 20 graden en lopen in het binnenland op tot 23 graden. Maandag blijft er kans op een bui, daarna komt er vooral in het zuiden van het land meer ruimte voor de zon met maxima rond de 20 graden.

Activiteitenweer Kroatië

Gezondheidsweer Kroatië

Het klimaat in Kroatië

Kroatië is een zonnig land met verschillende klimaten. Het gebied aan de Adriatische Zee, met de plaatsen Dubrovnik en Split en het populaire vakantiegebied Istrië, heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn daar zonnig, droog en warm (26°C). De winters zijn zacht, maar wel nat. Landinwaarts wordt het al snel bergachtig. In augustus is het op de berg aangenaam fris (18°C). 's Winters vriest het licht en sneeuwt het. Er wordt op bescheiden schaal geskied. Het binnenland heeft een landklimaat. De zomers zijn droog en warm (24°C). In de winter is het koud en nat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.