Brussel - 18 juni 2018 - Aanvankelijk is het wisselend bewolkt en is in de bergen kans op een bui. Het wordt 23-26 graden. Komende dagen belooft het prachtig zomerweer te worden met veel zon en hoge temperaturen. Woensdag wordt de heetste dag met 32 graden in Wenen en Innsbruck. Wie een bergwandeling gaat maken doet er dan ook goed aan vroeg te vertrekken. Daarna neemt de kans op onweersbuien toe en wordt het veel minder warm.

Activiteitenweer Oostenrijk

Gezondheidsweer Oostenrijk

Het klimaat in Oostenrijk

Oostenrijk is een klein land met klimatologisch veel verschillen. In het westen, waar de Alpen liggen, heerst een hooggebergteklimaat. De winters zijn streng en de zomers koel. De invloed van de Atlantische Oceaan is in het gebied goed merkbaar. In de zomer regent het veel. De winters zijn sneeuwrijk, wat de provincies Tirol en Voralberg tot populaire wintersportgebieden maken. Richting het oosten neemt de matigende invloed van de oceaan af en worden de bergen minder hoog. Het klimaat krijgt daar continentale trekjes. Wenen, dat aan de grens met Slowakije ligt, heeft warme zomers en koude winters. In het beschutte zuiden van Oostenrijk, Karinthië, heerst in de dalen een aangenaam warm, bijna mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.