Weer Oostenrijk

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Oostenrijk

Weerbericht Oostenrijk

Het is de komende dagen droog en daarbij is ook ruimte voor de zon. Het is daarbij warm met in Wenen en Salzburg temperaturen van 19 tot 22 graden. Op 2000 meter hoogte is het zo'n 6 graden; slecht nieuws dus als je nog op wintersport bent in de wat lagere delen. Vanaf vrijdag neemt de kans op buien toe en valt tot op 2000 meter hoogte regen. Daarna wordt het geleidelijk kouder en neemt ook in de lagere wintersportgebieden de kans op sneeuw toe. In Wenen en Salzburg is het vanaf maandag een graad of 10.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Oostenrijk

Waar ligt de meeste sneeuw in Oostenrijk? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Oostenrijk

Oostenrijk is een klein land met klimatologisch veel verschillen. In het westen, waar de Alpen liggen, heerst een hooggebergteklimaat. De winters zijn streng en de zomers koel. De invloed van de Atlantische Oceaan is in het gebied goed merkbaar. In de zomer regent het veel. De winters zijn sneeuwrijk, wat de provincies Tirol en Voralberg tot populaire wintersportgebieden maken. Richting het oosten neemt de matigende invloed van de oceaan af en worden de bergen minder hoog. Het klimaat krijgt daar continentale trekjes. Wenen, dat aan de grens met Slowakije ligt, heeft warme zomers en koude winters. In het beschutte zuiden van Oostenrijk, Karinthië, heerst in de dalen een aangenaam warm, bijna mediterraan klimaat.