Weer Portugal

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Portugal

Weerbericht Portugal

Er is ruimte voor de zon, maar van tijd tot tijd komen ook wolken voor. Landinwaarts ontstaan dagelijks regen- en onweersbuien. In de Algarve blijft het vaker droog en schijnt de zon iets meer. De temperatuur stijgt in die regio naar 25 graden. In de rest van het land liggen de maxima tussen 22 graden direct aan de kust tot 29 graden in het binnenland. In Lissabon stijgt de temperatuur dagelijks naar 27 graden. Zorg wel dat jij je goed insmeert als je naar buiten. Een onbeschermde huid kan al binnen 10-15 minuten verbranden.

Voor droog en zonnig weer kun je de komende dagen beter niet naar Madeira gaan. In het weekend wisselen zon en wolken elkaar af en is kans op een bui. Na het weekend wordt het kletsnat met veel regen en kans op wateroverlast. De temperatuur is prima. Maxima liggen tussen 24 en 26 graden.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.