Weer Portugal

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Portugal

Weerbericht Portugal

Het is schitterend vakantieweer de komende tijd. Aanvankelijk is er nog aardig wat bewolking aanwezig maar vanaf vrijdag maakt de zon overuren. Hierbij stijgt de temperatuur naar 28 graden in Porto tot een graad of 30 in Lissabon. In het weekend vallen de temperaturen nog iets hoger uit. Zorg er voor dat je je goed insmeert als je op rmer. het strand gaat liggen. Onbeschermd kan je binnen 10 minuten al verbranden.

Op Madeira is het droog met wolkenvelden en zonnige perioden. Het waait nauwelijks en dagelijks wordt het een graad of 23.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.