Brussel - 19 mei 2019 - In Lissabon en de Algarve is er kans op een plaatselijke bui. Middagtemperaturen liggen tussen de 18 en 22 graden. Na maandag is schijnt de zon overwegend en de temperaturen lopen in de loop van de week steeds verder op. Aan het eind van de week tis het zo'n 25 graden. In Porto blijft de temperatuur met 20 graden iets achter. In hele het land blijft het droog.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.