Weer Portugal

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Portugal

Weerbericht Portugal

Zonnige perioden

In de tweede helft van het weekend overheerst de zon het weerbeeld in het midden en noorden van het land. In de Algarve zijn er naast zonnige perioden ook soms wolkenvelden. In het binnenland kunnen overdag een paar buien ontstaan. De temperatuur stijgt naar 23 graden in Lissabon en 26 graden in Porto. In de Algarve ligt het kwik rond 20 graden. Na het weekend wordt het flink zonnig in grote delen van het land. De temperatuur ligt dan tussen 22 en 26 graden. De zon schijnt met zonkracht 7, dus een onbeschermde huid kan al binnen 10-25 minuten verbranden, vooral aan het water.

Op Madeira kan een enkele bui voorkomen, maar veel stelt het niet voor. Vaker blijft het droog met een afwisseling van wolken en zon. De temperatuur stijgt naar 22 graden en er staat weinig wind.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.

Bekijk hier de klimaatinformatie van: