Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

17 nov. 2019

In West-Europa is kans op een enkele bui, maar er zijn ook droge dagdelen met zonneschijn. In Duitsland is het regenachtig weer, met in de hogergelegen delen kans op sneeuw. In de zuidelijke Alpen is kans op veel sneeuw. In Italië is het kletsnat. In Spanje en Portugal is het regenachtig weer. Aan de costa's is meer ruimte voor de zon en is het prima weer.

West-Europa

Frankrijk
Vooral in het westen en het oosten van het land is kans op een bui. In de rest van het land is het overwegend droog. Het wordt 5-13 graden. Aan de Côte d'Azur is de zon vaker te zien. In de Alpen en in de Pyreneeën valt tot in de dalen sneeuw. De komende dagen is het wisselvallig weer. Lokaal is kans op een bui en af en toe is ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 14 graden.

Groot Brittannië
Het is wisselvallig weer. In Engeland wordt het 8-10 graden en is kans op een enkele bui. Er zijn ook droge dagdelen met ruimte voor de zon. In Londen overheerst de bewolking en wordt het 8 graden. In Schotland wordt het 6-8 graden. In de Schotse Hooglanden valt de neerslag in de vorm van sneeuw. De komende dagen wisselen zon en wolken elkaar af, lokaal is kans op een bui.

Zuid-Europa

Italië
De bewolking overheerst en het is kletsnat. Lokaal kan het flink doorregenen. In Rome wordt het 17 graden. In de Alpen ligt de sneeuwgrens tussen de 800-1600 meter. Lokaal kan meer dan een halve meter sneeuw vallen. In het uiterste zuiden van het land wordt het 20 graden en komen onweersbuien voor. De komende dagen blijft er kans op een bui, maar zijn er ook zonnige perioden.

Portugal
Vanuit het noordwesten trekken buien over het land. Af en toe is ruimte voor de zon. De temperaturen liggen tussen 13 en 17 graden. Morgen is het tijdelijk rustiger weer, met ruimte voor de zon. Op dinsdag en woensdag wordt het kletsnat en kan het lokaal flink doorregenen. Aan het eind van de week neemt de kans op een bui af en laat de zon zich vaker zien. Het wordt maximaal 19 graden.

Spanje
In het binnenland wisselen zon en wolken elkaar af. Lokaal is kans op een bui. In het noorden van het land is het overwegend bewolkt en is kans op regen. In de hoger gelegen delen is kans op sneeuw. Aan de costa's wordt het 14-16 graden en is veel ruimte voor de zon. Ook op Mallorca laat de zon zich vaak zien. De komende tijd wordt het wisselvallig weer. Vooral in het binnenland valt regelmatig regen.

Centraal Europa

Duitsland
Het is regionaal erg nat. Lokaal kan het flink doorregenen. In het noorden van het land schijnt af en toe de zon. In Berlijn wordt het 9 graden en is kans op een bui. In Winterberg en in het Zwarte Woud is kans op sneeuw. Vanaf woensdag wordt het minder wisselvallig en laat de zon zich vaker zien. Het wordt maximaal 7 graden.

Oostenrijk
Het is grijs weer. In de Alpen zijn perioden met sneeuw. De sneeuwgrens ligt tussen de 1200-1600 meter. In de zuidelijke Alpen kan meer dan een meter sneeuw vallen. Ook verder naar het noorden wordt sneeuw verwacht. Op de Hintertuxer gletsjer wordt al volop geskied! Tot en met dinsdag wordt sneeuw verwacht. De dagen daarna wordt het rustiger weer en laat de zon zich vaker zien.

Zwitserland
Vooral in de zuidelijke Alpen kan veel sneeuw vallen. Lokaal valt zo veel sneeuw dat lawines kunnen ontstaan. In de noordelijke Alpen wordt ook sneeuw verwacht, maar blijft de hoeveelheid beperkt tot een paar decimeter. Morgen is nog kans op sneeuw, maar de dagen daarna zijn er meer droge dagdelen en is meer ruimte voor de zon. Komende week gaan veel skiliften open.


Floris Lafeber Floris Lafeber Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.