Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

24 januari 2020

Op de Canarische Eilanden is het vrij zonnig met 20-23 graden. Elders in Spanje en Portugal is het wat meer wisselvallig, maar een weersverbetering voor de costa's is op komst. In Centraal-Europa is het droog met regionaal zon, maar ook vaak mist. Hier wordt het juist vanuit het westen wisselvallig met toenemende kans op regen en soms veel wind.

West-Europa

Frankrijk
Op veel plaatsen is het bewolkt. In het noorden en oosten komt ook mist voor. In Zuid-Frankrijk valt regen. De maxima liggen tussen 6 graden in het noorden en 14 in het zuiden. In het weekend wordt het zachter met zondag in het noorden 9-12 graden en 15 graden in het zuiden. Het wordt wisselvallig met in de westelijke kustregio's vaak ook veel wind.

Groot Brittannië
Het is wisselend bewolkt met regionaal mist. Winters is het niet met maxima rond 9 graden. Komende dagen wordt het wisselvallig, als eerste in Schotland. Zondag wordt overal een natte dag. Ook waait het flink uit het zuiden tot zuidwesten. In Londen ligt de temperatuur komende tijd rond 10 graden. Op winterweer in Engeland hoeven we voorlopig niet te rekenen.

Zuid-Europa

Italië
Het is droog en wisselend bewolkt met regionaal veel zon. Op sommige plaatsen start de dag met mist en bijvoorbeeld rond Rome en op de Po-vlakte kan mist vrij hardnekkig zijn. In de Alpen is het veelal zonnig met maxima rond 5 graden. In Rome en Napels wordt het 15 graden. Morgen is kans op wat regen, vooral in de noordelijke helft. Daarna is het weer droog met zon.

Portugal
Het is licht wisselvallig met soms zon, maar ook een bui. De maxima liggen rond 14 graden. In het weekend is het overwegend droog met meer zon en 16 graden in Lissabon en Faro. Komende week wordt het weer wisselvallig, maar wel wat zachter met maxima oplopend naar 18 graden. Op Madeira is vandaag kans op buien. Daarna wordt het droog met zon en maxima rond 21 graden.

Spanje
Het is wisselvallig met vandaag rond Madrid en in Andalusië de meeste buien. Morgen zijn ook meer naar het noorden en oosten buien mogelijk en breekt in het zuiden de zon weer door. Aan de costa's wordt het circa 15 graden. Vanaf zondag wordt het droger en iets warmer met veel zon. Op de Canarische Eilanden is het droog en vrij zonnig. Het wordt dagelijks 20-23 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is rustig weer met regionaal zon en op andere plaatsen lage bewolking en mist. Met zon wordt het 5-8 graden, in de mist is het een aantal graden kouder. Ander weer is op komst. In de loop van zondag raakt het geheel bewolkt en vanaf maandag is het wisselvallig met regelmatig regen. In het noorden en westen waait het soms flink. De maxima liggen dan rond 10 graden.

Oostenrijk
De komende tijd is het overal prachtig wintersportweer met volop zonneschijn. De maxima in de skidorpen komen overdag uit op enkele graden boven nul. In het zonnetje is het dan goed toeven op het terras. De kans op verse sneeuw is de komende tijd klein. Na maandag neemt de neerslagkans toe, vooral in de noordelijke regio's.

Zwitserland
De zon schijnt volop en het blijft droog. In de dalen kan het nog een tijdje bewolkt of mistig zijn. De temperatuur stijgt in de dalen tot enkele graden boven nul. Na het skiën is het dan ook goed toeven op het terras in de zon! Na het weekend neemt de bewolking toe en vanaf dinsdag kan regionaal een beetje sneeuw vallen, vooral in de noordelijke regio's.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.