Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

19 apr. 2019

In een groot deel van Europa is het dit paasweekend volop genieten. De zon schijnt volop en regionaal kan het 25 graden worden. Het mindere weer situeert zich dit keer in Spanje. Daar is kans op buien en is het met 17-20 graden ook iets frisser. Na Pasen neemt in Centraal- en West-Europa de kans op een lokale bui toe. Toch is het op de meeste plaatsen droog en blijft het met ruim 20 graden warm.

West-Europa

Frankrijk
Vooral in het noorden van Frankrijk is het dit paasweekend volop genieten van veel zon en hoge temperaturen. In Parijs kan het 25 graden worden! Verder naar het zuiden moet de zon stapelwolken naast zich dulden en lokaal kan een bui ontstaan. Na Pasen neemt ook in het noorden de kans op buien toe. Bovendien wordt het met circa 21 graden iets minder warm. Toch is het ook dan meestal lekker weer.

Groot Brittannië
De lente viert hoogtij in Groot-Brittannië. Vooral in het zuidoosten is het heerlijk weer met uitbundige zonneschijn en in Londen dit weekend maxima van 25 graden. In het midden en vooral het noorden komt meer bewolking voor en Schotland maakt kans op een bui. Na Pasen neemt ook in het zuiden de buienkans toe. In Londen wordt het iets minder zacht met 20-22 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is prima lenteweer met veel zon, enkele stapelwolken en een lokale bui. Vooral in het westen kan wat meer bewolking voorkomen. In Athene wordt het 19 graden en op de Eilanden is het met 15-18 graden iets frisser. Bovendien staat er op de Egeïsche Zee een stevige wind. Na Pasen wordt het warmer met in het hele land maxima van ruim 20 graden. De buienkans blijft klein en de zon is vaak te zien.

Italië
Komende dagen is het genieten geblazen met veel zon en zeer aangename temperaturen. In Rome loopt het kwik op naar 24 graden en in Toscane kan het zelfs 25 graden worden. Vanaf zondag is er meer bewolking en vooral na het weekend is kans op stevige regen- en onweersbuien. Met 17-21 graden is het bovendien iets koeler. In de tweede helft van de week keert zonnig, droog en warm weer terug.

Portugal
Aanvankelijk is kans op enkele buien, maar dit weekend wordt het op de meeste plaatsen vrij zonnig en droog. In Lissabon loopt de temperatuur met Pasen op naar 24 graden en ook aan de zuidkust is het heerlijk met een graad of 21. Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig met flink wat buien. Ook is het dan met 16-18 graden aan de frisse kant. Op Madeira is het droog en wisselend bewolkt bij 20-22 graden.

Spanje
Komende tijd is het wisselvallig en wisselen zon en wolken elkaar af. het is zeker niet de hele tijd buiig, want een groot deel van de dag blijft het droog. Met 17-20 graden is het aan de costa's aan de frisse kant. Op de Canarische Eilanden is het beter weer en blijft het overwegend droog. Wel zijn er regelmatig wolkenvelden en maakt de stevige wind het fris. Het wordt 16-24 graden.

Turkije
Aan de west- en zuidkust is het prima weer met veel zon en enkele stapelwolken. In de bekende badplaatsen wordt het circa 21 graden. In Izmir is het wat kouder met 16 graden. Istanboel kan meer wolken tegemoetzien en in de stad aan de Bosporus is kans op een bui. Met 13 graden is het er fris. Na het weekend wordt het in het hele land warmer en komt ook in Istanboel de 20 graden in zicht.

Centraal Europa

Duitsland
Dit paasweekend is het volop genieten van de lente. De zon maakt overuren en met ruim 20 graden is het overal aangenaam. In Berlijn loopt het kwik op naar 22 graden en in de Eifel wordt het zelfs 25 graden! Aan de kust van de Oostzee is het een stuk frisser door zeewind. Na Pasen verschijnen in het westen en zuiden stapelwolken en is een bui niet uitgesloten. Met 20-23 graden blijft het warm.

Oostenrijk
Precies met het paasweekend is het prachtig weer in Oostenrijk. De zon schijnt uitbundig en met 24 graden in Innsbruck en Wenen is het bovendien aangenaam warm. Na Pasen neemt de bewolking toe en maken vooral de zuidelijke deelstaten kans op buien. In het noorden blijft het met 20-23 graden warm en is de zon tussen de stapelwolken door geregeld te zien.

Zwitserland
De zon schijnt volop en boven de berghellingen ontstaan stapelwolken. Aan de noordrand van de Alpen is kans op een lokale bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het is heerlijk weer met in Wallis maxima van 22 graden en in de grote steden zelfs 23-25. Na de paasdagen neemt op meer plekken de kans op een bui toe. Wel blijft het met ruim 20 graden warm.


Yannick Damen Yannick Damen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.