Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

19 okt. 2019

In een groot deel van Europa is het behoorlijk wisselvallig. In Frankrijk kan het lokaal flink plenzen. Wie van droog, zonnig en zomers warm weer houdt zit goed aan de Spaanse costa's, het zuiden van Italië of Griekenland. In Oostenrijk is het met 20-23 graden, overwegend droog weer en regelmatig ruimte voor de zon prima weer voor een wandeling.

West-Europa

Frankrijk
In het weekend valt in grote delen van het land veel regen. De maxima komen uit op 14-16 graden in Parijs en 23-24 in Marseille. In de Alpen valt boven 2200 meter een dik pak sneeuw. Ook maandag kan het nog spoken in de Alpen. In Parijs is het dan droog met zon en circa 15 graden.

Groot Brittannië
Het is wisselvallig met soms zon, maar ook regelmatig buien. Het wordt 11 graden in Aberdeen tot 15 in Londen. In de Schotse Hooglanden wordt het slechts een graad of 4 en kan lokaal natte sneeuw vallen. Zondag wordt in Londen een droge dag met veel zon. Warm is het niet met 13 graden. Ook begin volgende week blijft het in Londen en omstreken droog met regelmatig wat ruimte voor de zon.

Zuid-Europa

Griekenland
In vrijwel het hele land is het heerlijk zonnig en droog weer. Op Kreta is wel een spatje regen mogelijk. Op de eilanden is het 24-25 graden. In Athene is het een graad of 26. De komende dagen is het in het hele land zonovergoten en droog weer. De temperatuur komt daarbij op de meeste plaatsen uit op zomerse waarden.

Italië
In het noorden komen buien voor en is vaak weinig ruimte voor de zon. In Milaan wordt het 17 graden. In de rest van het land is het lekker en overwegend droog weer. De zon schijnt regelmatig en de maxima komen uit op 22-26 graden. Op Sardinië wordt het morgen maar liefst 29 graden. In de loop van aankomende week neemt de kans op buien in het hele land toe.

Portugal
Het is wisselvallig met vooral in de noordelijke helft veel regen. In het zuiden is soms nog ruimte voor de zon. Het kwik stijgt naar 16 graden in Porto tot 22 graden in Faro. Vanaf zondag wordt het op de meeste plaatsen vrij zonnig en neemt de kans op neerslag af. Begin volgende week komen de maxima uit op 18-20 graden. Op Madeira is het wisselend bewolkt bij een graad of 25.

Spanje
In een groot deel van het land is het wisselvallig met weinig ruimte voor de zon. Maar aan de costa's schijnt de zon regelmatig en is het overwegend droog. In Madrid wordt het 18 graden, in Valencia 27. Vanaf zondag wordt het aan de costa's enkele graden koeler. Maandag wordt het in Valencia 20 graden en is er kans op regen. Volgende week lijkt vaak wisselvallig te verlopen met af en toe wat zon.

Turkije
In het westen is er veel ruimte voor de zon, in het midden en oosten is meer bewolking aanwezig. Morgen kan in het midden en oosten ook een spat regen vallen. De komende tijd blijft deze tweedeling in het land. De maxima komen uit op 20-22 graden aan de Zwarte Zee tot een graad of 28 in Antalya.

Centraal Europa

Duitsland
In de westelijke helft van het land zijn er perioden met regen. In het oosten is het droger met meer zon. Het wordt 16-18 graden met de hoogste temperaturen in München en omstreken. Na het weekend wordt het droger met meer zon. Wel kan mist en lage bewolking regionaal tot in de middag hardnekkig zijn.

Oostenrijk
Het is wisselend bewolkt met in de dalen regionaal hardnekkig ochtendgrijs. In het weekend blijft het op veel plaatsen droog en vrij zonnig. Het is ook behoorlijk warm met in de steden 20-23 graden. In het westen is er meer bewolking en kans op regen. Hoog in de bergen valt sneeuw. Ook begin volgende week is in bijvoorbeeld Sölden kans op regen. In Wenen blijft het droog met zon.

Zwitserland
In vrijwel het hele land is het bewolkt en valt regen. Wel is het in het westen en zuiden natter dan in het noorden en oosten. Hoog in de bergen valt sneeuw. Ook zondag en maandag is het nat. Daarna blijft het droger. In de grote steden liggen de maxima komende tijd op 14-19 graden.


Marlotte van der Heiden Marlotte van der Heiden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.