Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

23 jan. 2018

In de gebieden aan de Middellandse zee is het vrij zonnig winterweer met temperaturen van 15 graden. In Spanje kan het zelfs ruim 20 graden worden. In de Alpen verdwijnt de sneeuw en breekt de zon lekker door komende dagen. In West- en Centraal-Europa is het wisselvallig en uitzonderlijk zacht met 10-15 graden! De diepvrieskou wordt teruggedrongen naar Noord-Scandinavië.

West-Europa

Frankrijk
Na de enorme sneeuwdump in de Franse Alpen breekt komende dagen de zon flink door. Wel is kans op lawines. Donderdag wordt nieuwe sneeuw verwacht. In Parijs wisselen wolkenvelden en wat zon elkaar af, donderdag valt flink wat regen. De temperatuur daalt van 14 graden naar 9 op vrijdag. Langs de zuidkust en op Corsica is het zonnig en 17 graden. Pas op vrijdag wordt het koeler en natter.

Groot Brittannië
Neerslaggebieden trekken over de landen heen, maar er zijn tussendoor ook droge en zonnige perioden, vooral in Oost-Engeland. In de tweede helft van de week wordt het wat droger. In Schotland kunnen de buien soms winters van karakter zijn. In Londen wordt het bijzonder zacht met 14 graden! Vanaf donderdag gaat de temperatuur omlaag naar een graad of 9. Verder naar het westen is het iets minder zacht.

Zuid-Europa

Italië
Het is op de meeste plaatsen droog en de zon schijnt van tijd tot tijd. Prima weer dus! Op Sicilië is kans op een bui. In Rome is het aangenaam met 14-17 graden. In de noordelijke steden is het een graad of 10. Vanaf vrijdag wordt het tijdelijk wat koeler en wisselvalliger. In de Alpen valt verse sneeuw. Vanaf zondag wordt het in het hele land vrij zonnig en droog.

Portugal
Het is prima winterweer met zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden. Donderdag is er tijdelijk meer bewolking en trekken enkele buien over het land. De temperatuur ligt tussen 13 graden in het noorden, 16 in Lissabon en 17 in het zuiden. Op Madeira is het vrij zonnig en droog met temperaturen rond 20 graden.

Spanje
Langs de costa's schijnt de zon flink. De temperatuur ligt tussen 18 en 22 graden. In het noorden is het wisselvallig en eind van de week neemt ook in het centrum en op de Balearen de kans op een bui toe. De temperatuur gaat dan iets naar beneden met in Madrid 11 graden. Soms komt hardnekkige mist voor. Op de Canarische Eilanden is het zonnig en circa 21 graden. Het waait wel krachtig.

Centraal Europa

Duitsland
Het blijft komende week wisselvallig. Neerslaggebieden trekken over het land en tussendoor schijnt de zon. De sneeuwgrens gaat flink omhoog, waardoor op de meeste plaatsen gewoon regen valt. Het wordt bijzonder zacht met woensdag maxima van 12 graden in Berlijn en lokaal 15 in het Rijndal! Aan het eind van de week wordt het iets minder zacht, maar het blijft wisselvallig.

Oostenrijk
Komende dagen wordt het droog en schijnt de zon flink. Goed nieuws dus voor de wintersporters! Het wordt wel behoorlijk zacht, in de dalen gaat het overdag flink dooien. De temperatuur stijgt in de tweede helft van de week naar 10 graden in Innsbruck. Er ligt daar nog 30 cm in het dal, maar dat zal snel verdwijnen! In Wenen wordt het circa 6 graden. Vanaf vrijdag neemt opnieuw de kans op sneeuw toe.

Zwitserland
Komende dagen is het droog en breekt de zon door. Goed nieuws dus voor de wintersporters. Wel is het oppassen voor lawines, want er is lokaal een meter sneeuw gevallen! Het wordt wel zacht met in de dalen flinke dooi. In de steden als Bern en Geneve wordt het maar liefst 10 graden. Vanaf vrijdag neemt de kans op neerslag weer toe.


Jordi Huirne Jordi Huirne Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.