Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

23 apr. 2018

In het het zuiden van Spanje kunnen de komende dagen buien ontstaan en ook in Zuid-Portugal kan het tijdelijk regenen. In Madrid en Barcelona blijft het waarschijnlijk droog met zonnige perioden. Ook in grote delen van Italië is het vrij zonnig lenteweer. In Frankrijk is kans op enkele regen- en onweersbuien en is het de komende dagen vaak droog. Vooral morgen schijnt op veel plaatsen de zon.

West-Europa

Frankrijk
Met 13-15 graden langs de noordwestkust, 19 in Parijs en 24 in het zuiden is het koeler dan afgelopen dagen. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en lokaal ontstaan onweersbuien. Morgen is tijdelijk zonniger en overwegend droog. De temperatuur valt daardoor ook iets hoger uit. Later in de week daalt de temperatuur en is het in Parijs 15 graden. In het weekend stijgt de kans op buien.

Groot Brittannië
Komende tijd kunnen dagelijks buien ontstaan. Er zijn ook dagen waarop het regionaal droog is en de zon schijnt. In Londen is vooral dinsdag en woensdag kans op buien en de middagtemperatuur ligt daarbij tussen 15 en 18 graden. het vooruitzicht naar volgende week laat voor Engeland een wisselvallig weerbeeld zien.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is prachtig weer met veel zon en hoge temperaturen. Op de eilanden is het een graad of 25 en in het binnenland kan de temperatuur oplopen naar 30 graden. In Athene varieert de temperatuur van 27 tot 30 graden. Later in de week is op het vasteland een kleine kans op een bui.

Italië
Het is zonnig en warm op veel plaatsen. In het zuiden kan een enkele bui ontstaan. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. De komende dagen is het overwegend zonnig. Later in de week kunnen in het noorden enkele buien ontstaan. In het midden en vooral het zuiden blijft het droog met op de meeste dagen flink wat zon. De temperatuur daalt naar 19 tot 23 graden.

Portugal
Komende dagen schijnt in het noorden de zon flink. In het midden en vooral het zuiden ontstaan stapelwolken en kunnen eerst nog enkele buien ontstaan. De temperatuur ligt tussen 22 en 27 graden. Aan zee kan het door een aanlandige wind wat koeler zijn. Op Madeira wordt het vanaf dinsdag droog en daarna vrij zonnig.

Spanje
Er zijn zonnige perioden, maar ook wolkenvelden en in het zuiden kan een bui ontstaan. Komende dagen kunnen in het zuiden en oosten op meer plaatsen buien ontstaan. In de hoofdstad en in Barcelona blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden. Morgen is het in Madrid een graad of 28. Op de Canarische Eilanden is het vrij zonnig en droog lenteweer met 20-25 graden.

Turkije
In het westen van het land is het vrij zonnig en droog met maxima van 23 tot 27 graden. Later in de week trekken enkele wolkenvelden over het zuiden en daar kan een enkele bui tussen zitten. In Izmir stijgt de temperatuur halverwege de week naar 30 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af. In het zuiden en oosten kunnen enkele onweersbuien ontstaan en liggen de maxima tussen 20 en 25 graden. In het noorden en westen ligt de middagtemperatuur tussen 15 en 20 graden. Komende dagen is het in het zuiden zonniger en overwegend droog. In het midden en vooral het noorden is het wisselvalliger. Later in de week ontstaan in het zuiden buien.

Oostenrijk
Met 22 tot 29 graden is het flink warm. Er zijn zonnige perioden, maar verspreid over het land kunnen ook onweersbuien ontstaan. Komende dagen breekt wat vaker de zon door en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral woensdag is het lekker zonnig. Donderdag slaat het weer om en kunnen we opnieuw buien verwachten. Met 15 tot 21 graden wordt het wat koeler.

Zwitserland
Wolkenvelden en enkele buien maken de komende dagen tijdelijk plaats voor zonniger en droog weer. De temperatuur stijgt dan naar 20 tot lokaal 26 graden. Later in de week kunnen weer enkele buien ontstaan en verdwijnt de zon vaker naar de achtergrond. In het weekend is het waarschijnlijk bewolkt en nat met 14 tot 19 graden.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.