Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

23 februari 2020

In West-Europa is het ronduit wisselvallig. Het waait stevig en er is geregeld kans op regen. In de Alpenlanden is het erg zacht de komende dagen. De zon schijnt volop en het is goed toeven op de pistes en op het terras. Ook in het Middellandse Zeegebied is het zonnig en droog. In Madrid en Lissabon wordt het 22-25 graden en is het heerlijk weer om de stad te verkennen!

West-Europa

Frankrijk
De komende dagen is vooral in de noordelijke helft van het land bewolking aanwezig en kans op wat regen. In Parijs wordt het een graad of 15. In de zuidelijke helft is meer ruimte voor de zon en blijft het overwegend droog. Aan de Côte d'Azur wordt het een graad of 18 en is het prima toeven. In de Alpen is de komende tijd veel ruimte voor de zon en is het prima weer om eropuit te trekken.

Groot Brittannië
Het is ronduit wisselvallig weer op de Britse Eilanden. De komende dagen is in het hele land geregeld kans op een bui en in Schotland is kans op (smeltende) sneeuw. Aan de Engelse zuidkust kan het krachtig waaien. In Londen wordt het 14 graden, in Edinburgh 7 graden. Dinsdag wordt het een paar graden koeler en laat de zon zich vooral aan de oostkust vaker zien. Daarna krijgt de zon overal meer ruimte.

Zuid-Europa

Italië
In een groot deel van het land is veel ruimte voor de zon en is het heerlijk weer! In Rome wordt het een graad of 19 en is het prima weer voor een stedentrip. De komende dagen laat de zon zich regelmatig zien, maar in de noordelijke helft van het land kan af en toe meer bewolking aanwezig zijn. Vanaf dinsdag neemt de kans op een bui toe.

Portugal
De komende dagen is het heerlijk weer met veel ruimte voor de zon. De temperaturen liggen tussen 19 en 23 graden. In Lissabon is het prima weer voor een stedentrip. Vanaf dinsdag wordt het enkele graden koeler en is tijdelijk meer bewolking aanwezig. De dagen daarna laat de zon zich wederom zien en is het goed toeven. Op Madeira stijgt de temperatuur komende tijd naar 24 graden en is het genieten.

Spanje
Vandaag en morgen is in een groot deel van het land veel ruimte voor de zon en is het heerlijk weer. In Madrid stijgt de temperatuur naar 25 graden en is het prima weer om de stad te verkennen. In Valencia wordt het 20-22 graden. Vanaf dinsdag wordt een paar graden koeler en neemt in de noordelijke helft van het land de kans op een bui toe. In de rest van het land blijft het dan overwegend droog.

Centraal Europa

Duitsland
In een groot deel van het land is het grijs en regenachtig. Lokaal kan het flink doorplenzen. In Berlijn wordt het de komende dagen 8 graden. In Beieren laat de zon zich iets vaker zien en in München wordt het een graad of 15. Na het weekend blijft het wisselvallig met kans op een bui. Ook zijn er droge dagdelen met zonnige perioden. Vanaf woensdag wordt het een paar graden kouder.

Oostenrijk
De komende dagen is het licht wisselvallig en vanuit het noordwesten trekken af en toe gebieden met neerslag over het land. Aanvankelijk is het nog erg zacht. In Wenen wordt het 14-16 graden. Vanaf woensdag komt daar verandering in. De kans op neerslag neemt flink toe en het wordt kouder. Lokaal kan een flink pak verse sneeuw vallen. Daarna neemt de kans op neerslag af en het wordt geleidelijk warmer.

Zwitserland
Op wat sluierwolken na is het erg zonnig de komende dagen. Het is zacht met maxima die overdag in de skidorpen ruim boven het vriespunt uitkomen. Ook in Bern is het zacht met 15-16 graden. Na dinsdag slaat het weerbeeld om. Het wordt kouder en de kans op neerslag neemt toe. Woensdag en donderdag kan een flink pak sneeuw vallen in de bergen. Daarna blijft het wisselvallig met dagelijks kans op neerslag.


Roosmarijn Knol Roosmarijn Knol Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.