Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

17 feb. 2019

In grote delen van Centraal- en Zuid-Europa is het zonnig. Portugal en delen van Spanje hebben de komende dagen te maken met wolkenvelden en buien, maar dinsdag is het droog en wordt het zonniger. In Duitsland komen vanaf dinsdag buien voor. In de Alpenregio blijft het op de meeste plaatsen zonnig, droog en zacht.

West-Europa

Frankrijk
In het zuiden en oosten is het overwegend zonnig. In het midden en noorden is er een mix van zon en sluierbewolking. In het noordwesten is het grijs met kans op regen. Het is zacht met 14 graden in Parijs en regionaal 18 graden in het zuidwesten. Komende dagen blijft het droog met zon en wolkenvelden. De middagtemperatuur daalt een paar graden en lokaal kan een bui ontstaan. Op Corsica is het zonnig.

Groot Brittannië
In Schotland is het komende tijd licht wisselvallig met wolkenvelden, af en toe zon, maar ook enkele buien. In Engeland en Wales is het vaker droog en wisselend bewolkt. Komende dagen kunnen ook in Wales en Noord-Engeland een paar buien ontstaan. In Londen is het 14 graden. Komende dagen neemt de bewolking toe en is ook in Londen kans op een enkele bui. Het wordt tijdelijk iets minder zacht.

Zuid-Europa

Italië
In grote delen van het land is het stralend weer. Lokaal komen stapelwolken of enkele wolkensluiers voor. Met 13 tot 17 graden is het prima weer. Komende tijd blijft het rustig weer met flink wat zon en enkele stapelwolken. De kans dat een lokale bui ontstaat is erg klein. In het noorden is kans op laaghangende bewolking. In de Alpen schijnt de volle zon.

Portugal
Wolkenvelden trekken over het land. De zon kan af en toe nog doorbreken, maar er is ook een toenemende kans op buien. Het wordt 14 tot 17 graden. Na het weekend is de kans op buien nog wat groter, maar vanaf dinsdag blijft het droog en komt de zon wat vaker tevoorschijn. Aan de temperatuur verandert weinig. Aan het eind van de week neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een lokale bui.

Spanje
Er zijn zonnige perioden en velden sluierbewolking. In het zuiden en aan de oostkust is kans op regionale wolkenvelden van zee. In het (uiterste) westen kans op een bui en na het weekend kunnen ook in het zuiden en midden van het land tijdelijk buien ontstaan. In Barcelona blijft het droog en daar is het komende tijd 16 graden. Vanaf dinsdag is het overwegend droog met zon en enkele wolkenvelden.

Centraal Europa

Duitsland
Er zijn zonnige perioden met in het noorden enkele wolkensluiers. Met 10-15 graden is het zacht. Dinsdag neemt de bewolking vanuit het westen toe en is er kans op enkele buien, maar in Beieren blijft het nog een tijd zonnig. De dagen daarna is het wisselend bewolkt met in het midden en noorden kans op een bui. In het zuiden is het overwegend droog. Vrijdag is in het zuidoosten kans op een bui.

Oostenrijk
In de Alpen schijnt de zon uitbundig en wintersporters kunnen genieten van veel zon en besneeuwde pistes. Wel is het erg zacht met in veel wintersportdorpen maxima van 10 graden of meer. Het is heerlijk weer om op het terras te zitten, maar voor de sneeuwkwaliteit is de warmte ongunstig. Vooral op de lagere pistes kan de sneeuw 's middags nat worden. Na het weekend wordt het minder zacht.

Zwitserland
Voor zonnig wintersportweer zit je de komende tijd goed. Het is erg zacht met in de dalen maxima van meer dan 10 graden. Tot op grote hoogte is in de middag sprake van dooi. Er ligt zo veel sneeuw dat de pistes wel wit blijven, maar de toplaag kan in de lagere delen in de zon wel nat worden. Komende week wordt het iets minder zacht en het blijft erg zonnig.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.