Brussel - 12 december 2017 - Het is licht wisselvallig met wolkenvelden, soms zon en vooral in de westelijke kustgebieden buien. In Londen blijft het aanvankelijk droog, maar komende dagen kan het regelmatig regenen. De middagtemperatuur ligt daarbij tussen 5 en 8 graden. Later in de week en aan het begin van het weekend is het in Zuidoost-Engeland vaak droog en komt de zon tevoorschijn. Daarna volgt opnieuw regen.

Activiteitenweer Groot-Brittannië

Gezondheidsweer Groot-Brittannië

Het klimaat in Groot-Brittannië

Er zijn flinke verschillen in het klimaat in het Verenigd Koninkrijk. Noord-Ierland, Schotland en Noordoost-Engeland hebben vaak te maken relatief koele lucht. In de zomer wordt het vaak niet warmer dan een graad of 19. In Wales en de zuidelijke delen van Engeland is het relatief warm. Londen en omgeving heeft de warmste zomers met een gemiddelde maximumtemperatuur van 23 graden. De invloed van de oceaan is vooral terug te zien in de neerslagverdeling: in de Schotse Hooglanden, Wales en de westkust van Engeland is het behoorlijk nat met jaarlijks meer dan 200 dagen met regen, soms meer dan 250 dagen, terwijl Oost-Engeland gebieden kent met slechts 150 dagen met regen. De milde winters in Zuidwest-Engeland staan in schril contrast met die in de Schotse Hooglanden met zijn winterskioorden.

Het wintersport klimaat in Groot-Brittannië

Over het algemeen is het klimaat van Schotland erg variabel, het wordt beïnvloed door de zee die het land aan drie kanten grenst. De Golfstroom zorgt ervoor dat het klimaat milder is dan op andere plaatsen met dezelfde breedtegraad. Bewolking en neerslag wordt vooral aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het aantal dagen sneeuw varieert van minder dan 10 dagen aan de kust tot 100 dagen in het gebergte van Cairngorm. Januari en februari zijn de koudste maanden, de temperatuur is dan een paar graden boven nul. In de bergen zijn de temperaturen, afhankelijk van de hoogte een aantal graden lager. Het skigebied Nevis Range (650-1220m) ligt in het westen van het land, op de top van deze berg ligt jaarlijks 200 dagen sneeuw.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.