Brussel - 19 mei 2019 - Het is vrij zonnig met temperaturen van 26 graden. Met de meeste zon in het noorden van het land. Maandag is er plaatselijk kans op een lichte bui. In het noorden en oosten blijft het droog met temperaturen rond de 26 graden. Dinsdag is het overwegend zonnig met temperaturen tussen de 25-28 graden. Later in de week is er nog meer ruimte voor de zon met nauwelijks bewolking.

Activiteitenweer Griekenland

Gezondheidsweer Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het mediterrane klimaat trekt in de zomer miljoenen zonaanbidders naar Griekenland. Op het vasteland en de vele Griekse eilanden - Kreta en Rhodos zijn het bekendst - klimt het kwik overdag naar 30°C. Zomers is het kurkdroog. Alleen in het uiterste noorden regent het. De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De temperatuur ligt in de winter tussen de 10 en 15°C. De actieve vakantieganger kan in de winter skiën in het bergachtige noorden. Voor wandelaars zijn mei en juni de beste maanden om af te reizen naar Griekenland. Het is dan aangenaam warm met nauwelijks regen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.