Brussel - 23 januari 2018 - Komende dagen is het droog en breekt de zon door. Goed nieuws dus voor de wintersporters. Wel is het oppassen voor lawines, want er is lokaal een meter sneeuw gevallen! Het wordt wel zacht met in de dalen flinke dooi. In de steden als Bern en Geneve wordt het maar liefst 10 graden. Vanaf vrijdag neemt de kans op neerslag weer toe.

Activiteitenweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.