Weer Zwitserland

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Zwitserland

Weerbericht Zwitserland

Door hoge temperaturen smelt de sneeuw op de pistes snel. Komende dagen trekt een neerslaggebied over het land en met name in de hoger gelegen gebieden levert dit verse sneeuw op. In de rest van het land valt flink wat regen. Daarna klaart het op en is vaker ruimte voor de zon. Ook trekt af en toe een bui over het land. Het koelt dan iets af naar maxima rond het vriespunt in de Alpen. In grote steden als Zürich wordt het overdag zo'n 9 graden.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Zwitserland

Waar ligt de meeste sneeuw in Zwitserland? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.