Brussel - 21 oktober 2017 - Verspreid over het land kunnen enkele buien ontstaan en de komende dagen is het nat en overwegend grijs. De temperatuur daalt in de grote steden naar 10-13 graden. Alleen in Lugano blijft het 18 graden. Dinsdag is in het oosten nog kans op buien en blijft het in het westen droog. De dagen daarna is het droog, komt de zon vaker tevoorschijn en stijgt de temperatuur naar 13 tot 16 graden.

Activiteitenweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.