Brussel - 17 oktober 2017 - Het is rustig nazomerweer met in de ochtend plaatselijk mist en verder veel zon. Met 19-23 graden is het in de grotere steden behoorlijk warm. Donderdag raakt het meer bewolkt en vrijdag volgt vanuit het westen regen. Ook daarna is het wisselvallig, vooral zondag lijkt zeer nat te worden. Begin volgende week ligt de middagtemperatuur op 10-15 graden.

Activiteitenweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.