Brussel - 18 juni 2018 - Er zijn vrij veel wolkenvelden en daarbij is kans op een enkele lichte bui. In Luxemburg stad wordt het 22 graden. Morgen gaat de zon schijnen en wordt het 24 graden. Woensdag is het prachtig weer met veel zon en wordt het maar liefst 29 graden en is daarmee de warmste dag van de week. De dagen daarna zijn er iets lagere temperaturen, maar het blijft warm en vrij zonnig.

Activiteitenweer Luxemburg

Gezondheidsweer Luxemburg

Het klimaat in Luxemburg

Het groothertogdom Luxemburg is een klein landje met veel heuvels. Het heeft een gematigd zeeklimaat, met koele zomers en zachte winters. De warmste maanden zijn juli en augustus. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan op 22°C. De warmste plek van Luxemburg is het Moezeldal, in het zuidoosten. Het is daar een graad of 2 warmer dan in het noorden. 's Winter is het overdag 3°C. Mei en juni zijn de maanden met de meeste zon. In het noorden en westen is het natter dan elders in het land. 's Winters sneeuwt het op ongeveer 20 dagen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.