België

Buien spoelen lucht vaak schoon

Komende tijd is het wisselvallig en dat is goed nieuws voor mensen met hooikoorts. Buien spoelen regelmatig de lucht schoon. Een klachtenvrije situatie zit er niet in, want tijdens droge momenten komt al snel weer vrij veel pollen in de lucht terecht. Daarnaast worden sommige plaatsen gemist door de buien.

Grassen zijn in deze tijd van het jaar de belangrijkste veroorzaker van hooikoortsklachten. Het pollen van gras is zeer sterk allergeen. Bij droog en zonnige weer is de kans op jeukogen en niesbuien groot. Ook is pollen van kruiden in de lucht aanwezig, maar dit veroorzaakt minder ernstige klachten.

Zeker tot en met zondag regent het vaak en is de hooikoortssituatie vrij gunstig. Doordat de neerslag een buiig karakter heeft blijft het op sommige plaatsen soms toch langdurig droog en dan kan tijdelijk toch veel pollen in de lucht terecht komen. Het regenwater dat valt zal er bovendien voor zorgen dat veel gras (wat geel was geworden door droogte) opnieuw gaat groeien en bloeien. Op termijn komt tijdens droge momenten dus weer steeds meer pollen in de lucht terecht.

Verberg

Activiteitenweer België

Gezondheidsweer België

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.