België

Klachten door kruiden en grassen

Kruiden en grassen zullen door het droge en zonnige weer op veel plaatsen pollen verspreiden. Veel grassoorten zijn al uitgebloeid, maar er wordt nog steeds een lage concentratie graspollen gemeten. In het weekend stijgt de kans op enkele buien waardoor de pollendruk tijdelijk lager uit kan vallen.

Het is zonnig droog en warm. Planten die in bloei staan zullen hierdoor stuifmeel aan de lucht afgeven en de kans op pollen in de lucht is dan ook groot. Komende dagen is het minder warm, maar er valt niet veel neerslag. Dagelijks is hierdoor kans op hooikoortsklachten. In het weekend neemt de kans op buien toe waardoor de pollen tijdelijk lager uit kan vallen.

De meeste hooikoortsklachten ontstaan in deze tijd van het jaar door de bloei van kruiden. De bijvoet verspreidt matig tot sterk allergeen pollen en de ambrosia zeer sterk allergeen pollen. De ambrosia komt slechts lokaal voor en dan vooral op braakliggende terreinen en in bermen. Ook bloeiend maïs en enkele andere grassoorten kunnen nog allergische reacties veroorzaken.

Verberg

Activiteitenweer België

Gezondheidsweer België

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.