Antwerpen

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
12° / 15°

morgen

 
/ 14°

Hooikoorts weersverwachting

Wisselende condities

Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Tijdens zonnige momenten kan de pollendruk toenemen. Soms ontstaan buien en neemt de hoeveelheid pollen af. Zaterdag neemt de buienkans af en is de pollendruk tijdelijk hoger. Daarna wordt het wisselvalliger en wordt de lucht vaker schoongespoeld.

Vandaag en morgen is kans op buien en breekt in de loop van de dag de zon door. In het zuiden en westen is de pollenproductie het hoogst. Door de afwisseling van zon en buien zijn de condities soms sterk wisselend. Omdat de temperatuur komende dagen rond of iets onder normaal ligt, zal de pollenproductie iets worden getemperd. In het weekend kunnen we vooral zaterdag overlast verwachten. Zondag is de kans op buien groot, waardoor de lucht naar verwachting wordt schoongespoeld.

De berk verspreidt sterk allergeen pollen. Verschillende andere boomsoorten produceren al enige tijd licht tot matig allergeen pollen. Ook haagbeuken, populieren en wilgen komen op steeds meer plaatsen tot bloei. De laatste drie soorten verspreiden slechts licht allergeen pollen. Het graspollenseizoen staat op het punt te beginnen. Dit graspollen is zeer sterk allergeen en veroorzaakt bij ruim één miljoen Belgen klachten.

 

 

 

 

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Antwerpen de komende 7 dagen

  wo 25 do 26 vr 27 za 28 zo 29 ma 30 di 01
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  wo 25 do 26 vr 27 za 28 zo 29 ma 30 di 01
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Antwerpen

Gezondheidsweer Antwerpen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.