Barvaux

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
13° / 27°

morgen

 
11° / 27°

Hooikoorts weersverwachting

Veel pollen van berken

Het is droog, zonnig en bijzonder warm lenteweer. Door een zuidoostenwind wordt vandaag ook pollen vanuit Duitsland aangevoerd. Vooral de berk verspreidt sterk allergeen pollen. De grassen zullen spoedig volgen. Na het weekend neemt de kans op een bui toe en zal de situatie soms iets verbeteren. In de kustgebieden kan wind van zee al eerder voor verlichting zorgen.

Het is droog, zonnig en zeer warm voor de tijd van het jaar. In het binnenland wordt ook pollen vanuit Duitsland aangevoerd en dat maakt de situatie zeer onaangenaam voor mensen die gevoelig zijn voor pollen van berken. Aan de kust kan een zeewind vooral in de namiddag voor verlichting zorgen. Morgen en zaterdag komt de schone lucht wat verder het binnenland in dan vandaag.

Volgende week neemt de neerslagkans toe en zit de wind voorlopig in de schone westhoek.

De berk verspreidt komende tijd sterk allergeen pollen. Verschillende andere boomsoorten produceren al enige tijd licht tot matig allergeen pollen. Ook haagbeuken, populieren en wilgen komen op steeds meer plaatsen tot bloei. De laatste drie soorten verspreiden slechts licht allergeen pollen. Het graspollenseizoen begint normaal gesproken eind april of begin mei. Dit jaar kunnen we al eerder enig graspollen verwachten!

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Barvaux de komende 7 dagen

  do 19 vr 20 za 21 zo 22 ma 23 di 24 wo 25
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  do 19 vr 20 za 21 zo 22 ma 23 di 24 wo 25
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Barvaux

Gezondheidsweer Barvaux

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.