Gent

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/

morgen

 
/

Hooikoorts weersverwachting

Komend weekend meer pollen

De temperatuur gaat omhoog waardoor elzen en hazelaars al met een beetje zon makkelijk pollen produceren. Vandaag is het grijs, valt van tijd tot tijd regen en zal de pollendruk meevallen. Vanaf morgen neemt de kans op hooikoortsklachten weer toe. Toch zit een warme zonnige periode voorlopig niet in de pijplijn. Begin april zou het zelfs weer kouder kunnen worden.

Vandaag is de pollendruk laag omdat het regent. Vanaf morgen kunnen korte zonnige perioden in combinatie met hogere temperaturen in korte tijd leiden tot hooikoortsklachten. Een warme zonnige periode wordt deze maand niet verwacht, waardoor een grootschalige stijging van het aantal pollen voorlopig uitblijft. Begin april lijkt het zelfs weer wat kouder te worden met nachtvorst. Tot die tijd wordt het komende werkweek wisselvallig.

Tijdens droge perioden is een beetje zon voor elzen en hazelaars genoeg om pollen te produceren. Dit pollen is matig allergeen. Ook enkele coniferen bloeien en verspreiden licht tot matig allergeen pollen. Over een tijdje kan de berk bloeien en sterk allergeen pollen verspreiden. Veel meer mensen zullen dan hooikoortsklachten ondervinden.

 

Verberg

De hooikoorts voor Gent de komende 7 dagen

  do 22 vr 23 za 24 zo 25 ma 26 di 27 wo 28
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  do 22 vr 23 za 24 zo 25 ma 26 di 27 wo 28
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Gent

Gezondheidsweer Gent

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.