Hasselt

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
-3° /

morgen

 
-1° /

Hooikoorts weersverwachting

Pollen van els en hazelaar

Doordat de afgelopen herfst en de eerste helft van de winter zacht zijn verlopen bloeien elzen en hazelaars al volop. Het bloeiseizoen loopt enkele weken voor op het normale schema. De eerste hazelaars bloeiden al voor kerst en de eerste elzen al vroeg in januari. De recente flinke nachtvorst heeft de bloei inmiddels wat vertraagd, maar tijdens zonnige middagen kunnen veel pollen vrijkomen.

Mensen die gevoelig zijn voor pollen van hazelaars en elzen doen er goed aan om de weersverwachting nauwgezet te volgen. Hoewel het in deze tijd van het jaar 's nachts vaak vriest betekent dat niet dat je geen last van hooikoorts kan hebben. Wanneer het overdag zonnig is ontdooien de katjes van Els en Hazelaar en kan door de warmte van de zon pollen vrijkomen.

Tijdens een periode met matige tot strenge vorst in de nachten en wanneer het ook overdag enkele graden blijft vriezen vallen de problemen mee. Zulke kou wordt vooralsnog echter niet verwacht. Op dagen met langdurige regenval spoelt de lucht schoon en zijn ook weinig klachten te verwachten.

Het pollen van elzen en hazelaars is matig allergeen. Vanaf eind maart en in april neemt het aantal mensen dat hooikoortsklachten ondervindt toe, doordat dan de berk sterk allergeen pollen begint te verspreiden.

 

Verberg

De hooikoorts voor Hasselt de komende 7 dagen

  zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 vr 23 za 24
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 vr 23 za 24
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Hasselt

Gezondheidsweer Hasselt

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.