Melle

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
14° / 30°

morgen

 
18° / 29°

Hooikoorts weersverwachting

Piek graspollenseizoen

Veel grassen staan in volle bloei en door het zonnige en droge weer zal de pollendruk hoog uitvallen. De komende dagen neemt de bewolking en de kans op buien geleidelijk toe. Toch zijn er ook droge perioden met zon waardoor dagelijks een grote kans op klachten is. Het blijft ook warmer dan normaal.

Het is zonnig, droog en erg warm. Hierdoor zal de natuur veel pollen produceren en de kans op klachten is dan ook zeer groot. Het pollen kan in de avond lang blijven hangen en luchtvervuiling kan de overlast nog versterken. Komende dagen blijft het veel warmer dan normaal en kan tijdens droge perioden veel pollen ontstaan. De kans op (onweers)buien neemt wel toe, maar deze zorgen alleen voor tijdelijke verlichting.

De grote piek van het graspollenseizoen is begonnen. Dit is ongunstig voor veel hooikoortspatiënten en de piek kan dit jaar ook hoger uitvallen dan andere jaren. Veel hooikoortspatiënten zijn gevoelig voor het zeer sterk allergene pollen van grassen. Daarnaast produceren ook kruiden als weegbree en zuring pollen, maar de klachten zijn meestal veel milder dan bij grassen. Ook eiken en dennen kunnen in beperkte mate pollen produceren.

Verberg

De hooikoorts voor Melle de komende 7 dagen

  za 26 zo 27 ma 28 di 29 wo 30 do 31 vr 01
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  za 26 zo 27 ma 28 di 29 wo 30 do 31 vr 01
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Melle

Gezondheidsweer Melle

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.