Roeselare

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
-3° /

morgen

 
-3° /

Hooikoorts weersverwachting

Komende dagen redelijk veel pollen

Het is koud winterweer met veel wind. Komende dagen gaat de temperatuur geleidelijk omhoog, komt er meer ruimte voor de zon en zal de pollendruk stijgen. Deze tijd van het jaar verspreiden elzen, hazelaars en enkele coniferen pollen. Aan het eind van de maand of begin volgende maand kunnen we het eerste pollen van de berk verwachten.

Er is vrij veel bewolking met lokaal nog wat (mot)sneeuw. In de loop van de namiddag komt er vanaf het noorden meer ruimte voor de zon. Ondanks het koude en winderige weer kan toch een beetje pollen in de lucht komen.

Komende dagen laat de zon zich weer vaak zien en is het meestal droog. De temperatuur loopt geleidelijk wat op. De kans op een verhoogde pollendruk neemt dan toe. Grote overlast wordt echter nog niet verwacht. Eind komende week neemt de neerslagkans flink toe.

Het pollen van elzen en hazelaars is matig allergeen. Ook enkele coniferen bloeien en verspreiden licht tot matig allergeen pollen. Vanaf eind maart en in april neemt het aantal mensen dat hooikoortsklachten ondervindt toe, doordat de berk sterk allergeen pollen begint te verspreiden.

Verberg

De hooikoorts voor Roeselare de komende 7 dagen

  zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 vr 23 za 24
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 vr 23 za 24
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Roeselare

Gezondheidsweer Roeselare

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.