Activiteitenweer Bosnië en Herzegovina

Gezondheidsweer Bosnië en Herzegovina

Het klimaat in Bosnië en Herzegovina

Het grootste gedeelte van Bosnië en Herzegovina heeft een landklimaat. Dit betekent hete zomers; temperaturen van 35°C komen regelmatig voor. De winters zijn streng met veel sneeuw. Alleen het zuiden, met de bekende plaats Mostar, wijkt af. Het klimaat is daar meer mediterraan met mildere winters. Neum is de enige badplaats van het land. Het midden van het land is bergachtig. In de winters kan er geskied worden. Het gebied rondom Sarajevo, met de populaire wintersportplaats Mount Jahorina, is erg sneeuwzeker.

Het wintersport klimaat in Bosnië en Herzegovina

Het grootste gedeelte van Bosnië-Herzegovina heeft een landklimaat met koude en droge winters. In het binnenland valt 's winters veel sneeuw. In het zuiden van het land verlopen de winters iets zachter en valt veel minder sneeuw. Dit komt onder andere doordat mildere lucht van de Adriatische Zee wordt tegengehouden door de Kroatische bergen. De grootste skigebied is Jahorina, met het skidorp op 888 meter en toppen tot 1884m. Dit is ook het hoogstgelegen skidorp. Ook alle andere skiplaatsen in Bosnië-Herzegovina liggen in het bergachtige midden van het land.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.