Activiteitenweer Bulgarije

Gezondheidsweer Bulgarije

Het klimaat in Bulgarije

Het grootste deel van Bulgarije heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. Ten zuiden van het Balkangebergte heerst, door invloed van de Zwarte Zee, een mediterraan klimaat. In de zomer loopt de temperatuur in de populaire badplaatsen Golden Beach, Albena en Djuni gemakkelijk op naar 30°C. Het begin van de zomer is de natste periode in Bulgarije. In de bergen valt de meeste neerslag (1000 millimeter). Veel neerslag komt daar naar beneden in de vorm van sneeuw. De combinatie met het koude klimaat is ideaal voor wintersport. Populaire wintersportplaatsen zijn onder andere Borovets en Pamporovo.

Het wintersport klimaat in Bulgarije

Het klimaat in Bulgarije wordt sterk beïnvloed door het Balkangebergte en de Zwarte Zee. In het noorden en westen van het land zijn de winters erg koud met gemiddelde dagtemperaturen enkele graden onder het vriespunt. In de bergen valt veel neerslag, vaak in de vorm van sneeuw. Deze sneeuw kan erg lang blijven liggen. Op de hoogste bergtoppen smelt de laatste sneeuw pas in juni weg. De skigebieden van Bulgarije zijn allemaal te vinden in het westen en zuiden van het land. In de winter trekken tal van fronten over het land die in deze gebieden veel sneeuw geven. Door de lage temperaturen van het landklimaat blijft sneeuw lang liggen. Skidorpen als Bansko, Borovets en Vitosha in het westen van Bulgarije zijn sneeuwzeker te noemen. De skipistes bevinden zich tussen 1000 en 2600m hoogte.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.