Activiteitenweer Estland

Gezondheidsweer Estland

Het klimaat in Estland

Net als de andere Baltische Staten heeft ook Estland een aparte geografische ligging: vrij diep in Europa, maar enigszins gematigd door de nabijheid van het water van de Oostzee in het westen (en de Finse Golf in het noorden). Estland ligt noordelijker dan Denemarken en heeft dus ook een groot verschil in aantal zonuren over de seizoenen. In de zomer wordt het 20°C, met uitschieters naar 30°C. De zon schijnt dan veel, vooral in de maand juni. ‘s Winters ligt de temperatuur net onder nul. Het kan tot -15°C vriezen, maar dat duurt vaak niet langer dan een aantal dagen. Regen valt er heel het jaar door, meestal in de vorm van korte buien. Juli tot september zijn de natste maanden. 's Winters sneeuwt het regelmatig. In het zuiden kan geskied worden.

Het wintersport klimaat in Estland

De winter in Estland verloopt in het algemeen droog en koud. In het binnenland liggen de maximumtemperaturen in de wintermaanden rond het vriespunt. 's Nachts kan het gemakkelijk tot 30 graden vriezen. Aan de kust is het enkele graden warmer. In de winter valt het grootste gedeelte van de neerslag in de vorm van sneeuw. Vooral in het heuvelachtige midden en zuiden van Estland liggen een aantal skioorden. Een van deze plaatsen is Otepää/Kuutse Hill (163-217m). Het noorden van Estland is vrij vlak, waardoor er goed gelanglauft kan worden. De hoogste berg van Estland bevindt zicht in het zuiden en is 318 meter hoog.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.