Activiteitenweer Slovenië

Gezondheidsweer Slovenië

Het klimaat in Slovenië

Aan de kleine kuststrook van Slovenië is het goed toeven. Daar heerst een gematigd mediterraan klimaat. Het binnenland van Slovenië is bergachtig. Het klimaat komt daar in de buurt van een landklimaat. De winters zijn vrij koud, in Ljubljana ligt de gemiddelde dagtemperatuur in januari op 2°C. ‘s Zomers is het met 25°C aangenaam warm. Slovenië is een nat land. Juli is de warmste, zonnigste en droogste maand. Reizen kunnen het best dan gemaakt worden. Het vochtige, koude winterklimaat heeft als voordeel dat er volop geskied kan worden in bijvoorbeeld Kranjska Gora en Krvavec.

Het wintersport klimaat in Slovenië

In Slovenië heerst in bijna het gehele land een continentaal klimaat, met warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in de winter is rond de -2 graden Celsius, maar in de bergen kan de temperatuur wel dalen tot -20 graden Celsius. De meeste sneeuw valt in de Julische Alpen, in het noordwesten van het land, bij de skigebieden Vogel, Kobla, Kranjska Gora en Krvavec. In het oosten bij de skigebieden Rogla, en Pohorje valt de minste neerslag.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.