Tongeren

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
15° / 23°

morgen

 
15° / 20°

Hooikoorts weersverwachting

Komende dagen gunstig weer

Komende dagen is het behoorlijk buiig. De lucht zal daardoor meestal (nagenoeg) pollenvrij zijn. Vanaf zondag schakelen we over op een droger en zonniger weertype. Hierdoor zullen hooikoortsklachten weer toe kunnen nemen. Een stabiele en warme zomerse periode lijkt er nog niet in te zitten, dus de problemen zullen meevallen.

Komende dagen staan dagelijks regelmatig buien op het programma. De lucht zal op deze dagen meestal pollenvrij zijn. Vanaf zondag schakelen we weer over op een overwegend droog weertype met regelmatig ruimte voor de zon. Een stabiele en warme zomerse periode lijkt er nog niet in te zitten, dus de problemen zullen meevallen.

In deze tijd van het jaar veroorzaken enkele kruiden vrij veel overlast. Het pollen van de bijvoet is sterk allergeen en ook pollen van brandnetels levert een flinke bijdrage aan de pollendruk. Ook een aantal grassoorten kan nog pollen produceren. Maïs, eigenlijk ook een grassoort, produceert sterk allergeen pollen. Dit pollen is relatief zwaar, waardoor het zich moeilijk ver kan verspreiden. Klachten door maïspollen blijven dus meestal beperkt tot gebieden vlakbij maïsakkers.

Verberg

De hooikoorts voor Tongeren de komende 7 dagen

  do 17 vr 18 za 19 zo 20 ma 21 di 22 wo 23
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  do 17 vr 18 za 19 zo 20 ma 21 di 22 wo 23
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Tongeren

Gezondheidsweer Tongeren

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.