Brussel - 25 mei 2019 -

West-Europa

Frankrijk
Het is licht wisselvallig met een mix van zon, wolkenvelden en hier en daar een bui. De temperatuur stijgt naar 17 graden in Bretagne en Normandië en naar 21 graden in Parijs. Langs de Franse zuidkust wordt het 21-25 graden. Na het weekend gaat de temperatuur omlaag en blijft het wisselvallig. Alleen langs de zuidkust schijnt de zon en blijft het met temperaturen boven de 20 graden aangenaam.

Groot Brittannië
In Schotland neemt de wisselvalligheid toe en na het weekend wordt het ook in Engeland en Wales duidelijk wisselvalliger. In Schotland wordt het niet warmer dan 10-13 graden en in de Schotse Hooglanden valt sneeuw. In Engeland is het dit weekend nog aangenaam met 18-20 en in Londen 21-22 graden. Na het weekend gaat de temperatuur omlaag en wordt het enkele dagen niet warmer dan 14-16 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is prachtig vakantieweer met flinke zonnige perioden en op de eilanden temperaturen van 25-28 graden. Op het vasteland zijn meer wolken en is tot en met maandag nog kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt naar 23-27 graden. In Athene blijft het droog, schijnt de zon flink en wordt het 27-29 graden.

Italië
Het is een wisselvallig weekend met naast geregeld zonneschijn ook enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur stijgt naar 21-25 graden. Volgende week blijft het wisselvallig met in het noorden en midden enkele regen- en onweersbuien. In het zuiden wordt het geleidelijk droog en later in de week wordt het overal droog. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden.

Kroatië
Het is dit weekend prima vakantieweer met zon, wolken en lokaal een bui. De temperatuur stijgt naar 21-24 graden. Na het weekend neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe. De temperatuur doet weer een klein stapje terug en stijgt in Istrië en in Split naar 20-21 graden.

Portugal
Vakantiegangers in Portugal hebben over het weer niets te klagen. De zon schijnt volop, het blijft overal droog en het is warm. In Porto wordt het 22-25 graden en in Lissabon 27-31. In de Algarve is het ook prima vakantieweer met veel zon en temperaturen van 25-28 graden. Ook op Madeira schijnt de zon. De temperatuur stijgt naar 22-24 graden.

Spanje
Het is in het overgrote deel van het land zonnig lenteweer. Alleen in het noorden en aanvankelijk ook aan de Costa Blanca is een bui mogelijk. De temperatuur is zomers en stijgt aan de costa's naar 21-27 graden. In het binnenland is tropisch met temperaturen tussen de 31 en 33 graden in onder andere Sevilla. Op de Canarische Eilanden schijnt de zon en is het 23-27 graden.

Turkije
Het is prima weer. De zon schijnt volop en het blijft overal droog. De temperatuur gaat omhoog en stijgt in de kustplaatsen naar 28-32 graden. In Istanboel gaat de temperatuur omhoog van 22-25 graden dit weekend naar 26-30 in de komende week.

Centraal Europa

Duitsland
De zon schijnt dit weekend geregeld. Aanvankelijk komt het in het zuiden tot buien met kans op onweer, morgen neemt in het noorden de buienkans toe. De temperatuur stijgt naar 16-22 graden. Na het weekend wordt het wisselvallig met elke dag kans op regen. De temperatuur gaat omlaag naar waarden tussen 13 en 16 graden.

Oostenrijk
Het is behoorlijk wisselvallig met over het algemeen veel bewolking en elke dag kans op regen en onweer. De temperatuur stijgt tot en met maandag naar waarden tussen de 21 en 24 graden. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur duidelijk omlaag en wordt het niet warmer dan 13-17 graden. Aan het eind van de week loopt de temperatuur weer een paar graden op.

Zwitserland
Het is wisselvallig lenteweer. De ene dag is het overwegend droog met naast wolkenvelden ook perioden met zon, de andere dag is het bewolkt met regen en onweer. De temperatuur stijgt eerst naar 20-24 graden, vanaf dinsdag is het enkele dagen maximaal 16-18 graden. Later in de week stijgt de temperatuur in Basel en Genève naar 20-22 graden.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.