Brussel - 25 april 2018 -

West-Europa

Frankrijk
Er zijn flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Het blijft droog met in Parijs 17 graden en 23 tot lokaal 27 graden in het zuiden. Komende dagen neemt de bewolking iets toe. Lokaal kan een bui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Later in de week daalt de temperatuur enkele graden. In het weekend stijgt de kans op stevige regen- en onweersbuien.

Groot Brittannië
Het is wisselvallig met regelmatig buien. Tussen de storingen door schijnt de zon ook af en toe, zeker in Wales en Engeland. De temperatuur ligt tussen 10 graden in Schotland en 15 in Engeland. Ook volgende week blijft het wisselvallig met in Londen normale temperaturen van een graad of 15.

Zuid-Europa

Griekenland
De komende dagen is het zonnig en warm. Op het vasteland is het 27 tot lokaal 30 graden, op de eilanden is het een aantal graden minder warm. Aan het begin van het weekend neemt de bewolking iets toe en kunnen een paar buien ontstaan. Daarna lijkt het zonnige weer zich te herstellen.

Italië
In de Alpenregio kan een bui ontstaan en mogelijk valt lokaal ook neerslag in de Apennijnen. Verder bestaat het weerbeeld uit zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 22 tot 27 graden. Komende dagen blijven we te maken houden met een vrij zonnig weerbeeld. Wel neemt de kans op enkele buien aan het eind van de week toe.

Portugal
De lente wil nog niet echt lekker op gang komen deze maand. Eerst zijn er nog flinke zonnige perioden. Aan de kust is het 21 graden en in het binnenland is het met 28 graden flink warm. Over het zuiden trekken enkele wolkenvelden, maar de kans op een bui is klein. Aan het eind van de week neemt de bewolking en kans op buien toe. Het wordt flink koeler met slechts 14-20 graden.

Spanje
Over het zuiden en oosten, ook over de Balearen, trekken wolkenvelden en onweersbuien. De temperatuur ligt daar rond 22 graden. In het centrale deel van Spanje is het zonnig en warm met 28 graden in Madrid. Het noorden heeft wolkenvelden en in het weekend neemt daar de kans op buien toe. Met 13-18 graden is het daar koel. Ook in het centrum wordt het dit weekend koeler. Het zuiden krijgt dan meer zon.

Turkije
In grote delen van het land is het zonnig lenteweer. In het zuiden en westen is het op veel plaatsen 26 tot 29 graden. In Izmir is het circa 30 graden. In Mersin is later in de week kans op een enkele bui. In Antalya en Alanya blijft het zonnig en droog.

Centraal Europa

Duitsland
In het noorden is het bewolkt met af en toe wat regen en 13-16 graden. In het midden en zuiden blijft het droog en is het enkele graden zachter. In het zuiden is het met 20-23 graden vrij warm. In Munchen kan het zelfs 24 graden worden. De zon schijnt daar flink. Donderdag wordt het lenteweer in het zuiden tijdelijk onderbroken door enkele buien. Met een graad of 15 is het dan één dag flink koeler.

Oostenrijk
Het lijkt wel zomer, met veel zon en maxima van 18 graden in de hogere delen van de Alpen, 25 in Salzburg en maar liefst 28 in de hoofdstad! Morgen trekken buien over het land en valt de temperatuur 10 graden lager uit. Daarna knapt het snel op met veel ruimte voor de zon en op een lokale bui na blijft het droog. In het weekend wordt het in de dalen 20-25 graden en daarmee blijft het opvallend warm.

Zwitserland
Het lijkt wel zomer, met veel zon en maxima van 18 graden in de Alpen tot 25 in de grote steden. Morgen trekken buien over het land en valt de temperatuur flink lager uit. Daarna knapt het snel op met veel ruimte voor de zon en op een lokale bui na blijft het droog. De temperatuur ligt vrijdag en zaterdag in de lagere delen van het land rond 22 graden. Vanaf zondag wordt het wisselvalliger.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.