Brussel - 20 oktober 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Het is licht wisselvallig met wolkenvelden, buien en soms zon. In het zuiden schijnt de zon het vaakst en in het noorden komen de meeste buien voor. Vanaf dinsdag wordt het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur ligt eerst tussen 16 graden in het noordwesten en 24 langs de Middellandse Zee. Vanaf zondag wordt het gevoelig frisser met 13 graden in Parijs en 20 in Nice. In de Alpen valt dan sneeuw.

Groot Brittannië
Storingen weten de Britse Eilanden goed te vinden. Regelmatig trekken buien over het land, soms is er ook ruimte voor de zon. Het zuiden van Engeland heeft de beste papieren met regelmatig zon en vaak droge dagdelen. In Londen wordt het circa 15 graden. Verder naar het westen is het koeler met in Schotland, Ierland en Wales maxima van 11-14 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is nu nog zonnig en droog nazomerweer met maxima van 23 tot 25 graden. Daar komt verandering in, vanaf maandag veroorzaakt een lagedrukgebied flink wat buien. Vooral in het noordwesten kan wateroverlast ontstaan doordat in enkele dagen tijd meer dan 100 mm regen valt, ook is kans op onweer en hagel. De temperatuur moet dan flink inleveren met hooguit 20 graden.

Italië
Het weekend begint zonnig, in het noordoosten komt ook mist voor. Het wordt daarbij 20 graden in Milaan en 24 in Napels. Zondag trekken in de loop van de dag buien over het noorden en midden. Maandag krijgt juist het zuiden met buien te maken, in het noorden schijnt dan de zon. Tijdens buiige middagen wordt de 20 graden niet gehaald. Vanaf dinsdag is het zonnig en droog met in het zuiden nog een bui.

Portugal
Het weekend start met wolkenvelden en in het noordwesten kan een bui voorkomen. Vanaf zondag wordt het overal weer zonnig en droog. Het wordt daarbij 18-21 graden in het noorden en 22-25 in het zuiden. Op Madeira is het wisselend bewolkt met temperaturen rond 25 graden.

Spanje
Dit weekend heeft het noorden nog te maken met enkele buien. Zondag kan het ook op de Balearen regenen. Komende week is het overal zonnig en droog met prima temperaturen. De hitte is verdreven, het wordt een graad of 18 in het noorden, 23 in het centrum en 24-28 langs de costa's en in de omgeving van Sevilla. Op de Canarische Eilanden is het half bewolkt met temperaturen rond 25 graden.

Turkije
Het is zonnig en droog met maxima tussen 20 graden aan de Zwarte Zee en 26 op de badplaatsen aan de zuidkust. Vanaf dinsdag krijgt het westen te maken met hevige regen- en onweersbuien. Daarbij is kans op wateroverlast door veel regen in korte tijd. De temperatuur gaat dan naar beneden, in Istanboel wordt het in de tweede helft van de week hooguit 17 graden, in Antalya daalt het kwik naar 22 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is wisselvallig met een afwisseling van wolkenvelden, zon en buien. In het zuiden is het eerst nog droog met zonnige perioden. Het is daar warm met 20 graden, maar vanaf zondag gaat het flink plenzen en keldert de temperatuur naar amper 10 graden! In de rest van het land daalt de temperatuur van 16 graden naar 12 op zondag. In de loop van de week neemt de wisselvalligheid af en wordt het zachter.

Oostenrijk
De zon schijnt van tijd tot tijd, maar er zijn ook plekken, zeker in de Alpendalen, waar mist en lage bewolking de hele dag hardnekkig blijft. In zonnige gebieden wordt het 20 graden en dat is opvallend warm. Vanaf zondag neemt de bewolking toe en gaat het flink regenen. In Wenen daalt het kwik naar 12 graden en in Solden zakt de temperatuur van 15 naar 3 graden en gaat de regen over in natte sneeuw!

Zwitserland
Het warme en vrij zonnige weer maakt dit weekend plaats voor wisselvallig en koud weer. De temperatuur zakt in de steden van 20 graden naar 12 graden. Alleen Lugano blijft nog even in de warme lucht zitten. Vooral in de Alpen valt flink wat regen en rond 1500 meter valt al sneeuw. In de loop van de week stijgt de sneeuwgrens weer.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.