Brussel - 21 februari 2018 -

West-Europa

Frankrijk
Het is op de meeste plaatsen droog en vrij zonnig. Aanvankelijk liggen de maxima rond 5 graden in Parijs en rond 10 graden in het zuiden. Komend weekend wordt het geleidelijk kouder en begin volgende week wordt het slechts 1-2 graden in Parijs met in de nachten matige vorst. Daarbij waait een koude noordoostenwind. Het weerbeeld is wel zonnig.

Groot Brittannië
Het is droog en wisselend bewolkt winterweer. De maxima liggen aanvankelijk rond 7 graden en in de nacht ligt de temperatuur rond het vriespunt. Komende dagen wordt het kouder. Begin volgende week wordt het in Londen overdag maximaal 4 graden en in de nachten vriest het een aantal graden. Met een koude (noord)oostenwind kan de oostkust sneeuwbuien verwachten.

Zuid-Europa

Italië
Het wordt komende tijd behoorlijk buiig. De zuidelijke helft kan vooral vrijdag en zaterdag talrijke zware buien verwachten. In het noorden zijn de buien minder talrijk, maar neemt vanaf het weekend wel de kans op winterse neerslag toe. In Milaan is het nu nog circa 11 graden, maar begin volgende week liggen de maxima rond 4 graden. In Rome liggen de maxima rond 13 graden.

Portugal
Komende tijd is het zonnig. Aanvankelijk liggen de maxima tussen 15 en 18 graden, maar komende dagen wordt het iets kouder. Vanaf zondagavond neemt de buienkans fors toe. Op Madeira is het met maxima rond 20 graden wat warmer. Wel is hier vanaf aanstaande vrijdag al een flinke buienkans.

Spanje
Op een enkel buitje in het noorden en oosten na is het komende dagen droog en zonnig. De maxima liggen tussen 10 graden in het noorden en 18 in het zuiden. Volgende week wordt het waarschijnlijk flink buiig. Op de Canarische Eilanden is het wat zachter met maxima van 20-23 graden. Aanvankelijk is het vaak zonnig, maar vanaf zondag wordt het ook hier flink buiig.

Centraal Europa

Duitsland
Het is vrijwel overal droog met regelmatig zonneschijn. In de Beierse Alpen is een enkele sneeuwbui mogelijk. Aanvankelijk liggen de maxima enkele graden boven 0 en in de nachten vriest het licht tot matig. Geleidelijk wordt het kouder. In het weekend liggen de maxima op veel plekken rond het vriespunt, volgende week er enkele graden onder. In de nachten vriest het op veel plaatsen streng!

Oostenrijk
Het is wisselend bewolkt en overwegend droog. De eerste dagen is in de noordelijke regio's kans op een paar sneeuwbuitjes, komend weekend juist in de zuidelijke gebieden. Aanvankelijk liggen de maxima rond of net onder het vriespunt met strenge vorst in de nachten. Vanaf zondag wordt het gevoelig kouder. Begin volgende week liggen de maxima rond -7 en in de nachten wordt het -15, lokaal nog kouder.

Zwitserland
Het is wisselend bewolkt en overwegend droog. De eerste dagen is in de noordelijke regio's kans op lokaal sneeuwbuitje, vanaf vrijdagmiddag juist in de zuidelijke gebieden. Aanvankelijk liggen de maxima net onder het vriespunt met strenge vorst in de nachten. Vanaf maandag wordt het gevoelig kouder. Begin volgende week liggen de maxima rond -8 en in de nachten wordt het -15, lokaal nog kouder.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.