Brussel - 12 december 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Wolkenvelden en enkele buien worden afgewisseld met wat zon. In Parijs is het 6 graden, in het zuiden 10-13 graden. Komende dagen is het vaak bewolkt en trekken neerslagebieden over het land. De temperatuur stijgt een paar graden. In het weekend zijn er minder buien en komt aan de zuidkust de zon weer tevoorschijn. Het is dan 3 graden in het noordoosten, 5 in Parijs en zo'n 10 graden aan de kust.

Groot Brittannië
Het is licht wisselvallig met wolkenvelden, soms zon en vooral in de westelijke kustgebieden buien. In Londen blijft het aanvankelijk droog, maar komende dagen kan het regelmatig regenen. De middagtemperatuur ligt daarbij tussen 5 en 8 graden. Later in de week en aan het begin van het weekend is het in Zuidoost-Engeland vaak droog en komt de zon tevoorschijn. Daarna volgt opnieuw regen.

Zuid-Europa

Italië
Over het midden van het land trekken buien en kan het hard waaien. Ook in de oostelijke Alpen valt neerslag met in de bergen sneeuw. In het zuiden is het zonniger en droog. In Venetië wordt het 12 graden, in Rome 17 en op Sicilië kan het 20 graden worden. Komende dagen ontstaan een paar buien en is het iets koeler. Later in de week en aan het begin van het weekend is het tijdelijk wisselvalliger.

Portugal
Er zijn zonnige perioden en met 13 tot 17 graden is het prima weer. Komende dagen neemt de bewolking toe en vooral donderdag en vrijdag kunnen we ook buien verwachten. Het vooruitzicht naar het weekend is een stuk beter met opnieuw zon en amper neerslag. In Lissabon is het dan 14-15 graden.

Spanje
Aan de noordkust komen buien voor, maar op veel andere plaatsen is het droog en vrij zonnig. Komende dagen trekken wolkenvelden over het land, eerst alleen in het noordwesten, later op meer plaatsen. De kans op enkele buien neemt dan toe. Ook in Barcelona en op Mallorca wordt neerslag verwacht. Vanaf zaterdag blijven de buien voornamelijk beperkt tot noordkust. In Barcelona is het 14-17 graden.

Centraal Europa

Duitsland
In het noordwesten komen winterse buien voor en wordt het 2-4 graden. In Berlijn valt wat regen bij 6 graden. In het zuiden is het 4-7 graden met af en toe regen. Later in de week wordt het wisselvalliger en is het tijdelijk erg grijs. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur omlaag. In het weekend is het in het zuiden 1-3 graden en valt af en toe wat sneeuw. In het noorden is het een graadje zachter.

Oostenrijk
In Saalbach is het merendeel van de 270 km aan pistes open. Aanvankelijk is het vrij zacht met in het dal 7 graden en smeltende sneeuw of wat regen. In de bergen valt verse sneeuw. Komende dagen is het kouder en kan de zon af en toe schijnen. Later in de week en in het weekend wordt opnieuw sneeuw verwacht. In Serfaus Fiss Ladis het in het dal een beetje regenen, maar daarna wordt het kouder.

Zwitserland
In het Aletschgebiet is bijna de helft van de pistes open. Het vriest zowel 's nachts als overdag dus daar zal het niet aan liggen. In Saas Fee ligt voldoende sneeuw voor een fijne skivakantie. Het gebied is nog niet open, maar het zal niet lang meer duren voordat we ook daar terecht kunnen. Het vooruitzicht naar volgende week is is vrij gunstig met wolkenvelden en zonnige perioden.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.