Activiteitenweer Finland

Gezondheidsweer Finland

Het klimaat in Finland

Het bos- en waterrijke Finland heeft een gematigd landklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter. In Helsinki wordt het zomers 21°C. In de winter vriest het overdag licht. Neerslag valt er het hele jaar door, maar het meest in de zomer. Er bestaan flinke verschillen tussen noord en zuid. De gemiddelde jaartemperaturen liggen bijvoorbeeld 7 graden uit elkaar. De meeste regen valt in het zuiden. De meeste sneeuw valt in het noorden. In Lapland wordt geregeld -40°C gemeten. Finland is een land van langlaufers, maar ook skiërs komen aan hun trekken.

Het wintersport klimaat in Finland

Finland is een vrij vlak land, dat vooral bekend is om de meren, bossen en sneeuw. Het land staat vooral bekend om het langlaufen, maar telt ook een aantal grote skigebieden. De meeste skigebieden liggen ten noorden van de poolcirkel. Finland is een sneeuwzeker land. Het aantal sneeuwdagen varieert van 50 in het zuiden van het land tot 85 in het noorden. De eerste sneeuw valt in het noorden begin oktober en dooit in mei pas weg. In het noorden is het grootste skidorp Levi, ten noorden van de poolcirkel. In het zuiden blijft de sneeuw liggen tussen november en april met ongeveer 35 centimeter in Helsinki. Het zuidelijkste skigebied is Kalpalinna.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.