Activiteitenweer Hongarije

Gezondheidsweer Hongarije

Het klimaat in Hongarije

Hongarije is een zonnig en droog land. In de zomer is het warm; de temperaturen liggen tussen de 25 en 27°C. Regelmatig staat er 30 graden en meer op de teller. Aan de kusten van het Balatonmeer is het zomers goed toeven. De winters zijn koud met overdag maxima rond het vriespunt. 's Nachts vriest het dan matig. In juni valt de meeste regen. De winters zijn erg droog. Door de kou valt de meeste neerslag in de vorm van sneeuw. Aan de grens met Slowakije wordt voorzichtig aan wintersport gedaan.

Het wintersport klimaat in Hongarije

Hongarije heeft een overgangsklimaat tussen een landklimaat in het noorden, een zeeklimaat in het westen en een mediterraan klimaat in het zuiden. De winters zijn vrij koud, maar niet droog. Er ligt elke winter op ongeveer 30 dagen een sneeuwdek. Dit geldt vooral voor het bergachtige gebied tegen de grens met Slowakije. Hier zijn ook de skidorpen gevestigd, waarvan Bükk de grootste is. De pistes liggen daarbij tussen 500 en 970m. Andere skidorpen zijn Mátra en Mátraszentimre. Ook in de lage gebieden in Hongarije ligt iedere winter sneeuw, maar dit is minder dan in de heuvels.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.