Weer Palermo

Een droge en zonnige ochtend en middag voor de boeg. Het is heerlijk buiten.

Neerslagradar

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Palermo

Neerslaggrafiek

Neerslagverwachting voor de komende 2 uur in Palermo

24- uurs neerslagverwachting

Zon

Zonverwachting voor de komende 24 uur in Palermo

UV:

health_uvindex_10
Zon komende 7 dagen

Weerbericht Italië

Bloedheet en zonnig

17 jun 2024 16:07 uur

Bij een bezoek aan Italië zul je weten dat het zomer is. De meeste dagen verlopen zonovergoten en droog, alleen in de Alpen kunnen dagelijks wel enkele felle regen- en onweersbuien ontstaan. Het komende weekend vormt een uitzondering, met ook in de Alpen overwegend droog weer. Volgende week stijgt de kans op een lokale regen- of onweersbui weer.

Het is deze week bloedheet in Italië. Vanaf woensdag is het op grote schaal 30-35 graden en in het zuiden van Italië worden nog hogere temperaturen van 35-40 graden verwacht en lokaal kan het zelfs 42 graden worden. Dit zijn extreem hoge temperaturen voor begin juni. Alleen pal aan de kust is verkoeling te vinden en kan de temperatuur bij wind vanaf zee onder de 30 graden blijven steken. Een duik in zee is pas echt verkoelend. Het zeewater van de Middellandse Zee en de Adriatische Zee is nu een graad of 23. Ook landinwaarts op de eilanden Sicilië en Sardinië wordt het bloedheet met temperaturen die kunnen oplopen tot tegen 40 graden. Vanaf het weekend wordt het wat minder heet met 30-33 graden.

Met deze hitte zul je niet snel in de volle zon gaan zitten, maar ook in de schaduw kun je in deze tijd van het jaar verbranden. Er wordt zonkracht 9-10 verwacht en daarmee kun je al binnen 10 minuten verbranden.

Weersinvloed op gezondheidsklachten

Wat is vandaag de weersinvloed op gezondheidsklachten in Palermo?

Meerdaagse gezondheidsverwachting