Activiteitenweer Noorwegen

Gezondheidsweer Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen

De zeewind en warme Golfstroom hebben een matigende invloed op met name het zuidwesten van Noorwegen. Hier regent het extreem veel. De droogste periode aan de kust is de lente en het begin van de zomer. De winters zijn mild. In het hoge noorden is dat wel anders, daar heerst een toendraklimaat met winterse minima van -40°C. Noorwegen is voor een groot deel bedekt met middelhoge bergen. Aan de oostzijde van de bergen is het een stuk droger dan aan de westzijde. In het binnenland heerst een land- en hooggebergteklimaat.’s Winters zorgt dit in combinatie met de vochtige lucht voor flink wat maanden sneeuwgarantie.

Het wintersport klimaat in Noorwegen

Het Scandinavische Hooggebergte deelt Noorwegen in tweeën en ligt parallel aan de westkust. Door de warme Golfstroom heeft de kuststrook een gematigd maritiem klimaat met in het hele jaar neerslag, op een korte drogere periode in het voorjaar na. De oostzijde van de bergketen ligt buiten het bereik van de matigende invloed van de oceaan waardoor de winters kouder zijn. Het zuidelijk deel heeft te maken met vochtige lucht dat via het Skagerrak naar het noorden trekt. De belangrijkste skigebieden bevinden zich in het zuidelijk deel van Noorwegen aan beide zijden van de bergketen en variëren in hoogte van 100 tot 1500 meter . Het skiseizoen loopt van november tot en met april en kan sterk afwijken van die in de Alpen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.