Brussel - 18 juni 2018 - Langs de westkust en in de Noorse bergen is het komende tijd flink wisselvallig met dagelijks veel neerslag. Hoog in de bergen is zelfs kans op (smeltende) sneeuw. In het zuidoosten is het prima zomerweer met veel zon, slechts enkele wolkenvelden en een buitje. In Oslo wordt het 19-21 graden. In de tweede helft van de week neemt ook in het zuidoosten de kans op regen toe.

Activiteitenweer Noorwegen

Gezondheidsweer Noorwegen

Het klimaat in Noorwegen

De zeewind en warme Golfstroom hebben een matigende invloed op met name het zuidwesten van Noorwegen. Hier regent het extreem veel. De droogste periode aan de kust is de lente en het begin van de zomer. De winters zijn mild. In het hoge noorden is dat wel anders, daar heerst een toendraklimaat met winterse minima van -40°C. Noorwegen is voor een groot deel bedekt met middelhoge bergen. Aan de oostzijde van de bergen is het een stuk droger dan aan de westzijde. In het binnenland heerst een land- en hooggebergteklimaat.’s Winters zorgt dit in combinatie met de vochtige lucht voor flink wat maanden sneeuwgarantie.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.