Activiteitenweer Oekraïne

Gezondheidsweer Oekraïne

Het klimaat in Oekraïne

Oekraïne heeft voor het grootste gedeelte een landklimaat. In de winter, wanneer koude lucht uit Siberië het land binnendringt, kan het weken achtereen streng vriezen. ’s Winters ligt er vaak een dik pak sneeuw. ‘s Zomers is het in het binnenland warm (25-30°C). De meeste neerslag valt in het begin van de zomer. Mei is de beste tijd om te reizen. De thermometer geeft dan al een aangename 20°C aan en veel regen valt er niet. Het gebied rond de Zwarte Zee, met de beroemde plaats Odessa en het schiereiland Krim, wijkt af met een mediterraan klimaat.

Het wintersport klimaat in Oekraïne

Oekraïne heeft een gematigd landklimaat. In het grootste deel van het land zijn de winters streng, met in december en januari gemiddelde dagtemperaturen op of net onder het vriespunt. In het zuiden speelt de invloed van de Zwarte Zee mee en zijn de winters een paar graden zachter. Elke winter valt er in de Oekraïne een pak sneeuw. In het zuidwestelijke deel van het land ligt het gebergte Karpaten met als hoogste top de Hoverla (2060m). Met een overheersend zuidwestelijke stroming botst de lucht tegen dit gebergte. In de winter valt er dan behoorlijk wat sneeuw. Het skigebied Slavsko (750-1232m) ligt in dit gebergte en is in de winter sneeuwzeker. De eerste sneeuw valt in november.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.