Brussel - 18 juni 2018 - Na een dag met vrij veel bewolking en in het oosten een enkele bui, wordt het komende dagen lekker zomerweer. De zon schijnt volop en het blijft droog. In Krakau en Warschau wordt het 27-29 graden. Vanaf vrijdag wordt het een stuk minder warm met 18-21 graden. Wolkenvelden trekken over het land en vooral in het noorden is kans op een beetje regen. Ook de Hoge Tatra maakt komend weekend kans op een bui.

Activiteitenweer Polen

Gezondheidsweer Polen

Het klimaat in Polen

Polen ligt op de scheidslijn tussen een gematigd zeeklimaat (noorden en westen) en een droog landklimaat (zuiden en oosten). De meeste regen valt in het begin van zomer. De winters zijn droog en koud. Hoe oostelijker, hoe kouder. ’s Winters ligt de temperatuur overdag tussen de -2 en + 2 °C. Als de wind uit het oosten komt kan het weken achtereen streng vriezen. De zomers zijn aangenaam met gemiddelde maximumtemperaturen tussen de 22 en 25°C. Nu geldt hoe oostelijker hoe warmer. In het bergachtige zuiden (Karpaten, Sudeten) is het zomers koel en nat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.