Activiteitenweer Polen

Gezondheidsweer Polen

Het klimaat in Polen

Polen ligt op de scheidslijn tussen een gematigd zeeklimaat (noorden en westen) en een droog landklimaat (zuiden en oosten). De meeste regen valt in het begin van zomer. De winters zijn droog en koud. Hoe oostelijker, hoe kouder. ’s Winters ligt de temperatuur overdag tussen de -2 en + 2 °C. Als de wind uit het oosten komt kan het weken achtereen streng vriezen. De zomers zijn aangenaam met gemiddelde maximumtemperaturen tussen de 22 en 25°C. Nu geldt hoe oostelijker hoe warmer. In het bergachtige zuiden (Karpaten, Sudeten) is het zomers koel en nat.

Het wintersport klimaat in Polen

Polen heeft een overgangsklimaat. In het noorden wordt het klimaat beïnvloed door de Oostzee. In het zuiden en oosten is sprake van een landklimaat. In het uiterste zuiden van het land heerst er een bergklimaat. Polen is in het algemeen een sneeuwzeker land te noemen. Dit komt doordat tal van fronten over het land trekken die in de winter veel sneeuw kunnen geven. Vooral in het bergachtige zuidwesten en zuiden van het land sneeuwt het vaak: 120 tot 145 dagen per jaar. Op de bergtoppen ligt meer dan 200 dagen per jaar sneeuw. De meeste grote skigebieden, zoals Bukowina Tatrzanska en Zakopane (1014-1987m), liggen in de Tatra. Karpacz is een ander skigebied in het zuiden van Polen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.