Activiteitenweer Roemenië

Gezondheidsweer Roemenië

Het klimaat in Roemenië

De Karpaten lopen als een lus over Roemenië heen en vormen een scheiding tussen twee klimaatgebieden. In het zuidoosten is het klimaat continentaal met strenge winters en warme zomers. In Boekarest, op de Donauvlakte, is 35°C in de zomer heel normaal. Aan de Zwarte Zee is het met gemiddeld 25°C aangenamer. Bovendien is de zongarantie daar groot. In het noordwesten is het klimaat wat meer gematigd, de Atlantische Oceaan heeft daar nog een zekere invloed. In de Karpaten zelf heerst een bergklimaat. Er ligt sneeuw van december tot eind maart. In de zomermaanden is het gebied ideaal voor trektochten.

Het wintersport klimaat in Roemenië

Het klimaat in Roemenië is gematigd, met warme zomers en vrij koude winters, met gemiddeld een paar graden onder nul. De bergen in het midden van het land vormen in Roemenië een scheiding van twee luchtsoorten. Aan de westkant heerst een klimaat dat beïnvloed wordt door de Atlantische oceaan en aan de oostkant is de lucht droger door invloeden van het continent. Er valt veel sneeuw van half december tot het einde van maart. In de bergen bij Transylvania en het Karpatengebergte valt het meeste sneeuw, dit kan van 20 centimeter tot 3 meter zijn. Borsa (850-1550m) is een skigebied in de Karpaten. De hoogste berg in Roemenië is de Moldoveanu (2544m) en bevindt zich in de zuidelijke Karpaten.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.