Activiteitenweer Rusland

Gezondheidsweer Rusland

Het klimaat in Rusland

Rusland heeft een landklimaat. ’s Winters is het koud en droog. In het Europese gedeelte zijn temperaturen van -20°C heel normaal. Echt koud is het in het Aziatisch Rusland. In het noordoosten, Siberië, geeft de thermometer regelmatig -40°C aan, maar is ook -60 mogelijk. Er ligt op veel plekken sneeuw van eind november tot april. Vooral in het gebied rond Moskou wordt veel aan wintersport gedaan. De lente duurt kort in Rusland. De zomer begint in juni en eindigt in augustus. Hoe zuidelijker, des te warmer. In het gebied rond de Zwarte Zee wordt het zomers 30°C en meer. De meeste neerslag valt in juni en juli. Richting het oosten wordt het alleen maar droger.

Het wintersport klimaat in Rusland

In heel Rusland heerst een landklimaat. De winters zijn hier koud en droog. In januari ligt de temperatuur in het zuiden van het land gemiddeld rond -5 graden, maar er worden ook uitschieters naar -35 gemeten. In heel Rusland ligt in de winter sneeuw. In het noorden valt de eerste sneeuw in oktober en smelt de sneeuw in april. Europees Rusland is vlak, waardoor er niet veel grote skigebieden zijn. De meeste skioorden, zoals Sorochan Park en Manikhino liggen in de omgeving van Moskou. In het Kaukasusgebergte liggen ook enkele skioorden zoals Mount Elbrus en Dombaj met maar weinig pistes, maar steile hellingen. In Aziatisch Rusland zijn meer bergen. Ook hier liggen kleine skidorpen zoals Bobroviy Log. Bij de Zwarte Zee ligt Sotschi waar de Olympische Winterspelen van 2014 gehouden worden. Het bijbehorende skigebied Krasnaya Polyana (540-2228m) ligt 45km van de Zwarte Zee en is door het warme klimaat rond de Zwarte Zee niet sneeuwzeker.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.