Activiteitenweer Servië

Gezondheidsweer Servië

Het klimaat in Servië

De Republiek Servië heeft een gematigd landklimaat: warm in de zomer en koud in de winter. In het vlakke noorden, met de hoofdstad Belgrado, ligt de temperatuur in de winter vlak boven het vriespunt. Zomers is het gemiddeld 27°C. In het bergachtige zuiden en oosten vriest het ’s winters. Er kan ook geskied worden. De bekendste wintersportplaats is Kapaonik. Per maand regent het in Servië gemiddeld 8 dagen. De natste maand is juni. De zonnigste maand is juli. September is de beste reismaand. Het is dan nog aangenaam warm (24°C) en bovendien droog.

Het wintersport klimaat in Servië

Het klimaat van Servië loopt uiteen. Over het algemeen heerst er een continentaal klimaat, met droge lucht. Verschillen in klimaat worden veroorzaakt door onder andere de bergen en de Middellandse Zee. De lucht wordt in de winter voornamelijk aangevoerd uit het oosten tot zuidoosten. In de bergen kan het erg koud worden met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 4 graden Celsius. Kaponik is het grootste gebergte van Servië en heeft rond de 159 dagen sneeuw per jaar. Het Kaponik Skigebied ligt tussen 1770 tot 2017 meter hoogte.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.