Activiteitenweer Slowakije

Gezondheidsweer Slowakije

Het klimaat in Slowakije

Het klimaat in Slowakije is gematigd continentaal. De invloed van de kou uit Rusland is in de winter goed merkbaar. In januari ligt de temperatuur in de hoofdstad Bratislava net boven nul. In het noordelijk gelegen Tatragebergte profiteren skiërs volop van de kou en vochtige oceaanlucht die dit gebied bereikt. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot gemiddeld 26°C. Het vlakke zuiden van Slowakije is redelijk zonnig met 8 uur zomerzon per dag. In de maanden mei tot augustus valt de meeste neerslag; het regent gemiddeld 10 dagen per maand. September is droog en zacht. Ideaal weer om te reizen.

Het wintersport klimaat in Slowakije

Een groot deel van de bergen in Slowakije behoren tot de Westelijke Karpaten. In het zuidwesten en het uiterste zuidoosten is het land veel vlakker. De Karpaten strekken zich uit van Oost-Tsjechië en Zuid-Polen, via Slowakije en de Oekraïne naar Roemenië. De wintersportgebieden in Slowakije bevinden zich in het centrale- en noordelijke deel van het land. Door de centrale liggen binnen Europa hebben de dalen een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. Hoger in de bergen is het kouder en het gebied van de Hoge Tatra (2655m) heerst een hooggebergteklimaat. In de lagergelegen delen van Slowakije valt in de winter minder neerslag. De bergen hebben niet een duidelijk droog seizoen en de jaarlijkse neerslagsom is een stuk hoger dan in de rest van het land en kan plaatselijk oplopen tot ruim 1500 mm. 
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.