Brussel - 18 juni 2018 - Deze week is het heerlijk zomerweer met veel zon en enkele wolkenvelden. Vandaag is nog kans op een bui, maar komende dagen blijft het droog. De temperatuur loopt op van 25 naar ruim 30 graden op woensdag. In Praag en Pilzen wordt het dan zelfs 32 graden! In de bergen is het aangenaam met circa 25 graden. Vanaf vrijdag wordt het een stuk minder warm met 20-22 graden, wisselende bewolking en een bui.

Activiteitenweer Tsjechië

Gezondheidsweer Tsjechië

Het klimaat in Tsjechië

Tsjechië heeft een gematigd landklimaat. Het gematigde zit hem vooral in de zomers. Die zijn warm, maar niet extreem. In de hoofdstad Praag is het hartje zomer gemiddeld 23°C. ’s Winters is het koud. In januari, de koudste maand, komt het kwik maar zelden boven nul uit. Doordat de oceaan redelijk dichtbij is, valt er ’s winters door de vochtige, koude lucht genoeg winterpret te beleven. In het Bohemer Woud en het Reuzengebergte zijn meer dan voldoende wintersportmogelijkheden. In de maanden mei tot en met augustus valt de meeste neerslag. September is de beste reismaand.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.