Mexico zet zich schrap voor orkaan Lidia

10 oktober 2023, 11:03

Orkanen
Strandganges genieten nog even van het strand voordat orkaan Lidia Mexico bereikt. Foto: AFP / Ulises Ruiz

Mexico maakt zich op voor de komst van orkaan Lidia. De storm sterkte maandagavond laat aan tot een orkaan en trekt momenteel richting de westkust van het land. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) waarschuwt voor de gevolgen van de gevaarlijk harde wind en zware regenval waar het gebied mee te maken krijgt.

Vanaf dinsdagmiddag krijgt Mexico al te maken met orkaanwinden en hevige regens. In sommige gebieden kan tot 300 millimeter regen vallen. Volgens het NHC zal de grote hoeveelheid neerslag zorgen voor overstromingen. Ook wordt gewaarschuwd voor mogelijke aardverschuivingen in hoger gelegen gebieden in de staat Nayarit, het zuiden van de staat Sinaloa en de kustgebieden van de staat Jalisco in het westen van Mexico.

Het zuiden van Mexico werd al geraakt door storm Max. Die bereikte maandag de zuidelijke staat Guerrero. De storm zwakt verder af naarmate hij landinwaarts trekt. Lokale media toonden beelden van voertuigen die door modder werden bedolven en door sterke stroming werden meegevoerd nadat hevige regenval wegen had overstroomd.

ANP

ANP