Weerbericht zomervakantie: droog met zon, of juist veel buien?

10 juli 2024, 09:45

Vakantieweer
Komende dagen is er een mix van zon, wolken en enkele buien. Foto: Nel van Es

We zitten alweer in de tweede week van de zomervakantie. Langdurig droog en warm zomerweer hebben we de afgelopen tijd niet gehad. Gaat daar verandering in komen? Dat lees je in dit artikel.

De onweersbuien van gisteren hebben de hoge temperaturen verdreven en die gaan voorlopig ook niet terugkomen. Toch is het niet onaangenaam want dagelijks stijgt de temperatuur naar 21 tot 24 graden. Lokaal zijn zomerse waarden van 25 graden mogelijk. Eigenlijk zijn dit hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Het weerbeeld is de komende dagen wisselend. Er zijn dagdelen die droog verlopen met een afwisseling van zonnige perioden en stapelwolken, maar daarnaast groeien stapelwolken van tijd tot tijd uit tot een (onweers)bui. Als je op pad gaat is het dus een goed idee om onze regenradar van tevoren te checken.

Vrijdag: talrijke buien

Vooral vrijdag wordt een natte dag met talrijke regen- en onweersbuien die vanaf het zuiden over het land trekken. De temperatuur doet dan een stap terug naar 18 tot 20 graden. In de Kuststreek wordt het slechts 16 tot 18 graden.

Weekend: slechts lokaal enkele buien

In het weekend gaan we door met licht wisselvallig zomerweer. De temperatuur stijgt geleidelijk. Waar het op zaterdag vaker bewolkt is met temperaturen van 16 tot 20 graden, krijgt de zon zondag meer ruimte en wordt het 18 tot 24 graden. Prima weer dus om buiten iets te ondernemen.

Volgende week: buiige start, daarna droog

Na het weekend krijgen we vooral op maandag mogelijk met (onweers)buien te maken. Daarna breekt een periode aan waarbij we toch vaker met een droog weertype te maken krijgen. Ook lijkt het iets warmer te worden met temperaturen van 23 tot 27 graden. Wil je de precieze details weten? Lees dan ons weerbericht België.

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog