Weekverwachting: dit najaarsweer brengt deze week

11 oktober 2021, 16:00

Zacht najaarsweer, koude nachten en een flinke plens regen, deze week krijgen we het allemaal. Wanneer je deze regen precies kan verwachten en wanneer het juist zonnig en droog is lees je in deze weekverwachting.

De meeste dagen van deze week is het licht wisselvallig. Dat betekent dat je een paar buien kan tegenkomen, maar dat het ook een groot deel van de tijd droog is met daarbij zonnige momenten. Dinsdag is dat heel anders. Dan trekken namelijk flink wat buien vanaf het noorden over ons land. Dat wordt dus zeker een dag om je paraplu niet te vergeten.

De eerste dagen van de week is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar met maxima tot 14 graden. Dat komt doordat een zwakke tot matige noordwestenwind koele lucht naar ons land blaast. Donderdag draait de wind naar het westen tot zuidwesten en dat levert iets hogere temperaturen van lokaal 16 graden op.

Rustig najaarsweer met zon en nevel in bos met vallende bladeren

Foto: AdobeStock / Alex Stemmers

Rustig najaarsweer terug van kort weggeweest

Vrijdag trekt nog een aantal buien over ons land, maar dit weekend is de kans groot dat het droog blijft. Daarbij kan de zon doorbreken en staat er ook nog eens weinig wind. In Vlaanderen loopt de temperatuur lokaal op naar 15 graden. Dat zijn mooie vooruitzichten voor als je buitenplannen hebt.

Als je komend weekend vroeg op pad gaat, heb je zeker nog wel je warme jas nodig. In de vroege ochtend is het namelijk behoorlijk fris met temperaturen die slechts een paar graden boven het vriespunt liggen. Bovendien kan het dan mistig zijn. Hoe snel de mist verdwijnt is nog even afwachten, maar zoals het er nu uitziet, weet de zon in de namiddag goed door te breken.

Hoofdfoto: Ben Saanen

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook