Dit weekend meeste zon in de Ardennen

13 januari 2022, 10:10

Weekendverwachting
Wolken en zon in januari. Foto: Pia Legerstee.

Zaterdag wordt de beste dag van het weekend en voor zonnig weer in eigen land zijn de Ardennen de beste optie. In Vlaanderen kan mist en bewolking regionaal hardnekkig zijn., Zondag is er meer bewolking en kan vooral later op de dag een beetje regen vallen. Lees de details in deze weekendverwachting.

Het weer op de twee weekenddagen verschilt nogal. Zondag is het op meeste plaatsen warmer, maar toch is zaterdag de betere dag voor buitenactiviteiten.                                                                              

Rustige zaterdag met mist, wolken en zon

De eerste dag van het weekend start op veel plaatsen grijs met mist en lage bewolking. In de Ardennen is de eventueel aanwezige mist het dunst en kan de zon al snel doorbreken. Later op de dag komt de zon op meer plekken tevoorschijn. In het westen van het land zullen mist en lage bewolking het hardnekkigst zijn. Bij weinig wind wordt het 4 tot 6 graden.

In de nacht naar zondag daalt de temperatuur landinwaarts naar het vriespunt of er net onder. Er is kans op mist en lokale gladheid. 

Bewolkte zondag

Op de tweede weekenddag is er weinig ruimte voor de zon. Mogelijk start de dag in de Ardennen regionaal nog zonnig. De voormiddag verloopt op veel plaatsen nog droog, maar in de namiddag neemt vanaf het westen de kans op lichte regen of motregen toe. De matige westen- tot zuidwestenwind voert vrij zachte lucht aan en in Vlaanderen loopt het kwik op naar 6 tot 9 graden. In de Ardennen blijft de temperatuur met 2 tot 5 graden wat achter. 

Aanhoudend grijs?

Maandag zien we een mix van wolken, zon en een enkele bui. Daarna wordt opnieuw de kans groot op erg rustig weer met weinig tot geen neerslag, veel wolken en mist. De temperatuur ligt met maxima van een graad of 6 en minima vaak net boven het vriespunt rond de gebruikelijk waarden voor deze tijd van het jaar.

Voor het weer van vandaag en morgen lees je het weerbericht België.

Foto: Pia Legerstee

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue