Weekendweer: buien, zon en soms veel wind

13 juni 2024, 13:50

Weekendverwachting
Tijdens droge perioden is het heerlijk weer om wat te ondernemen. Foto: Toon Boons.

Dit weekend is het tijdens droge momenten prima weer om wat te ondernemen, maar beide dagen komt het ook tot buien. Lees hier wat je kan verwachten.

Na een donderdag met zonnige perioden hebben we vrijdag met ander weer te maken. De kans op buien neemt namelijk toe. Alles over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Zaterdag buien en veel wind

Tijdens de vroege ochtenduren valt in het oosten en noorden een aantal buien, maar deze trekken snel weg en er volgt een drogere periode waarin de zon geregeld zal schijnen. In het zonnetje is het dan ook direct heerlijk weer om wat te ondernemen. De zuidwestenwind neemt wel in kracht toe naar, windkracht 4 of 5 boven land en soms krachtig (windkracht 6) aan zee. Mogelijk komt het aan de kuststreek tot rukwinden van 70 km/uur.

In de loop van de namiddag neemt vooral in de westelijke helft van het land de kans op buien weer toe. Onze regenradar komt dus goed van pas. De temperaturen zijn wel wat aan de lage kant voor de tijd van het jaar met gemiddeld 18 graden. In Hoog-België is het nog iets frisser.

Tijdens de nacht naar zaterdag is er een mix van wolken, opklaringen en een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind neemt dan geleidelijk in kracht af.

Je paraplu kan goed van pas komen. Foto: Marianne Steenbergen.
Je paraplu kan goed van pas komen. Foto: Marianne Steenbergen.

Zondag wederom wisselvallig

Ook op zondag houden we het niet droog, want er komen enkele buien voor. De droge momenten met wolken en zon zullen wel dominanter zijn. Aan de temperatuur verandert weinig: het wordt maximaal 18 graden bij een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Daarna: hogere maxima

Na het weekend wordt het iets warmer in ons land met maxima tussen 18 en 22 graden op maandag en dinsdag. Het blijft wel wisselvallig met dagelijks kans op (onweers)buien. De kans is dan ook aanwezig dat het tijdens de wedstrijd België tegen Slowakije in ons land tot buien komt, waardoor een TV buiten geen goed idee is.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht