Weekverwachting: rustig en overwegend droog septemberweer

13 september 2021, 10:18

Het weerbeeld ziet er deze week rustig uit. De zon is elke dag van de partij en op veruit de meeste dagen is het droog. Dinsdag is later op de dag wel kans op een paar buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De temperatuur is heel aangenaam voor september met op de meeste dagen waarden van 19 tot 22 graden. Dinsdag kan het lokaal 25 graden worden.

September is tot dusver een rustige en op veel plaatsen ook een droge maand. Ook de komende week zal er aan dit weerbeeld niet veel veranderen. Ook op deze maandag is het droog met naast wolkenvelden ook geregeld zoneschijn. De temperatuur stijgt naar 19 tot 22 graden met de laagste waarden aan zee en de hoogste in Limburg.

Later op dinsdag enkele buien met kans op onweer

Dinsdag start de dag droog met zonneschijn. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en in de namiddag volgen buien. In de oostelijke helft van het land is daarbij kans op onweer. Voordat de buien vallen wordt het nog warm met temperaturen van 21 tot 24 graden. In Limburg kan het lokaal 25 graden worden.

Hoe laat de buien precies komen is nog wel enigszins onzeker. Hoe langer het duurt voordat de buien vallen, hoe warmer het morgen wordt. Mochten de buien lang op zich laten wachten, dan kan het in het noorden en oosten zomers warm worden met temperaturen van 25 graden en meer. Vooral de provincies Antwerpen, Limburg en Luik maken kans op een zomerse dag. Andersom kan het ook minder warm worden als de buien zich eerder aandienen.

Vergeet de paraplu dus niet als je morgen de deur uitgaat en check ook regelmatig onze radar.

Rustig septemberweer, spinnenweb, mist, nevel

Foto: Willem van Nunen

Rustig septemberweer

De onzekerheid vanaf woensdag is vrij klein. We starten woensdag landinwaarts nog met wolken en enkele buien, maar vanuit het zuidwesten wordt het vrij snel droog en breekt de zon door. De temperatuur is aangenaam met waarden tussen 20 en 23 graden. De jas kan dan ook nog steeds thuisgelaten worden.

De rest van de week en ook in het komende weekend is het droog met naast wolkenvelden ook geregeld zon. In de steeds langer wordende nachten is kans op nevel of een mistbank. De temperatuur blijft op een aangenaam niveau van 19 tot 22 graden. Prima weer dus voor een lekkere wandeling of fietstocht. De nachten worden wel geleidelijk wat frisser met minima rond 10 graden.

De details van het weer lees je elke dag in het uitgebreide weerbericht van België.

Foto: Jos Hebben

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook