Meteovista
Meteovista
  Ongunstige weersomstandigheden in Giro d

  Ongunstige weersomstandigheden in Giro d’Italia

  Aangemaakt: 15 okt 2020, 13:21 uur

  De twaalfde etappe van de Giro d’Italia dreigt een lastige rit te worden met ongunstige weersomstandigheden. De nog overgebleven wielrenners krijgen vijf geklasseerde hellinkjes voor hun kiezen. Verder rijden ze de hele dag in de regen. Volgende week krijgen de renners in de Alpen te maken met sneeuw.

  Het is vrij koud op donderdag met maximaal 15 graden in de finishplaats en onderweg in de heuvels temperaturen van 11 tot 13 graden. De wind speelt geen rol in de heuvelachtige rit van en naar Cesenatico.

  Vrijdag is er in de grotendeels vlakke etappe naar Monselice nog wel kans op wat regen, maar het is zeker niet zo nat als op donderdag. Het wordt circa 14 graden bij een zwakke westenwind.

  Sneeuw in de Alpen volgende week

  Zaterdag staat een tijdrit op het programma van Conegliano naar Valdobbiadene. Het is daarbij droog met wat zon en 16 graden. Zondag volgt een bergetappe en ook die verloopt zonnig en droog, maar op de top van de berg is het – met een graad of 7 – een stuk kouder.

  Na de rustdag maandag gaan de Giro-renners naar de Alpen. De neerslagkansen nemen dan, zeker vanaf woensdag, flink toe. In de bergen kan het zelfs sneeuwen. Het is dus de vraag of de etappes volgens planning door kunnen gaan.

  Foto: ANP / EPA / Luca Zennaro

  Door: ANP/Weeronline