Meteovista
Meteovista
  Rustig herfstweer Marijke Broothaers

  Weekendweerbericht: rustig herfstweer

  Aangemaakt: 15 okt 2020, 16:55 uur

  Dit weekend staat in het teken van rustig herfstweer en daarbij kan mist en lage bewolking ontstaan. Vooral zaterdagochtend kan regionaal hardnekkige mist voorkomen. In de middag breekt de zon af en toe door. Zondag trekt eventuele gevormde mist sneller op en schijnt de zon soms. Vanaf het westen neemt de kans op een paar buien toe. Het is fris met maxima van een graad of 12.

  Vrijdag is het ook al rustig weer met in de ochtend lokaal mist en vorst aan de grond. Verder zijn er zonnige perioden en wolkenvelden. De meeste wolken zijn bestemd voor de oostelijke landshelft. De wind waait zwak uit het noordoosten en het wordt maximaal 10-12 graden. In de Ardennen is het 7-9 graden.

  In de nacht van vrijdag op zaterdag koelt het flink af. De minima komen uit op 3-5 graden. In de Ardense dalen kan het afkoelen tot aan het vriespunt. Op grote schaal zal mist of laaghangende bewolking ontstaan.

  Vooral zaterdag weinig wind en regionaal hardnekkige mist

  Zaterdag staat er nog altijd weinig wind en daardoor kan het regionaal tot ver in de ochtend mistig blijven. Ook laaghangende bewolking kan lang blijven hangen. In de middag breekt de zon beter door en is er een afwisseling van wolkenvelden en zon. Het wordt ongeveer 12 graden in Laag-België en 7 tot 9 graden in de Hoge Venen.

  In de nacht van zaterdag op zondag koelt het af naar 3-6 graden. Opnieuw kan regionaal mist ontstaan.

  Zondag lost de eventuele aanwezige mist waarschijnlijk iets sneller op dan zaterdag. Er steekt dan een matige westelijke wind op. Er trekken wolkenvelden over het land en tussendoor schijnt af en toe de zon. Ook drijven vanaf de Noordzee een paar buien over het land, maar de droge perioden overheersen.

  Na het weekend neemt de kans op buien toe en gaat het ook harder waaien. De temperatuurverwachting is nog onzeker, maar waarschijnlijk liggen de maxima rond 13 graden.

  De vooruitzichten voor het weer na het weekend lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

  Foto: Marijke Broothaers

   

   

   

   

   

  Door: Jaco van Wezel