Weekend met zonnige perioden

15 april 2021, 15:00

Zaterdag kunnen we zonnige perioden verwachten en blijft het droog. In de middag is het met 10-13 graden iets koeler dan gemiddeld, maar de zon maakt een hoop goed. Zondag neemt de bewolking toe en in het oosten is kans op een buitje. Het wordt dan een graadje warmer en daarmee blijft het lekker weer om erop uit te trekken.

Zaterdag is het ideaal weer om erop uit te trekken. In de ochtend is het wat fris met aanvankelijk 1-3 graden en in het oosten kans op vorst. Het is dan heerlijk zonnig en geleidelijk ontstaan stapelwolken. In de middag is er een wisseling van zon en wolken. Aan de kust is het nog zonniger. Het wordt 10-13 graden. Daarmee is het iets kouder dan gemiddeld, maar wel warmer dan afgelopen zaterdag. Toen werd het niet warmer dan 7-10 graden en daarbij heeft het langere tijd geregend. Deze zaterdag blijft het droog.

Zonkracht 4

Het zonnige weer gaat ook samen met een hogere zonkracht. Het is dan ook raadzaam zonnebrandcrème te gebruiken. Omdat het niet heel warm wordt voel je misschien niet dat de zon feller is dan de afgelopen tijd.

Zondag is er wat meer bewolking en kan de zon vooral in de oostelijke helft een tijd verdwijnen. Daarbij is ook kans op een enkele lichte bui. In het westen is de kans groot dat het droog blijft. Op veel plaatsen wordt het 12-13 graden en in Limburg kan het 14 graden worden. Er staat niet veel wind en daardoor is het, ook wanneer het bewolkt is, prima weer.

Foto: Jan Boneschansker

Door: Matthijs van der Linden

Reageer via Facebook