Weekverwachting: vrij koud en wisselvallig

15 april 2024, 14:15

Weekverwachting
Deze week trekken felle buien over. Foto: Nandi Raaphorst

De nieuwe week gaat onstuimig van start met maandag kans op fikse windstoten en stevige buien. De dagen daarna blijven er geregeld buien overtrekken en de temperatuur kruipt overdag met moeite richting 10 graden. Of het in de loop van de week wel zachter en minder wisselvallig wordt, lees je in deze weekverwachting!

Vanmiddag trekken vanaf het westen stevige buien over met kans op onweer, hagel en rukwinden tot zo’n 90 km/uur. Zeker in het verkeer kan dit de nodige overlast opleveren. Lees meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht.

Vrij koel met dagelijks buien

Dinsdag start opnieuw onstuimig met buien die vanaf het westen over het land trekken. Bij deze buien kan hagel of onweer voorkomen en het waait stevig door uit noordwestelijke richtingen. In de middag overheerst de bewolking, maar het aantal buien neemt wel af. Het is met maxima van 10 graden in Vlaanderen en slechts 4 graden in Hoog-België vrij koud voor de tijd van het jaar.

Het weerbeeld van dinsdag zet zich ook op woensdag voort met enkele stevige buien. Toch is er tussen de buien door wel vaker ruimte voor de zon. De wind is ten opzichte van dinsdag minder aanwezig en is slechts zwak uit noordwestelijke richtingen. Daardoor is het bij maxima van 9 tot 11 graden iets aangenamer.

Tijdelijk wat droger met meer zon

Een droger en zonniger intermezzo staat donderdag op het programma. Het weerbeeld is dan vrij vriendelijk met een mix van wolken, zonnige perioden en slechts lokaal een bui. Toch blijft de zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen waaien, waardoor de maxima blijven steken op 8 graden in de Ardennen en 11 graden in Vlaanderen.

Het drogere weertype is slechts van korte duur, want vrijdag neemt vanaf het noordwesten de bewolking weer toe en er volgen perioden van regen. De temperatuur stijgt bij een matige tot aan zee vrij krachtige noordwestenwind naar een graad of 11. Ook het weekend staat in het teken van wisselvalligheid, maar tussen de buien door is ook geregeld ruimte voor de zon. Een stijging van de temperatuur zit er ook dan nog niet in met dagelijks maxima van een graad of 11.

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht